Εύη Τριανταφυλλίδη & Νεφέλη Μαλέκου

 • Ποιες είστε;

  Η Εύη Τριανταφυλλίδη (συγγραφέας) και η Νεφέλη Μαλέκου (Μαλή) (εικονογράφος) θέλουν να γνωρίσουν στους μικρούς αναγνώστες τις πολλές πτυχές του πολύχρωμού μας κόσμου, να τους εισαγάγουν σε νέους τρόπους σκέψης και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τη ζωή, τους ανθρώπους και την κουλτούρα τους.

  Τι κάνετε;

  Μέσα από το Worldwide Buddies δημιουργούν παιδικές ιστορίες και παιχνίδια εμπνευσμένα από διάφορες χώρες του κόσμου και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και να αγαπήσουν τον όμορφο, αλλά και περίπλοκό μας κόσμο.
  Το Worldwide Buddies είναι μια σειρά από παραμύθια με φανταστικούς ήρωες από μακρινά μέρη της γης, με σκοπό να φέρουν τους αναγνώστες πιο κοντά σε παιδιά από άλλες χώρες, να ανακαλύψουν διαφορετικές συνήθειες, αλλά και τις πολλές ομοιότητες που συχνά παραβλέπουμε.
  Με κάθε παραμύθι φτιάχνουν κι ένα παραμυθοκουτί (story box), με επιπλέον παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δίνουν ζωή στην ιστορία τους. Το μπουλουκάκι ενός ήρωα, καρτούλες με βασικές λέξεις από τη συγκεκριμένη γλώσσα, απλές συνταγές της χώρας και πολύχρωμες χειροτεχνίες βοηθούν τα παιδιά να επεξεργαστούν με ποικίλους και διασκεδαστικούς τρόπους την κάθε κουλτούρα και να καλλιεργήσουν με τη σειρά τους καινούργιες δεξιότητες.

  Τι θέλετε;

  Τα παιδιά έχουν απεριόριστη φαντασία, έμφυτη περιέργεια και την ικανότητα να κατανοήσουν, να δεχτούν και να αγκαλιάσουν καθετί καινούργιο. Μέσα από τις ιστορίες και τα παιχνίδια μας, θέλουμε να καλλιεργήσουμε τη φαντασία και την περιέργειά τους με τις πολλές πραγματικότητες που κρύβονται στον κόσμο μας, να τους βοηθήσουμε να έρθουν πιο κοντά σε αυτές και να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες, αντάξιοι του 21ου αιώνα.

  Η ιστορία του πρώτου βιβλίου και παραμυθοκουτιού εκτυλίσσεται στο Μεξικό και εισάγει τους αναγνώστες σε μια ξεχωριστή γιορτή, καθώς το δεύτερο βιβλίο της σειράς θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

  Τα βιβλία και τα παραμυθοκουτιά είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας τους (www.worldwidebuddies.com), στο βιβλιοπωλείο MERES, στο Bomba Design Store και στο Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Μάριος Κωνσταντίνου

  27.2.2011 Ο Μάριος Κωνσταντίνου παίζει θεατρικά και σκέφτεται ρεαλιστικά Τι έκανες; Αποφοίτησα από το ...

  Κωνσταντίνα Γεωργίου

  Η Κωνσταντίνα Γεωργίου βρίσκεται “ανάμεσα στους μέρμηγκες” Τι κάνεις; Αυτήν την περίοδο ξαναανακαλύπτω τη ...

  Μαρία Φιλίππου

  Ποια είσαι; Είμαι η Μαρία Φιλίππου, 31 χρονών, ηθοποιός και μητέρα δύο παιδιών. Ζω ...

  Μιχάλης Αναστασίου

  8.5.2011 Ο Μιχάλης Αναστασίου εργάζεται στην Αθήνα και προβληματίζεται για τη Λευκωσία Τι κάνεις; ...

  Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου

  Ποιος είσαι; Είμαι ο Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου και νομίζω ότι αυτή η ερώτηση είναι ...

  Άννι Δαμιανού

  Η Άννι Δαμιανού βρίσκει πηγές έμπνευσης και τις μοιράζεται με τον κύριο Gazette Τι ...

  X