«Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης»: η πρεμιέρα

Το έργο θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή περιοδεία σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, της οποία το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της κυπριακής κωμωδίας «Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης» του Μιχάλη Τερλικκά σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Στο θερινό θέατρο του Σατιρικού θεάτρου, οι θεατές ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο και απόλαυσαν την όμορφη Κυπριακή ντοπιολαλιά, τους απλούς, ανοιχόκαρδους ανθρώπους της υπαίθρου και  το γνήσιο, αστείρευτο τους χιούμορ. 

Το έργο:

Σε έναν ορεινόν χωρκόν της Κύπρου, ο Γιαννής  ο βοσκός μεινίσκει με την μάναν του, που τον κουκκουφά συνέχεια ν’ αρμαστεί. Τζ̆είνος όμως ’εν λαλεί το νναι γιατί αγαπά δκυο κοπελλούες, την Ελένην τζ̆αι την Μαριούν τζ̆έν ιμπόρει να δκιαλέξει πκοιάν να πάρει.

Στο μεταξύ ο Δεσπότης της περιοχής που ήταν φίλος του Γιαννή τον τζ̆αιρόν που ήταν μιτσ̆οί, έρκεται στο χωρκόν να λουτουρκήσει στην γιορτήν τ’ Άη Γιάννη. Με οδηγίες της Μηλιάς, της μάνας του Γιαννή, κάθεται πάνω στ’ αφκιά του να τον πείσει να παντρευτεί. Ο Γιαννής  δέχεται αμμά με μιαν συφφωνίαν… Να τον παντρέψει ο Δεσπότης τζ̆αι με τες δκυο κοπελλούες που αγαπά!

Διαβάστε επίσης: «Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης» στο Θερινό Σατιρικό Θέατρο

Μια έξυπνη σατιρική κωμωδία του Μιχάλη Τερλικκά στην οποία κυριαρχεί το χιούμορ των ανθρώπων της Κυπριακής υπαίθρου, οι αρχές και οι αξίες τους και η καθημερινή τους ζωή.

Παραστάσεις του έργου στο θερινό Σατιρικό Θέατρο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μ.μ μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Η παράσταση θα  παρουσιαστεί μέσα  στα  πλαίσια  των   θεατρικών  και  πολιτιστικών  εκδηλώσεων  Δήμων και Κοινοτήτων σε όλη την Κύπρο.

Το Σατιρικό Θέατρο στηρίζει το Κυπριακό έργο από την ίδρυσή του το 1983, όταν ο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης επέλεξε για εναρκτήριο έργο το ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΗΤΗΣ του Παύλου Λιασίδη.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία  Μαριάννα Καυκαρίδου, Σκηνικά Μίκης Λοίζου, Κοστούμια Κώστας Καυκαρίδης, Μουσική επιμέλεια Μιχάλης Τερλικκάς, Φωτισμοί  Βικέντιος Χριστιανίδης, Βοηθός σκηνοθέτη Εφη Παπαγεωργίου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Αντρέας Σιαμαρής, Άντρη Σεργίου, Αντώνης Κλεάνθους, Ελένη Ζαντή.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Τα «Κυπριαμύθια» επιστρέφουν με επιπλέον παραστάσεις

Μετά από τις sold out παραστάσεις του καλοκαιριού, τα «Κυπριαμύθια» επιστρέφουν δυναμικά και για ...

Το Τίμημα

Συγγραφέας: Άρθουρ Μίλλερ Σκηνοθεσία: Άδωνης Φλωρίδης Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς Σκηνικά / Κοστούμια: Λάκης ...

ΣΧΕΔΙΟ ΘΥΜΕΛΗ|Παράταση υποβολής αιτήσεων

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει πως, με δεδομένη την αναμενόμενη εξαγγελία του Προέδρου της ...

“Σαν Ρόδο και σαν Αίνιγμα” στο θέατρο Δέντρο

Πρεμιέρα κάνει στις 10 Φεβρουαρίου το έργο “Σαν Ρόδο και σαν Αίνιγμα” του Άκη ...

Το “Gaslight” του Πάτρικ Χάμιλτον στο Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις ...

«One for Sorrow» στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου παρουσιάζει σε Πανελλήνια πρώτη το έργο της Βρετανίδας συγγραφέα ...

X