Ντοκιμαντέρ για το Dome στο CVAR

Το ντοκιμαντέρ για το ξενοδοχείο Dome στην Κερύνεια, το οποίο επιμελήθηκε η Τ/κ δημοσιογράφος Σίμγκε Τσερκέσογλου προβάλλεται στο Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη(CVAR), την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ.

Η πρώτη προβολή έγινε στο ίδιο το ξενοδοχείο στην παρουσία του Κώστα Ζαμπαρλούκου, εγγονού του Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη Κώστα Κατσελλή.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του ξενοδοχείου Dome, με τις θυσίες της οικογένειας Κατσελλή για να το δημιουργήσει και να το καταστήσει πριν το 1974 ένα από τα πλέον σύγχρονα ξενοδοχεία της Κύπρου και σημείο αναφοράς για ξένους και ντόπιους, όχι μόνο στην Κερύνεια, αλλά και σε όλη την Κύπρο.

Καταγράφει επίσης την πορεία που έτυχε στο ξενοδοχείο μετά τον εγκλεισμό Ελληνοκυπρίων κατά τις ημέρες της τουρκικής εισβολής και τη διαχείριση από τον σύνδεσμο Τ/κ ξενοδόχων ο οποίος κράτησε το όνομα του ξενοδοχείου, τα προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών και τον χαρακτήρα του χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, για να φτάσει στο σήμερα, όπου το συμβόλαιο των Τ/κ ξενοδόχων με το Εβκάφ έληξε με ορατό το ενδεχόμενο το ξενοδοχείο να περιέλθει στα χέρια Τούρκων επενδυτών.

Αρκετοί Ελληνοκύπριοι παρακολούθησαν την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε με ελληνικούς υπότιτλους στο ξενοδοχείο Dome, ενώ μετά την ανακοίνωση της προβολής στην Κερύνεια, πολλοί εξέφρασαν ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν στις ελεύθερες περιοχές, γεγονός που ώθησε τους συντελεστές να οργανώσουν και δεύτερη προβολή.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έτσι γυρίστηκε η ταινία «Δολοφονήστε τον Μακάριο»

Μήνες μόνο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και τη συνακόλουθη τουρκική εισβολή, ...

Αφιέρωμα στον Κυπριακό Κινηματογράφο από το Πάνθεον

Ένα δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στον κυπριακό κινηματογράφο διοργανώνει το Σινεμά Πάνθεον στη Λευκωσία, με την ...

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και φέτος στην Κύπρο από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο νησί μας, σε μια διοργάνωση ...

Πολιτική και συγκίνηση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο [ΕΚ] είχε κάθε δίκιο να αναδείξει την ταινία Sami Blood νικήτρια του φετινού κινηματογραφικού ...

Δωρεάν ταινίες και ντοκιμαντέρ από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προσπαθεί με τον ...

Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις

“Ήρθε η ώρα να εξερευνήσω τη ζωή με έναν διαφορετικό τρόπο” δήλωσε στην αρχή ...

X