Ημερίδα Αθλητισμού στο Σπίτι της Συνεργασίας

Με αυτή την ευκαιρία το Σπίτι της Συνεργασίας σας προσκαλεί σε αυτή τη διασκεδαστική Ημερίδα Αθλητισμού, για να γιορτάσετε μαζί την διαφορετικότητα μέσω του αθλητισμού

Το Σπίτι της Συνεργασίας διοργανώνει για πρώτη φορά Ημερίδα Αθλητισμού, στις 20 Μαΐου 2018, στις 16.00-21.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην τάφρο πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας (Home for Cooperation) με στόχο τη δημιουργία ενός ζωντανού και πλουραλιστικού περιβάλλοντος που θα επιτρέψει την ουσιαστική κοινωνική ενσωμάτωση.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον οργανισμό Peace Players International, αθλητικές ομοσπονδίες, καθώς και από αθλητικές ομάδες. Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Αθλητισμού, διάφορες ομάδες από διαφορετικές κοινότητες θα παίζουν κρίκετ, ποδόσφαιρο, ράγκμπι, βελάκια, καλαθόσφαιρα, χόκεϊ και πολλά άλλα. Η συμμετοχή στα περισσότερα από τα παιχνίδια θα είναι ανοιχτή για όλους και οι συμμετέχουσες ομάδες θα είναι διαθέσιμες για να διδάξουν στους νεοφερμένους τους κανόνες και τις τεχνικές του αθλήματός τους.

«Ο αθλητισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και δικτύων και για την προώθηση των ιδεωδών της ειρήνης, της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης, της μη βίας, της ανοχής και της δικαιοσύνης. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε μετασυγκρουσιακές καταστάσεις μπορεί να διευκολυνθεί καθώς ο αθλητισμός έχει την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή» Unesco 2017.

Για πληροφορίες: admin@home4cooperation.info ή στο 22 445 740.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

CIPAF | 3ο Φεστιβάλ Εικαστικών Περφόρμανς τον Ιούνιο

Στο Ίδρυμα ARTος στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί το 3ο Cyprus International Performance Art Festival ...

Η Κύπρος πενθεί την απώλεια της Νίκης Μαραγκού

Σε τροχαίο δυστύχημα στην Αίγυπτο έχασε την ζωή της σήμερα το πρωί η συγγραφέας, ...

Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη στο Καλλινίκειο Μουσείο Αθηένου

Επτά ιστορίες σύγχρονης τέχνης συνοδεύουν αφηγήσεις ανθρώπων της Αθηένου οι οποίες ζωντανεύουν τη δημιουργία ...

Έκθεση με έργα 20 σύγχρονων δασκάλων στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Έκθεση με έργα είκοσι σύγχρονων δασκάλων της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης παρουσιάζει το Μουσείο ...

Έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος – Ελλάδα»|Ανοίγει ξανά από 1η-30 Ιουνίου

Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να την επισκεφθούν τώρα μπορούν, καθώς η έκθεση ανοίγει ...

Διονύσης Σαββόπουλος: «Από μικρός χάσκω μπροστά στο θαύμα του κόσμου»

Συνέντευξη στη Νικόλ Καζαντζίδου, Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει 50 ...

X