Θεατρικό έργο Κυπρίων βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ «Αναλόγιο από κοινού»

H Ανθή Ζαχαριάδου και ο Μάριος Νικολάου απέσπασαν το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για το έργο τους CON

Ένα θεατρικό έργο Κύπριων συγγραφέων απέσπασε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του 1ου Διαγωνιστικού Φεστιβάλ «Αναλόγιο από κοινού», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το θεατρικό έργο CON, των Ανθής Ζαχαριάδου και Μάριου Νικολάου, κέρδισε το βραβείο και θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

Εκτός από την Κριτική Επιτροπή, στο διαγωνιστικό φεστιβάλ συμμετείχε και το κοινό αναδεικνύοντας -με αξιακή σειρά- τα έργα «ΡΑΚΟ» του Δημήτρη Παπαδόπουλου, «Ο ΣΤΑΜΕΛΕΝΙΟΣ» του Γιώργου Μποτώνη, «ΜΕΤΑΞΙΑ» του Κώστα Λάκη, «Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ» της Στεργιάνας Τζέγκα και «ΑΛΟΓΑ» της Πέλας Σουλτάτου.

Τα πέντε πρώτα αγαπημένα θεατρικά έργα του κοινού εκδίδονται όλα μαζί σε ένα βιβλίο, από τις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ». Το θεατρικό έργο που επέλεξε η κριτική επιτροπή εκδίδεται μόνο του.

Τόσο το CON όσο και το πρώτο από τα αγαπημένα του κοινού έργο θα ανέβουν για τέσσερις παραστάσεις από το «Από κοινού» Θέατρο, της Ελένης Γερασιμίδου, την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2018.

Το έργο CON

Η Ανθή Ζαχαριάδου και ο Μάριος Νικολάου συνυπογράφουν το θεατρικό έργο CON, το οποίο στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάστηκε σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπουγιούρη.

Η σύνοψη: Ο Γιόχαν Γλύξμπουργκ προσάγεται ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Βασιλείου της Κωνολάνδης, έχοντας προβεί σε πλειάδα παραβάσεων νομοθεσιών του κράτους. Πρόκειται για ένα άνθρωπο που πάσχει από μια δυσμορφία του εγκεφάλου, η οποία του προκαλεί παράδοξες συμπεριφορές και πεποιθήσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Η Ανθή Ζαχαριάδου έχει ήδη παρουσιάσει δείγματα γραφής μέσα από τα έργα «bacon\freud», «CaterinaLast Queen of Cyprus» και «Eleonora of Cyprus» που ανέβασε η Alpha Square. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ομηρικό ταλέντο ο Τεό»

Ενώπιον του Αγγελόπουλου αποκοιμήθηκε παρακολουθώντας το «Τοπίο στην Ομίχλη, ωστόσο ο Χάρβεϊ Καϊτέλ είπε ...

Εύφημη μνεία σε Κύπρο και Λιθουανία, στην Μπιενάλε Βενετίας

Eύφημη μνεία εξασφάλισαν στην Μπιενάλε Βενετίας η Κύπρος και η Λιθουανία, για την κοινή ...

«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» στον ΘΟΚ

Ο ΘΟΚ παρουσιάζει σε παγκύπρια πρώτη τη νέα παραγωγή: «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα ...

Δωρεάν πρόσβαση σε δημοφιλή κόμικς της Marvel

Βοηθώντας τους θαυμαστές των κόμικς να διαχειριστούν τον χρόνο της εκούσιας απομόνωσης κατά τη ...

Έκθεση για τον Νίκο Μοσχάτο ετοιμάζει το ΕΚΑΤΕ

Μια έκθεση προς τιμήν του εικαστικού Νίκου Μοσχάτου εγκαινιάζει στις 26 Μαΐου το Επιμελητήριο Καλών ...

Εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση It’s the political economy, stupid

Γέμισε από φιλότεχνους και ενεργούς πολίτες το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου η πρώην γκαλερί ...

X