Ημερίδα Αθλητισμού στο Σπίτι της Συνεργασίας

Με αυτή την ευκαιρία το Σπίτι της Συνεργασίας σας προσκαλεί σε αυτή τη διασκεδαστική Ημερίδα Αθλητισμού, για να γιορτάσετε μαζί την διαφορετικότητα μέσω του αθλητισμού

Το Σπίτι της Συνεργασίας διοργανώνει για πρώτη φορά Ημερίδα Αθλητισμού, στις 20 Μαΐου 2018, στις 16.00-21.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην τάφρο πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας (Home for Cooperation) με στόχο τη δημιουργία ενός ζωντανού και πλουραλιστικού περιβάλλοντος που θα επιτρέψει την ουσιαστική κοινωνική ενσωμάτωση.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον οργανισμό Peace Players International, αθλητικές ομοσπονδίες, καθώς και από αθλητικές ομάδες. Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Αθλητισμού, διάφορες ομάδες από διαφορετικές κοινότητες θα παίζουν κρίκετ, ποδόσφαιρο, ράγκμπι, βελάκια, καλαθόσφαιρα, χόκεϊ και πολλά άλλα. Η συμμετοχή στα περισσότερα από τα παιχνίδια θα είναι ανοιχτή για όλους και οι συμμετέχουσες ομάδες θα είναι διαθέσιμες για να διδάξουν στους νεοφερμένους τους κανόνες και τις τεχνικές του αθλήματός τους.

«Ο αθλητισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και δικτύων και για την προώθηση των ιδεωδών της ειρήνης, της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης, της μη βίας, της ανοχής και της δικαιοσύνης. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε μετασυγκρουσιακές καταστάσεις μπορεί να διευκολυνθεί καθώς ο αθλητισμός έχει την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή» Unesco 2017.

Για πληροφορίες: admin@home4cooperation.info ή στο 22 445 740.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για το «Παλάτι»

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη διεθνή της πορεία, η ταινία μικρού μήκους The Palace του Αντώνη ...

Το ΠΚ τιμά την «Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο» και τον γεωλόγο δρ Κωνσταντίνου

Την «Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο» και τον γεωλόγο δρ Γεώργιο Κωνσταντίνου θα τιμήσει το ...

Στη Βενετία οι «Άλπεις» του Λάνθιμου

Η ταινία «Αλπεις», η τέταρτη μεγάλου μήκους του Γιώργου Λάνθιμου [δημιουργού της ταινίας Κυνόδοντας] ...

Στην ταινία Ida το βραβείο LUX 2014

Η ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι Ida απέσπασε το φετινό κινηματογραφικό βραβείο Lux, το οποίο ...

Τον μαέστρο Μάριο Παπαδόπουλο τιμά η Ελισάβετ

Ο δρ Μάριος Παπαδόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα που θα τιμήσει η Βασίλισσα ...

«Γυμνόστηθη Αφροδίτη – η εικόνα του στήθους και το βλέμμα του ζωγράφου»

Με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό με θέμα ...

X