«With or against us» του Nicola Gobbetto

Διάρκεια έκθεσης: 11 – 27 Μαΐου 2018

Το Korai project space, σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Nicola Gobbetto,  με τίτλο «With or against us», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 11  Μαΐου 2018 στις 20:00. 

Η σχέση μεταξύ των συναισθηματικών καταστάσεων και της φαντασίας είναι το επίκεντρο της έρευνας του Nicola Gobbetto, ο οποίος υιοθετεί προτάσεις από την λαϊκή κουλτούρα, επανενεργοποιόντας τις με νέους τρόπους έκφρασης, συνδυάζοντας διαφορετικές αναφορές και υλικά. Για το Gobbetto, τα παραμύθια είναι ορυχείο βαθιών εικόνων που προσωποποιούν διαφορετικές πτυχές της εσωτερικής ζωής και των εξελικτικών περασμάτων της προσωπικότητας, μαρτυρόντας την πολύπλοκη σχέση μεταξύ ατομικής χειραφέτησης και σταθερότητας των κοινωνικών σχέσεων. Ο Gobbetto συγκρίνει  την δημιουργική διάσταση με την αίσθηση της ελευθερίας και της εξέγερσης των πειρατών που εγκατέλειψαν την προηγούμενη ζωή τους, αποτελούμενη από επιθέσεις και καθήκοντα, για να ακολουθήσουν μια νέα πορεία ανοιχτή σε κίνδυνο και περιπέτεια.

Η εγκατάσταση που έχει σχεδιαστεί για το koraï project space, μετατρέπει τον εκθεσιακό χώρο σε γαλέρα του Captain Hook, ανταγωνιστή του Peter Pan, στο διάσημο μυθιστόρημα που γράφτηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα από τον σκωτσέζο συγγραφέα James Matthew Barrie και αργότερα παρουσιάστηκε στη διάσημη ταινία Disney.

Ο Nicola Gobbetto, γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1980 όπου ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε από την Brera Academy of Fine Arts στο Μιλάνο. Εκπροσωπείται από την γκαλερί Fonti στη Νάπολη. Το 2017, παρουσίασε δύο ατομικές εκθέσεις στην Davide Gallo gallery και στην Dimora Artica στο Μιλάνο. Το 2003 κέρδισε το Salon Primo Prize, το2012 το «100 rooms for 100 artists for 100 years» στο Sorrento και τον διαγωνισμό Prada Manga Contest το 2011. Η έρευνα του στρέφεται γύρω από το «Εγώ». Αντλεί τη θεματολογία του μέσα από τη φανταστική αφήγηση, το σινεμά και τα αθλήματα. Πειραματίζεται με τεχνικές όπως βίντεο, εγκαταστάσεις, γλυπτική, φωτογραφία και ψηφιακό κολάζ.

Εγκαίνια έκθεσης: 11 Μαΐου 2018, 8μμ

Διάρκεια έκθεσης: 11 – 27 Μαΐου 2018

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«I, Tony»

«Αγαπητή Αργυρώ, όπως ανέφερα, είμαι βετεράνος φωτογράφος μόδας και ομορφιάς με διεθνείς επιτυχίες, ο ...

Στη Λάρνακα η πρώτη Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών στην Κύπρο

Με τη συμμετοχή 307 καλλιτεχνών από 37 χώρες, πραγματοποιείται από τις  17  Οκτωβρίου μέχρι ...

Η Γκάνα στην 58η Μπιενάλε Βενετίας

Η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, το πιο διάσημο διεθνές γεγονός τέχνης στον κόσμο, έχει ...

Έκθεση της Ρέα Μπέιλι

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση  της Ρέας Μπέιλυ «Μετουσίωση ενός ...

ΕΚΑΤΕ: Αναφορικά με τις εξελίξεις για τον καθηγητή Γιώργο Γαβριήλ

Την υποστήριξη του εκφράζει το ΕΚΑΤΕ προς τον καλλιτέχνη Γιώργο Γαβριήλ. Απαράδεκτη η στάση ...

Τιμές ρεκόρ για Σάββα και Κάσιαλο στη δημοπρασία του Οίκου Ψαθάρη

Το έργο «Η Μασσαλία με το λιμάνι», του Κύπριου μοντερνιστή Χριστόφορου Σάββα, απέσπασε την ...

X