Σε προκήρυξη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου προχώρησε το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, παρά τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή τον προηγούμενο μήνα, με παρόντες βουλευτές της επιτροπής Παιδείας,  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΣΟΚ, εκπροσώπους μουσικούς της ΣΟΚ, δασκάλους της ΣΟΝΚ και γονείς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεδρίας δεν είχε διευκρινιστεί κατά πόσο η προκήρυξη αυτής της θέσης νομιμοποιείται ή όχι. Επομένως η επιμονή του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος ΣΟΚ για την ανανέωση αυτής της θέσης, την ώρα που όλοι ανεξαιρέτως μαζί και το δ.σ , εξήραν το έργο του μέχρι τώρα καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Κουντούρη, θεωρήθηκε αχρείαστη έως και αδικαιολόγητη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Γ. Κουντούρης όντας παρόν στη συνεδρία επικαλούμενος προσωπικές εμπάθειες, ανέφερε ότι επί δύο χρόνια παρά τη διευθυντική του θέση, δεν του κοινοποιούνταν αποφάσεις που τον αφορούσαν, με αποτέλεσμα να κινείται «στα τυφλά».

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής και μέλος της επιτροπής παιδείας Άννα Θεολόγου πρότεινε την αναβολή της προκήρυξης , μέχρις ότου εξετασθεί κατά πόσο αυτή η απόφαση του δ.σ νομιμοποιείται ή όχι. Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, αναφερόμενος στο θέμα του κου Κουντούρη, επεσήμανε ότι δε βλέπει κάποιο λόγο να παρθούν βεβιασμένες κινήσεις από τη στιγμή που και η επιτροπή δεν κατέληξε κατά πόσο είναι νόμιμος ο διορισμός αορίστου χρόνου.

Το τέλος της συνεδρίας και τα λόγια των βουλευτών δε βρήκαν σύμφωνο τον αντιπρόεδρο του δ.σ Μάκη Κωστέα, ο οποίος τόνισε ότι το δ.σ δεν είναι πρόθυμο να ακυρώσει τις αποφάσεις του. Με αυτά τα λόγια η συνεδρία πήρε άλλη τροπή, με τους βουλευτές και τον πρόεδρο της επιτροπής, να ζητούν από το δ.σ τα πρακτικά και όλες τις διαδικασίες λειτουργίας του Ιδρύματος γραπτώς, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε διεξαγωγή έρευνας, μέχρι το Σεπτέμβριο που το θέμα θα πήγαινε ξανά στη Βουλή.

Ωστόσο ως φαίνεται δεν ίδρωσε τ’ αυτί του διοικητικού συμβουλίου ,  αφού προτίμησε παρά τα όσα λέχθηκαν στη συνεδρία, να προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης του κου Γ. Κουντούρη άρον άρον.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νεαρός Κύπριος συνθέτης βραβεύτηκε ως ο «Καλύτερος συνθέτης για ταινία μεγάλου μήκους 2018»

Ο νεαρός Κύπριος συνθέτης, Γιώργος Καλλής, βραβεύτηκε ως ο «Καλύτερος συνθέτης για ταινία μεγάλου ...

Γ.Ντέτσερ: Η Πάφος μετά το 2017

Την εκτίμηση ότι όλοι επιθυμούν την εξέλιξη του Πάφος 2017 για την πόλη της ...

Si vis amari, ama

Συνοδευόμενη από τη ρήση του Ρωμαίου φιλόσοφου Σενέκα «Si vis amari, ama», η ανάρτηση ...

Δρόμοι Kροκοδείλων | Δράσεις Α τριμήνου ΘΟΚ

O ΘΟΚ ανακοινώνει την έναρξη των Δράσεων Α τριμήνου, που φέρουν τον τίτλο Δρόμοι ...

Καταχειροκροτήθηκαν οι Monsieur Doumani στην Πλατεία Ηρώων

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία η συναυλία των Monsieur Doumani, στο ...

Ακροάσεις στον ΘΟΚ για το έργο «Η τάξη μας»

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου καλεί σε ακρόαση την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, επαγγελματίες ηθοποιούς, ...

X