Έκθεσης Ανδρέα Χρυσαφή στην Πινακοθήκη Πάφου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Ιουλίου,  στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου τα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού και συγγραφέα Ανδρέα Χρυσάφη. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σε χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πάφου εκ μέρους του κ. Φαίδωνος ανέφερε πως ο Ανδρέας Χρυσάφης δίνει ένα ακόμη δείγμα του πλούσιου και αυθεντικού ταλέντου του, προσθέτοντας πως με τον δικό του ελεύθερο και προσωπικό τρόπο, με επαγγελματισμό και πρωτοτυπία, αποτυπώνει στα έργα του τις ιδέες, τα ερεθίσματα και τις ευαισθησίες του τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως άνθρωπος.

Όπως αναφέρθηκε στην έκθεση ο  Ανδρέας Χρυσάφης είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός και αναγνωρισμένος καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας και μεγάλωσε στο Λονδίνο και στο Βανκούβερ του  Καναδά.

Επηρεασμένος βαθύτατα από τον αγώνα και το δράμα της πατρίδας μας αρθρογράφησε στο διεθνή τύπο και εμπνεύστηκε για τη συγγραφή των βιβλίων του.   Συνολικά, έχει εκδώσει 5 βιβλία και έχει δημοσιεύσει 400 περίπου άρθρα.

Σήμερα, ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και την Κύπρο και περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του ζωγραφίζοντας και γράφοντας βιβλία από το στούντιο του στην Πάφο.Μέσα από το πρόσφατο έργο του αναδεικνύει και υπογραμμίζει την ανάγκη για καταπολέμηση της διαφθοράς στον τόπο μας, ένα πρόβλημα που -όπως ο ίδιος λέει- πρέπει με κάθε τρόπο να εξαλειφθεί.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Γκάνα στην 58η Μπιενάλε Βενετίας

Η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, το πιο διάσημο διεθνές γεγονός τέχνης στον κόσμο, έχει ...

Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς στην Isnotgallery

H 12η έκδοση της έκθεσης-σταθμό για την isnotgallery, αλλά και για την σύγχρονη εικαστική ...

Γνωριμία με τους «Ζωγράφους της Λάνιας»

Οι ζωγράφοι της Λάνιας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού διοργανώνουν στις ...

Mountaintop: περφόρμανς για ένα έργο τέχνης

Γράφει η Δάφνη Νικήτα* Το βράδυ της 19ης Μαΐου, Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, παρουσιάστηκε στην ...

Θεματική έκθεση «Explore the Ice Age»

Από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2018 η Ελληνική Τράπεζα και το ...

Ο «Πλωτός Τάφος» των μεταναστών στη Μεσόγειο εκτίθεται στη Μπιενάλε Βενετίας

Εάν ο επιμελητής της φετινής 58ης Μπιενάλε εικαστικών της Βενετίας Ραλφ Ρούγκοφ θέλησε να ...

X