Σε προκήρυξη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου προχώρησε το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, παρά τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή τον προηγούμενο μήνα, με παρόντες βουλευτές της επιτροπής Παιδείας,  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΣΟΚ, εκπροσώπους μουσικούς της ΣΟΚ, δασκάλους της ΣΟΝΚ και γονείς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεδρίας δεν είχε διευκρινιστεί κατά πόσο η προκήρυξη αυτής της θέσης νομιμοποιείται ή όχι. Επομένως η επιμονή του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος ΣΟΚ για την ανανέωση αυτής της θέσης, την ώρα που όλοι ανεξαιρέτως μαζί και το δ.σ , εξήραν το έργο του μέχρι τώρα καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Κουντούρη, θεωρήθηκε αχρείαστη έως και αδικαιολόγητη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Γ. Κουντούρης όντας παρόν στη συνεδρία επικαλούμενος προσωπικές εμπάθειες, ανέφερε ότι επί δύο χρόνια παρά τη διευθυντική του θέση, δεν του κοινοποιούνταν αποφάσεις που τον αφορούσαν, με αποτέλεσμα να κινείται «στα τυφλά».

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής και μέλος της επιτροπής παιδείας Άννα Θεολόγου πρότεινε την αναβολή της προκήρυξης , μέχρις ότου εξετασθεί κατά πόσο αυτή η απόφαση του δ.σ νομιμοποιείται ή όχι. Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, αναφερόμενος στο θέμα του κου Κουντούρη, επεσήμανε ότι δε βλέπει κάποιο λόγο να παρθούν βεβιασμένες κινήσεις από τη στιγμή που και η επιτροπή δεν κατέληξε κατά πόσο είναι νόμιμος ο διορισμός αορίστου χρόνου.

Το τέλος της συνεδρίας και τα λόγια των βουλευτών δε βρήκαν σύμφωνο τον αντιπρόεδρο του δ.σ Μάκη Κωστέα, ο οποίος τόνισε ότι το δ.σ δεν είναι πρόθυμο να ακυρώσει τις αποφάσεις του. Με αυτά τα λόγια η συνεδρία πήρε άλλη τροπή, με τους βουλευτές και τον πρόεδρο της επιτροπής, να ζητούν από το δ.σ τα πρακτικά και όλες τις διαδικασίες λειτουργίας του Ιδρύματος γραπτώς, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε διεξαγωγή έρευνας, μέχρι το Σεπτέμβριο που το θέμα θα πήγαινε ξανά στη Βουλή.

Ωστόσο ως φαίνεται δεν ίδρωσε τ’ αυτί του διοικητικού συμβουλίου ,  αφού προτίμησε παρά τα όσα λέχθηκαν στη συνεδρία, να προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης του κου Γ. Κουντούρη άρον άρον.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

ΚΥΠΡΙΑ | Ακυρώνεται η παράσταση «Φωνές της Κύπρου»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι η μουσική παράσταση με ...

Gerry Bibby / Πρόγραμμα Φιλοξενίας / Point Centre for Contemporary Art

Στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλοξενίας του Point Centre for Contemporary Art φιλοξενείται ο εικαστικός ...

enLIVE 2 στο «The Shoe Factory»

Το enLIVE, το πρώτο φεστιβάλ του είδους του στην Κύπρο κατά το οποίο παρουσιάζονται ...

Καλό Πάσχα

Καλές γιορτές | Καλές βόλτες | Καλή ξεκούραση Δεν θα κυκλοφορήσει κυριακάτικη έκδοση στις ...

Φθινόπωρο στο klubd

Τον Οκτώβριο το klubd επιστρέφει για την δέκατη του χρονιά. Πέραν της ανακαίνισης του ...

X