Κοραλλία Στεργίδη

Ποια είσαι;

Είμαι η Κοραλλία Στεργίδη, καλλιτέχνης, ασχολούμαι με διάφορες μορφές τέχνης. Ζω και δουλεύω σε Κύπρο και Αγγλία. Σπούδασα Performance Design στο Saint Martins School of Art and Design, στο Λονδίνο.Κυρίως κίτρινη, σήμερα είμαι ήλιος, ζω καλύτερα μέσα στο νερό κάνοντας ιστιοσανίδα. Σέβομαι το υγρό στοιχείο και αυτό που με διδάσκει. Ο πατέρας μου είναι από την Καρπασία, πρόσφυγας και πρώην στρατιώτης στον πόλεμο του 1974. Η μητέρα μου κατάγεται από το Σάμοκοβ, μια κοιλάδα στη Βουλγαρία. Μεγαλωμένη στην Κύπρο και στην Αγγλία, ένιωθα πάντα ότι βρισκόμουν κάπου στη μέση.

Τι κάνεις;

Η δουλειά μου είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. Χρησιμοποιώ χορευτικές και χωρικές μεθόδους ώστε να συνυπάρξουν πειραματικά, κινηματογράφος, φωνή, ποίηση και εγκαταστάσεις δημιουργώντας μυθοπλασία μέσα από ζωντανούς και μετακινούμενους χώρους.
Ο αυτοσχεδιασμός και τα πειράματα οδήγησαν στη δημιουργία ενός αρχείου. Το περιεχόμενο χρησιμοποιείται στην έρευνα προόδου και ανακυκλώνεται ως ανάμνηση σε άλλες δουλειές. Η συνεργασία με επαγγελματίες σε διάφορους κλάδους μου δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξω μεθοδολογίες και να αμφισβητήσω τη δική μου. Εξερευνώ την ενσάρκωση ενός χώρου ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, έναν τόπο που δεν είναι μυθοπλασία, είναι όλες οι ζωές που έχω ζήσει και ζω. Με ενδιαφέρει η γλώσσα, η χειρονομία, η δομή και η σημασιολογία. Είμαι στη διαδικασία της εργασίας με ζωντανό σχεδιασμό ήχου για να πειραματιστώ με το πώς μπορώ να αλλάξω τις εκδόσεις του τι είναι για μένα το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον. Πάντα κουβαλώ κάτι μαζί μου -είτε είναι μια τσάντα, ένα βιβλίο ή αντικείμενα- κάτι που με οδηγεί σε καταστροφικές καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, το άγχος μου βρίσκει τρόπο να σώσει την κατάσταση και να δημιουργήσει κάτι θετικό. Ένα παράδειγμα είναι η πρώτη μου ανεξάρτητη ταινία σε συνεργασία με το ICA, την Chisenhale Gallery και την Random Acts.

Τι θέλεις;

Θέλω να ευαισθητοποιηθούμε όλοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα, να νοιαζόμαστε γι’ αυτό και να μην το αγνοούμε. Πρέπει να φροντίσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία αναπτύσσοντας μια βαθύτερη σχέση με τη γη. Τον Σεπτέμβριο έχω προσκληθεί να παρουσιάσω ένα performance ως μέρος ενός πρότζεκτ το οποίο ασχολείται με τη δουλειά του οικολόγου μελετητή Rachael Squire σχετικά με τους υπόγειους χώρους. Περισσότερες πληροφορίες στον λογαριασμό μου στο Instagram @aillarok αλλά και στην ιστοσελίδα μου website www.korallia.co.uk.

Σχεδιάζω επίσης να ξεκινήσω τον Σεπτέμβρη μεταπτυχιακές σπουδές στις Καλές Τέχνες.
Θα υιοθετήσω μια κατσίκα. Θα κτίσω ένα δεντρόσπιτο, ενώ παράλληλα θα γράφω και θα εικονογραφώ παιδική ποίηση.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νίκανδρος Ιωάννου

21.8.2011 Ο Νίκανδρος Ιωάννου συμμετέχει σε διαγωνισμούς γραφιστικής και παλεύει ακόμη με τις διακοπές ...

Αφροδίτη Αβρααμίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Αφροδίτη Αβρααμίδου, σπούδασα εικαστικές τέχνες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ...

Λήδα Καραγιάννη

Ποια είσαι; Είμαι η Λήδα Καραγιάννη. Είμαι μέλος της θεατρικής ομάδας Point To Contemporary ...

Point To Contemporary Theatre

3.7.2011 Η θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theatre κινείται σε μη συμβατικούς χώρους. Ποιοι ...

Αλέξανδρος Γιωρκάτζης

Ποιος είσαι; Αλήθεια, μέχρι ποιο βάθος μπορούμε να φτάσουμε για να απαντήσουμε αυτές τις ...

Μελίνα Σοφοκλέους

Ποια είσαι; Είμαι η Μελίνα Σοφοκλέους, χορεύτρια από τη Λεμεσό, απόφοιτος της σχολής μπαλέτου ...

X