Ντοκιμαντέρ για το Dome στο CVAR

Το ντοκιμαντέρ για το ξενοδοχείο Dome στην Κερύνεια, το οποίο επιμελήθηκε η Τ/κ δημοσιογράφος Σίμγκε Τσερκέσογλου προβάλλεται στο Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη(CVAR), την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ.

Η πρώτη προβολή έγινε στο ίδιο το ξενοδοχείο στην παρουσία του Κώστα Ζαμπαρλούκου, εγγονού του Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη Κώστα Κατσελλή.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του ξενοδοχείου Dome, με τις θυσίες της οικογένειας Κατσελλή για να το δημιουργήσει και να το καταστήσει πριν το 1974 ένα από τα πλέον σύγχρονα ξενοδοχεία της Κύπρου και σημείο αναφοράς για ξένους και ντόπιους, όχι μόνο στην Κερύνεια, αλλά και σε όλη την Κύπρο.

Καταγράφει επίσης την πορεία που έτυχε στο ξενοδοχείο μετά τον εγκλεισμό Ελληνοκυπρίων κατά τις ημέρες της τουρκικής εισβολής και τη διαχείριση από τον σύνδεσμο Τ/κ ξενοδόχων ο οποίος κράτησε το όνομα του ξενοδοχείου, τα προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών και τον χαρακτήρα του χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, για να φτάσει στο σήμερα, όπου το συμβόλαιο των Τ/κ ξενοδόχων με το Εβκάφ έληξε με ορατό το ενδεχόμενο το ξενοδοχείο να περιέλθει στα χέρια Τούρκων επενδυτών.

Αρκετοί Ελληνοκύπριοι παρακολούθησαν την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε με ελληνικούς υπότιτλους στο ξενοδοχείο Dome, ενώ μετά την ανακοίνωση της προβολής στην Κερύνεια, πολλοί εξέφρασαν ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν στις ελεύθερες περιοχές, γεγονός που ώθησε τους συντελεστές να οργανώσουν και δεύτερη προβολή.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διεθνής διάκριση για τον Κύπριο σκηνοθέτη Σάιμον Φαρμακά

Στον Κύπριο σκηνοθέτη Σάιμον Φαρμακά απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για την ταινία ...

Faneromeni 18: όλες οι εκδηλώσεις

Με το σύνθημα «Πολιτιστική μας στέγη ο ουρανός», το καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Ιδρύματος ...

O Βέρνερ Χέρτσογκ έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Πολυπράγμων, αταξινόμητος και πάντα καλλιτεχνικά ανορθόδοξος, ο Βέρνερ Χέρτσογκ έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένος της ...

Σαουδική Αραβία: στις 18 Απριλίου ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος

Ο πρώτος κινηματογράφος της Σαουδικής Αραβίας, σε διάστημα 40 ετών, θα ανοίξει τις πύλες ...

Λόγκαν (Logan, ΗΠΑ 2017)

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον γράφεται ο επίλογος της σινε-μυθολογίας ενός μεταλλαγμένου ήρωα ...

Η ταινία Voir du pays στο Σινέ Στούντιο

Η ταινία Voir du pays, που σκηνοθέτησαν οι αδελφές Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν το ...

X