Δώδεκα σολίστ των μπαλέτων Βolshoi θα συνοδεύουν τον Ιβάν Βασίλιεφ, τον «νέο Νουρέγιεφ» όπως έχει χαρακτηριστεί, για μια παράσταση στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού.

Κάθε εμφάνιση του Βασίλιεφ επί σκηνής θεωρείται τεράστιο γεγονός και το πρόγραμμα του είναι το πιο βαρυφορτωμένο από οποιοδήποτε άλλο καλλιτέχνη. Σημαντικές θεωρούνται οι εμφανίσεις του με το περίφημο μπαλέτο Bolshoi, σε παραστάσεις όπου τα εισιτήρια φθάνουν μέχρι και 1,000 ευρώ και εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Μαζί του στην Κύπρο θα είναι 12 σολίστ του Bolshoi που αποτελούν τους μόνιμους συνεργάτες του και μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που αναμένεται τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Mερικά από τα πασίγνωστα ονόματα των σολίστ του Bolshoi που θα τον συνοδεύουν είναι η κορυφαία -και σύζυγός του από το 2015- Maria Vinogradova και οι Anna Nikulina, Denis Savin, Denis Rodkin, Erick Swolkin και άλλοι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ολοκληρωμένο μπαλέτο Love is everywhere σε μουσική Igor Stravinsky και χορογραφία του ιδίου του Ιβάν Βασίλιεφ, ένα έργο που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο για την χορογραφία αλλά και για την απόδοση του χορευτή. Θα παρουσιαστούν επίσης αποσπάσματα από τα μπαλέτα «Scheherazade», «Ο κουρσάρος», «Δον Κιχώτης» αλλά και κομμάτια από διάφορα άλλα μπαλέτα, τόσο από κλασικά έργα αλλά και από κάποια σύγχρονα που ήδη άφησαν το αποτύπωμά τους στην παρουσία των μεγάλων μπαλέτων του κόσμου. Στο ρεπερτόριο περιλαμβάνεται και η καινούρια χορογραφία του Βασίλιεφ με το θρυλικό τραγούδι των Queen και του Freddie Mercury Ι want to break free.

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Ίδρυμα Θεοτόκος εγκαινιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν το 2019 για τα 50χρονα του Ιδρύματος.

+ Στις 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού στις 21:00. Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158, στο ταμείο του Κηποθεάτρου Λεμεσού (μόνο απογεύματα) και ηλεκτρονικά από την Tickethour.com.cy.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©GENE SCHIAVONE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το Σατιρικό τίμησε τον Παντελή Κούρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σατιρικού θεάτρου σε μια σεμνή τελετή πριν από την πρεμιέρα ...

Κατοχυρώνεται η συλλογή David DJ Johnson στην Ιερά Μονή Κύκκου με παρέμβαση της Τασούλας Χατζητοφή

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε την Δευτέρα μεταξύ του Μητροπολίτη Κύκκου & Τηλλυρίας, Νικηφόρου και ...

Από σήμερα, «Ηλέκτρες» | Ο διευθυντής ΘΟΚ μιλά στο «Π»

Ξεκινά σήμερα η ανάγνωση του έργου «Ηλέκτρες», με το οποίο ο ΘΟΚ επιστρέφει στην ...

« SECOND NATURE » : Ανοικτή Πρόσκληση Συμμετοχής Αρχιτεκτόνων και Καλλιτεχνών

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017 δέχεται συμμετοχές από αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες με θέμα “SECOND NATURE”, για τη ...

I’m Permanence: Μαραθώνιος παραστατικών διαλέξεων στη Λευκωσία

Τι μπορεί ενδεχομένως να θεωρηθεί ως «σταθερό»; Υπάρχει «μονιμότητα» στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο του σήμερα; ...

Η γυναίκα που πόζαρε με όλους τους σταρ

Σε μία φωτογραφία, ποζάρει δίπλα στον νεαρό Τομ Κρουζ. Σε άλλες είναι στο πλευρό ...

X