Δώδεκα σολίστ των μπαλέτων Βolshoi θα συνοδεύουν τον Ιβάν Βασίλιεφ, τον «νέο Νουρέγιεφ» όπως έχει χαρακτηριστεί, για μια παράσταση στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού.

Κάθε εμφάνιση του Βασίλιεφ επί σκηνής θεωρείται τεράστιο γεγονός και το πρόγραμμα του είναι το πιο βαρυφορτωμένο από οποιοδήποτε άλλο καλλιτέχνη. Σημαντικές θεωρούνται οι εμφανίσεις του με το περίφημο μπαλέτο Bolshoi, σε παραστάσεις όπου τα εισιτήρια φθάνουν μέχρι και 1,000 ευρώ και εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Μαζί του στην Κύπρο θα είναι 12 σολίστ του Bolshoi που αποτελούν τους μόνιμους συνεργάτες του και μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που αναμένεται τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Mερικά από τα πασίγνωστα ονόματα των σολίστ του Bolshoi που θα τον συνοδεύουν είναι η κορυφαία -και σύζυγός του από το 2015- Maria Vinogradova και οι Anna Nikulina, Denis Savin, Denis Rodkin, Erick Swolkin και άλλοι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ολοκληρωμένο μπαλέτο Love is everywhere σε μουσική Igor Stravinsky και χορογραφία του ιδίου του Ιβάν Βασίλιεφ, ένα έργο που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο για την χορογραφία αλλά και για την απόδοση του χορευτή. Θα παρουσιαστούν επίσης αποσπάσματα από τα μπαλέτα «Scheherazade», «Ο κουρσάρος», «Δον Κιχώτης» αλλά και κομμάτια από διάφορα άλλα μπαλέτα, τόσο από κλασικά έργα αλλά και από κάποια σύγχρονα που ήδη άφησαν το αποτύπωμά τους στην παρουσία των μεγάλων μπαλέτων του κόσμου. Στο ρεπερτόριο περιλαμβάνεται και η καινούρια χορογραφία του Βασίλιεφ με το θρυλικό τραγούδι των Queen και του Freddie Mercury Ι want to break free.

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Ίδρυμα Θεοτόκος εγκαινιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν το 2019 για τα 50χρονα του Ιδρύματος.

+ Στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού στις 21:00. Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158, στο ταμείο του Κηποθεάτρου Λεμεσού (μόνο απογεύματα) και ηλεκτρονικά από την Tickethour.com.cy.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©GENE SCHIAVONE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά Banksy και άλλους graffitάδες

Δύο γκράφιτι με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο διάσημος ...

Επέστρεψαν κλεμμένες τοιχογραφίες από το Χιούστον

Επέστρεψαν στις 16 Μαρτίου στην Κύπρο οι βυζαντινές τοιχογραφίες του 13ου αιώνα, οι οποίες ...

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ | Οι Monsieur Doumani στην Πλατεία Ηρώων

Μετά την αναβολή της παρουσίας τους στο Rialto World Music Festival που ήταν προγραμματισμένη για ...

Ακαδημία Επιστημών Γραμμάτων και Τέχνων: οι κανονισμοί

Διαβούλευση για τη διαμόρφωση Κανονισμών έναρξης και λειτουργίας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και ...

Είδαμε το ντοκιμαντέρ A Haircut Story

Το αδιαχώρητο έγινε κατά την προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της νεαρής σκηνοθέτριας Δανάης Στυλιανού ...

Η τζαμαϊκανή ρέγκε στον κατάλογο της UNESCO

Η τζαμαϊκανή ρέγκε μουσική (reggae) βρίσκεται από σήμερα στον κατάλογο της Άυλης Κληρονομιάς της ...

X