Διάλεξη και εργαστήριο από τον Lahav Halevy

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει διάλεξη και εργαστήρι με τον Lahav Halevy, έναν από σημαντικότερους designers στο χώρο του σχεδιασμού της πολιτικής αφίσας. Ο Lahav Halevy διδάσκει design και πολιτική στο τμήμα Οπτικής Επικοινωνίας της φημισμένης Ακαδημίας Τεχνών και Σχεδιασμού Bezalel, στην Ιερουσαλήμ.

  • Η διάλεξη με τίτλο: «One espresso, one occupation», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 18:30, στο αμφιθέατρο UNESCO, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η ανοιχτή ομιλία / οπτική παρουσίαση θα διεξαχθεί στα αγγλικά, και έχει ω θέμα το πολιτικό design, τη ζωή και το έργο του.

 

  • Το Εργαστήριο γρήγορης δημιουργίας αφίσας σε μία ημέρα με τίτλο «Dishwashers & Machine Guns», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου μεταξύ των ωρών 10:00-17:00, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 

Η ζωή μπορεί να είναι πολύ απλή – μπορεί κανείς να είναι είτε ζωντανός είτε νεκρός. Αλλά η ζωή μπορεί επίσης να είναι πολύ περίπλοκη – πρέπει κανείς να αποφασίσει εάν θα κάνει διακοπές στο Λονδίνο ή στη Μαδρίτη.

Η έννοια της έκφρασης των μέγιστων αξιών με τα ελάχιστα μέσα είναι η ουσία της δημιουργίας αφισών. Είτε πρόκειται για έκκληση για δράση, για έκφραση βαθιάς θλίψης ή για μεγάλη χαρά, είτε για την παρακίνηση κάποιου να επιθυμήσει οτιδήποτε – μια καλή αφίσα θα πρέπει να έχει μεγάλη επίδραση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο Green Book

H ταινία Green Book έκανε την ανατροπή και κέρδισε τη βραδιά των φετινών Όσκαρ ...

Έκθεση «Ηρωίδες της Κύπρου» στο Τεχνόπολις 20

Η έκθεση με τίτλο «Ηρωίδες της Κύπρου» αποτελεί μια συλλογή από πορτρέτα και ιστορίες ...

Αλκίνοος Ιωαννίδης | Περιοδεία με μια «Μικρή Βαλίτσα»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι ξεκινούν τον Μάιο ένα διεθνές ταξίδι ...

Τα κλικ του Σεφέρη στην Κύπρο του 1953

Σαν σήμερα το 1953, ο Γιώργος Σεφέρης πραγματοποίησε το πρώτο του [από τρία] ταξίδι ...

Etta James – Johnny Otis: συνάντηση στον παράδεισο

Μία μέρα μετά τον θάνατο του Τζόνι Ότις απεβίωσε η θρυλική Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ...

Ο Γούντι Άλεν σκηνοθετεί όπερα στη Σκάλα του Μιλάνου

Ο Γούντι Άλεν σκηνοθετεί όπερα: η Σκάλα του Μιλάνου υποδέχεται από τις 6 έως ...

X