5ο ετήσιο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το φεστιβάλ εντάσσεται στo πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας AWARE για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες

Με μηνύματα αποδοχής και αλληλεγγύης, αλλά και ανάδειξης της συμβολής των προσφύγων στην κοινωνία της Κύπρου, πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα το 5ο Ετήσιο Φεστιβάλ στην πλατεία Φανερωμένης.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Εκστρατεία “AWARE” και το CyprusRefugee Council με την υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι οργανώσεις UNHCR Κύπρου, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Hope for Children, KISA, CARITAS Cyprus, Cyprus Stop Trafficking, Association of Recognized Refugees (Cyprus), Wellspring Association, Synthesis Cyprus, Greater Nicosia 2021, Accept ΛΟΑΤ, Sistema Cyprus, Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, η CARDET και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών (MiHUB) με δικά τους περίπτερα ενημέρωσης.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της πλατείας Φανερωμένης στο κέντρο της Λευκωσίας την Παρασκευή 22 Ιουνίου, ώρα 18.00 – 22.00 και είναι ανοιχτό σε όλους σε ένα περιβάλλον γιορτής, αλληλοσεβασμού και στήριξης των προσφύγων στην προσπάθεια τους για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με μουσική από όλο τον κόσμο, χορό και παραδοσιακά εδέσματα, ενώ το Κανάλι 6 θα μεταδώσει τον παλμό της εκδήλωσης σε όλη την Κύπρο με ζωντανό live link από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 26η

Γράφει ο Νικόλας Κυριάκου/ Νομικός   Σκέψεις που κάνω στη διάρκεια της καραντίνας: 1 ...

Τα καλύτερα street art για το 2017 ανά τον κόσμο

Το isupportstreetart.com δημιούργησε τον κατάλογο , με τα καλύτερα έργα street art, για τη ...

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που τιμάται στις 27 Σεπτεμβρίου, η Εταιρεία Τουριστικής ...

FESTIVAL FANS: Η Ελένη και ο Ηλίας δεν χάνουν Ξαρκής

Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2019 πραγματοποιείται φέτος στις 16, 17 και 18 Αυγούστου στο χωριό ...

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής: Ρινίσματα Του Βαγγέλη Γέττου

Στο Artnaldas Concept Experience στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, στις 8 μ.μ. Η έκρηξη ήταν ...

Φεστιβάλ Αnimation «The Animattikon Project»

Το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων The Animattikon Project, μία παραγωγή του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος, ...

X