Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού απέσπασε το βράδυ Σαββάτου ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για τη χορογραφική του δουλειά New Piece I, στο Χοροθέατρο Βούπερταλ στη Γερμανία.

Το χορογραφικό έργο είναι το πρώτο άλλου χορογράφου που παρουσιάστηκε στο Χοροθέατρο Βούπερταλ της Πίνα Μπάους, όπου από το 1973 μέχρι σήμερα ανέβαιναν μόνο έργα της ίδιας.

«Ο Παπαϊωάννου ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία σε αυτή την πρόκληση. Παρέδωσε μια παράσταση σαν ένα γλυκό ταξίδι στα βάθυ, για να συναντήσει χαρούμενη και ζωντανή, την ίδια την Πίνα Μπάους», σημειώνεται στην πρώτη κριτική που γράφτηκε για το έργο, στη βελγική εφημερίδα La Libre.

«Το βράδυ Σαββάτου, ο βαθιά σκοτεινός κόσμος του Ελληνα χορογράφου μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο αφιέρωμα στην Πίνα Μπάους, χρωματισμένο με καινοτομίες και εξιδανικευμένα ερμηνευμένο από τους χορευτές. Το κοινό δέχτηκε με ενθουσιασμό την παράσταση». 

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανέβασε ένα βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο facebook από το χειροκρότημα της νύχτας με το σχόλιο «Ευχαριστώ για το θερμό χειροκρότημα χθες βράδυ στο Βούπερταλ» αλλά και μια φωτογραφία με το σχόλιο: «Τι τιμή να υποκλίνεσαι μαζί με αυτούς τους καλλιτέχνες, σε αυτό το πλαίσιο, σε αυτή την πόλη, σε αυτή τη στκηνή. Πρεμιέρα χθες βράδυ. «Απ’ όταν εκείνη» άλλαξε τις ζωές μας».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Χίλιες γέννες

Το έργο ερευνά το δίπολο “γέννηση-θάνατος”, μέσα από την τέχνη του σύγχρονου χορού, και ...

7ο Φεστιβάλ Χορού Dance Waves

Στις 11 και 12 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο της Λευκωσίας η φετινή ...

Art Your Service: ταινία για την έναρξη του Φεστιβάλ Κύπρια 2019

‘In touch without touching’ είναι ο τίτλος μιας σειράς από διαδικτυακές δραστηριότητες που η ...

Ελεάνα Αλεξάνδρου: «Το ‘Spirit’ είναι μία δημοκρατική κατάσταση»

Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο που προέκυψε λόγω πανδημίας, η χορογράφος Ελεάνα Αλεξάνδρου δημιούργησε μία ...

The Cyprus Hip-Hop Festival 2018

Επιστρέφει για πέμπτη συνεχή ζρονιά το The Cyprus Hip-Hop Festival, το Σάββατο 25 Αυγούστου  στην ...

Χορευτική παράσταση «Never Been Missed»

To Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση του Παναγιώτη Τοφή με τίτλο ...

X