Το μουσικό σχήμα «Sol Aurorae» στο Τεχνόπολις 20

Το Sol Aurorae (ήλιος της αυγής) είναι μια πλατφόρμα όπου τέσσερις μουσικοί εκφράζουν συναισθήματα και ιδέες, τα οποία μοιράζονται με τους ακροατές μέσω της μουσικής τους

Επηρεασμένο από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και της Ανατολής, το σχήμα «Sol Aurorae» θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις, μαζί με κομμάτια από Κύπρο, Ελλάδα, Αρμενία και Τουρκία, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 στις 20:30. 

Το Sol Aurorae (ήλιος της αυγής) είναι μια πλατφόρμα όπου τέσσερις μουσικοί εκφράζουν συναισθήματα και ιδέες, τα οποία μοιράζονται με τους ακροατές μέσω της μουσικής τους. Το προηγούμενο καλοκαίρι έκαναν την πρώτη τους περιοδεία με σειρά εμφανίσεων στην Κυπρο όπου είχαν εμφανιστεί ξανά στο Τεχνόπολις 20, και αυτόν τον Ιούλιο θα παρουσιάσουν τη μουσική τους ξανά στο νησί!

Το σχήμα αποτελείται από τους Meir Gassenbauer (νέυ), Juliano Abramovay (άταστη κιθάρα), Χριστίνα Πολυκάρπου (λύρα) και Βασίλης Φιλίππου (φωνή, κρουστά).

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Meir Gassenbauer: μουσικός και συνθέτης από το Ισραήλ, ο οποίος βρίσκεται στην Ολλανδία από το 2015. Σπουδάζει Τούρκικο Νέυ στο Codarts University of arts στο Rotterdam. Η μουσική του έχει στοιχεία jazz και rock.

Juliano Abramovay: σπούδασε κλασσική κιθάρα στην Βραζιλία. Παίζει επίσης άταστη κιθάρα και σάζι, έχοντας ενδιαφέρον στην σύνθεση. Αυτή τη χρονιά θα ολοκληρώσει της
μεταπτυχιακές του σπουδές στο Codarts, Rotterdam.

Χριστίνα Πολυκάρπου: γεννήθηκε στην Κύπρο όπου και ζει παίζοντας λύρα με κλίση προς τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι μαθήτρια της Κέλυ Θωμά από το 2014.

Βασίλης Φιλίππου: Κύπριος μουσικός, ο οποίος σπούδασε σύνθεση και πιάνο στο Λονδίνο και πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σύνθεσης στην Ολλανδία εστιάζοντας την μελέτη του στην Οθωμανική μουσική.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το απόγειο του ρομαντισμού από τη Σ.Ο.Κ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα πραγματοποιήσει τρεις βραδινές συναυλίες συνολικά σε Λευκωσία , Λάρνακα ...

«Ιεροκήπια 2019» από τον Δήμο Γεροσκήπου

Ο Δήμος Γεροσκήπου διοργανώνει για 25η συνεχή χρονιά τη σειρά εκδηλώσεων «Ιεροκήπια», στο πλαίσιο ...

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Artem Yasynskyy

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, σε συνεργασία με το Keyboard Charitable Trust του Λονδίνου, παρουσιάζει ...

Νέα διεθνής βράβευση για το κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani

Με το πολύ σημαντικό βραβείο Preis der deutschen Schallplattenkritik (German Records Critics’ Award) τιμήθηκε ...

Από Τσαϊκόφσκι μέχρι τζαζ – Στα «παρασκήνια» της Φιλαρμονικής Λεμεσού

Γράφει ο Παύλος Νεοφύτου Από χαρούμενη μουσική του Τσαϊκόφσκι πλημμυρίζει το δρομάκι πίσω από ...

Γκράμι 2020: Σάρωσε η Billie Eilish

Η 18χρονη Μπίλι Άιλις, με την εικονοκλαστική ποπ και το σκοτεινό σύμπαν της αναδείχθηκε ...

X