«Το Φιόρο του Λεβάντε» από τους «Περι-Οδεύοντες»

Οι «Περι-Οδεύοντες», μια προσπάθεια συνένωσης, συνεργασίας  των Ηθοποιών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Πάφο, ανεβάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θρυλική ηθογραφική κωμωδία του Γρηγορίου  Ξενόπουλου, «Το Φιόρο του Λεβάντε», σε σκηνοθεσία Μηνά Τίγκιλη. 

Την ομάδα των ηθοποιών συναποτελούν: Ο Πέτρος Πέτρου(αρτι αφιχθείς από την Αθήνα), η Στέφανη Μαυροκορδάτου , ο Ζαχαρίας Ιορδανίδης, η Παυλίνα Φλεβοτομά,  η Αντωνία Φιλίππου και η Φιλονίλα- Αμαλία Χριστοφόρου,συνεπικουρού-μενοι από την φίλη (με ριζες στη Δρούσεια) Ιωάννα Σιαφκάλη και τους λεμεσιανούς συνεργάτες/συνοδοιπόρους Λουκά Ζήκο, Γιάννο Αντωνίου και  Άντρεα Αγαθοκλέους. Την σκηνοθεσία (και το συντονισμό οργανωτικά) της παραγωγής έχει αναλάβει ο Μηνάς Τίγκιλης, τα κοστούμια επιμελείται η Χριστίνα Ιακώβου, το σκηνικό ο Γιώργος Παπαδόπουλος(τελετή εναρξης Παφος 2017) και το φωτισμό ο Παναγιώτης Μανούσης.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στο αμφιθέατρο της Χλώρακας στις 7 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν  παραστάσεις στις  κοινοτήτες της Ίννιας στις 8 Ιουλίου, της Τάλας στις 10 Ιουλίου, των Μαντριών στις 11 Ιουλίου και της Αναρίτας στις 13 Ιουλίου.

Στη Πάφο , το «Φιόρο του Λεβαντε», θα παρουσιασθεί για τρια βραδια στο θερινό κινημ/θεατρο Αττικόν Θέατρο μεταξυ 14 και 17  Ιουλίου με γενική είσοδο 10 €.

Στοχος της Συνεργασίας των Ηθοποιών της Πάφου /Περι-Οδεύοντες  είναι να παρουσιάσουν τη πρωτη τους παραγωγή και σε άλλες κοινότητες της Πάφου, αλλά και την υπόλοιπη Κύπρο μέχρι και το Σεπτέμβριο.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Αισθητή η μείωση της σκόνης…» στο Pop Up Festival

Μετά από τον πρώτο πολύ επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του θεατρικού έργου «Αισθητή η μείωση της ...

Αντιπαράθεση ΘΟΚ – ηθοποιών για τη συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο

Προβληματισμός επικρατεί στην κοινότητα των ηθοποιών σχετικά με τη συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου ...

«Το ρέκβιεμ της Τερεζίν» από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας [Εικόνες]

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας δόθηκε στις 18 Μαρτίου η παράσταση με το θεατρικό ...

Καταχειροκροτήθηκε “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια”

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της νέας θεατρικής παραγωγής του ΘΟΚ “H Στέλλα ...

Ο Ιανουάριος στο Ριάλτο

Χορός, μουσική, θέατρο και κινηματογράφος συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα Θεάτρου Ριάλτο, για το μήνα Ιανουάριο ...

Καστρόκουτο: «Υπάρχουν σημεία που η παράσταση θυμίζει εργαστήρια»

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Τα παιδιά αφήνουν τον ρόλο του θεατή αυτή τη φορά ...

X