Ντοκιμαντέρ για το Dome στο CVAR

Το ντοκιμαντέρ για το ξενοδοχείο Dome στην Κερύνεια, το οποίο επιμελήθηκε η Τ/κ δημοσιογράφος Σίμγκε Τσερκέσογλου προβάλλεται στο Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη(CVAR), την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ.

Η πρώτη προβολή έγινε στο ίδιο το ξενοδοχείο στην παρουσία του Κώστα Ζαμπαρλούκου, εγγονού του Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη Κώστα Κατσελλή.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του ξενοδοχείου Dome, με τις θυσίες της οικογένειας Κατσελλή για να το δημιουργήσει και να το καταστήσει πριν το 1974 ένα από τα πλέον σύγχρονα ξενοδοχεία της Κύπρου και σημείο αναφοράς για ξένους και ντόπιους, όχι μόνο στην Κερύνεια, αλλά και σε όλη την Κύπρο.

Καταγράφει επίσης την πορεία που έτυχε στο ξενοδοχείο μετά τον εγκλεισμό Ελληνοκυπρίων κατά τις ημέρες της τουρκικής εισβολής και τη διαχείριση από τον σύνδεσμο Τ/κ ξενοδόχων ο οποίος κράτησε το όνομα του ξενοδοχείου, τα προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών και τον χαρακτήρα του χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, για να φτάσει στο σήμερα, όπου το συμβόλαιο των Τ/κ ξενοδόχων με το Εβκάφ έληξε με ορατό το ενδεχόμενο το ξενοδοχείο να περιέλθει στα χέρια Τούρκων επενδυτών.

Αρκετοί Ελληνοκύπριοι παρακολούθησαν την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε με ελληνικούς υπότιτλους στο ξενοδοχείο Dome, ενώ μετά την ανακοίνωση της προβολής στην Κερύνεια, πολλοί εξέφρασαν ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν στις ελεύθερες περιοχές, γεγονός που ώθησε τους συντελεστές να οργανώσουν και δεύτερη προβολή.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι κυπριακές συμμετοχές στο 8o ISFFC

Μια από τις πιο αγαπημένες κινηματογραφικές συνήθειες του φθινοπώρου επιστρέφει στη Λεμεσό, και από ...

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ

Ι. Daniel Blake, Αγγλία, 2016 Διάρκεια: 100 λεπτά Είδος Ταινίας: Κοινωνική, δραματική Γλώσσες: Αγγλικά, ...

70η Μπερλινάλε: Με τη Χίλαρι Κλίντον κι ένα πικρόγλυκο ταξίδι ωρίμανσης

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Με την παρουσία της Χίλαρι Κλίντον ξεκίνησε η νέα ...

«Η Κλήση» του Μάριου Ψαρά: Εύφημος Μνεία στο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Η ταινία «Η Κλήση» του Μάριου Ψαρά, ήταν φέτος η μοναδική κυπριακή συμμετοχή στο ...

Προβολή για τα 30χρονα από τη πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με τη συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων από το ιστορικό γεγονός της πτώσης του Τείχους ...

Η ιστορία του κυπριακού σινεμά μέσα από 25 ταινίες

Με την ταινία «Η κάθοδος των εννιά», του Χρίστου Σιοπαχά ξεκινούν στις 20 Ιουνίου ...

X