Σε προκήρυξη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου προχώρησε το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, παρά τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή τον προηγούμενο μήνα, με παρόντες βουλευτές της επιτροπής Παιδείας,  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΣΟΚ, εκπροσώπους μουσικούς της ΣΟΚ, δασκάλους της ΣΟΝΚ και γονείς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεδρίας δεν είχε διευκρινιστεί κατά πόσο η προκήρυξη αυτής της θέσης νομιμοποιείται ή όχι. Επομένως η επιμονή του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος ΣΟΚ για την ανανέωση αυτής της θέσης, την ώρα που όλοι ανεξαιρέτως μαζί και το δ.σ , εξήραν το έργο του μέχρι τώρα καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Κουντούρη, θεωρήθηκε αχρείαστη έως και αδικαιολόγητη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Γ. Κουντούρης όντας παρόν στη συνεδρία επικαλούμενος προσωπικές εμπάθειες, ανέφερε ότι επί δύο χρόνια παρά τη διευθυντική του θέση, δεν του κοινοποιούνταν αποφάσεις που τον αφορούσαν, με αποτέλεσμα να κινείται «στα τυφλά».

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής και μέλος της επιτροπής παιδείας Άννα Θεολόγου πρότεινε την αναβολή της προκήρυξης , μέχρις ότου εξετασθεί κατά πόσο αυτή η απόφαση του δ.σ νομιμοποιείται ή όχι. Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, αναφερόμενος στο θέμα του κου Κουντούρη, επεσήμανε ότι δε βλέπει κάποιο λόγο να παρθούν βεβιασμένες κινήσεις από τη στιγμή που και η επιτροπή δεν κατέληξε κατά πόσο είναι νόμιμος ο διορισμός αορίστου χρόνου.

Το τέλος της συνεδρίας και τα λόγια των βουλευτών δε βρήκαν σύμφωνο τον αντιπρόεδρο του δ.σ Μάκη Κωστέα, ο οποίος τόνισε ότι το δ.σ δεν είναι πρόθυμο να ακυρώσει τις αποφάσεις του. Με αυτά τα λόγια η συνεδρία πήρε άλλη τροπή, με τους βουλευτές και τον πρόεδρο της επιτροπής, να ζητούν από το δ.σ τα πρακτικά και όλες τις διαδικασίες λειτουργίας του Ιδρύματος γραπτώς, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε διεξαγωγή έρευνας, μέχρι το Σεπτέμβριο που το θέμα θα πήγαινε ξανά στη Βουλή.

Ωστόσο ως φαίνεται δεν ίδρωσε τ’ αυτί του διοικητικού συμβουλίου ,  αφού προτίμησε παρά τα όσα λέχθηκαν στη συνεδρία, να προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης του κου Γ. Κουντούρη άρον άρον.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εκθεση του Σωκράτη Σωκράτους στο Point

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point παρουσιάζει από τις 28 Μαΐου έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους ...

«Ορφανό» το Ριάλτο

Τριγμούς στη λειτουργία του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της Λεμεσού, με ακτινοβολία που έχει ξεπεράσει ...

ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2018| Όλες οι υποψηφιότητες και μια πρόβλεψη

Το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου ( 3.00 πμ της 8ης Ιανουαρίου ώρα Κύπρου), ...

Tίτος Πατρίκιος: «Για την Ελλάδα παραμένω πεισματικά αισιόδοξος»

Ο Τίτος Πατρίκιος εξέδωσε τη νέα του ποιητική συλλογή στα 83 του χρόνια παρομοιάζοντας ...

Έκθεση με έργα 20 σύγχρονων δασκάλων στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Έκθεση με έργα είκοσι σύγχρονων δασκάλων της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης παρουσιάζει το Μουσείο ...

Ο Μικρός Πρίγκιπας στα κυπριακά, πάει θέατρο

Τη μεταφορά του Μικρού Πρίγκιπα, έτσι όπως τον απέδωσε στην κυπριακή διάλεκτο ο Ιάκωβος ...

X