Μαθήματα Καλλιτεχνικής Ψηφιακής Φωτογραφίας

Με το τέλος των μαθημάτων θα γίνουν γραπτές εξετάσεις και θα παραδοθούν θεματικές  φωτογραφίες για βαθμολόγηση. Οι επιτυχόντες θα πάρουν σχετικό πιστοποιητικό

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης TC Square Ltd σε συνεργασία με στούντιο φωτογραφίας Obscura Art Studio προσφέρει σειρά μαθημάτων Καλλιτεχνικής Ψηφιακής Φωτογραφίας.

Τα μαθήματα διδάσκει ο έμπειρος εκπαιδευτής AFIAP φωτογράφος Στέλιος Παφίτης και αφορούν ερασιτέχνες λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν θεωρητικό υπόβαθρο σε τεχνικά και εικαστικά θέματα που αφορούν στη διαδικασία της φωτογράφισης και της τελικής φωτογραφίας και θέλουν να αναπτύξουν ικανότητες φωτογράφισης θέτοντας τις δικές τους, κατάλληλες ρυθμίζεις, για κάθε περίπτωση.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων θα οργανωθεί εξόρμηση. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα οργανωθούν διήμερα εξειδικευμένα εργαστήρια φωτογράφισης.

Περιεχόμενα

 • Θα δοθούν όλες οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις για το πρώτο γενικό επίπεδο της Φωτογραφικής τέχνης με ιδιαίτερη έμφαση στην Καλλιτεχνική φωτογραφία.
 • Θα γίνει ενημέρωση για την ιστορία της φωτογραφίας και θα γνωρίσουν μεγάλους φωτογράφους μέσα από ειδικές παρουσιάσεις.
 • Θα γίνει εξελικτική αναφορά στα είδη των φωτογραφικών μηχανών αρχίζοντας από τις μηχανές φιλμ και φθάνοντας στις σημερινές απαιτητικές ψηφιακές μηχανές
 • Θα γίνει γενική αναφορά στα διάφορα είδη φωτισμού και στις ιδιότητες του φωτός
 • Θα επεξηγηθεί η βασική λειτουργία των φακών και θα δοθεί ιδική έμφαση στα διάφορα είδη φακών, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν από μόνοι τους να αναγνωρίζουν τις προσωπικές τους ανάγκες
 • Θα διδαχθούν τα διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά των φωτογραφικών μηχανών, και θα αναλυθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ανάλογα με τη χρήση τους
 • Θα εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τεχνικές λήψης κάτω από διάφορες συνθήκες
 • Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία της σύνθεσης, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την τελική οπτική παρουσίαση των έργων τους
 • Θα γίνει προσπάθεια να επισκεφτούμε κάποια/ες φωτογραφική/ές εκθέσεις

Με το τέλος των μαθημάτων θα γίνουν γραπτές εξετάσεις και θα παραδοθούν θεματικές  φωτογραφίες για βαθμολόγηση. Οι επιτυχόντες θα πάρουν σχετικό πιστοποιητικό.

«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που τα μέλη της να ασχολούνται με την Τέχνη της Φωτογραφίας προσφέροντας τους μόνιμη υποστήριξη. Μέσα από αυτή την ομάδα μπορούμε να δώσουμε μια νέα πρόταση στο χώρο της Φωτογραφίας ενισχύοντας έτσι την φωτογραφική δραστηριότητα στον τόπο μας». 

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα διοργανωθούν επίσης διήμερα εργαστήρια φωτογραφίας με εξορμήσεις και φωτογράφιση στο στούντιο στις ενότητες:
– Τοπίο,
– Still Life,
– Πορτραίτο κ.α..

Στοιχεία Υλοποίησης
Μαθήματα: 13/9 – 29/11, Πέμπτες 6-7:30μμ
Διάρκεια Μαθημάτων: 15 ώρες (ταχύρυθμα μαθήματα)
Εξόρμηση: 1 Ολοήμερη εξόρμηση για φωτογράφιση μέρα Κυριακή μέσα στο Νοέμβριο. Θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων +
3ωρη συνάντηση εξοικείωσης με τη φωτογραφική μηχανή ιδικά για συμμετέχοντες που θα αγοράσουν τον εξοπλισμό τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Τιμή προσφοράς: 290 ευρώ + ΦΠΑ
10-15 άτομα ανά τμήμα
Τόπος: Λεωφ., Νίκης 20, 1ος όροφος, Λευκωσία
Πληροφορίες: 22760029

Ο Στέλιος Παφίτης (AFIAP), επαγγελματίας φωτογράφος με έντονη συμμετοχή στα καλλιτεχνικά δρώμενα στο χώρο της φωτογραφίας:

 • Είναι ο εμπνευστής για την ίδρυση του Φωτογραφικού Ομίλου Δήμου Λακατάμιας στον οποίο ήταν πρόεδρος μέχρι τον Μάιο του 2017.
 • Είναι Ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου ΤΕΥ-ΑΤΗΚ τον οποίο υπηρέτησε  για 20 χρόνια, μεταξύ αυτών τα 8 από τη θέση του προέδρου (2002-2009).
 • Διετέλεσε αντιπρόεδρος στο κεντρικό συμβούλιο της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (2000-2004)
 • Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφίας FIAP
 • Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού GLOBAL PHOTOGRAPHIC UNION (GPU).

Διδάσκει φωτογραφία και αναλαμβάνει σειρές μαθημάτων για προχωρημένους και αρχάριους, εξειδικευμένες διαλέξεις για ειδικά θέματα και εκπαιδευτικά εργαστήρια.
Είναι κριτής και συμμετέχει σε κριτικές επιτροπές σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας.
Έχει στο ενεργητικό του τη φωτογράφηση και επιμέλεια των φωτογραφιών στις εκδόσεις των δύο βιβλίων του δήμου Λακατάμιας που έγιναν το 2001 και το 2011.
Έχει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό, την οργάνωση και εκτέλεση φωτογραφικών διαγωνισμών και εκθέσεων.

 • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

  Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

FESTIVAL FANS: Ο Αντρέας και ο Μιχάλης δεν χάνουν Afrobanana

  ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Πότε ξεκίνησες να πηγαίνεις στο Afrobanana Festival; Πήγα σε όλα τα ...

5ο ετήσιο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με μηνύματα αποδοχής και αλληλεγγύης, αλλά και ανάδειξης της συμβολής των προσφύγων στην κοινωνία ...

Φεστιβάλ Ξαρκής 2019

Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2019 μετακομίζει στον δροσερό Πολύστυπο, ορεινό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Για ...

15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας στην Αλαμινό

Στην Αλαμινό πραγματοποιείται φέτος το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας που διοργανώνεται από τον Σύλλογο ...

Nostalgia By the Sea

Αυτό το Σάββατο 11 του Αυγούστου, τα θρυλικά ‘Nostalgia Parties’ αναδιαρθρώνουν την έννοια της ...

“Φτιάχνουμε χαρταετούς” για καλό σκοπό στο Λεβέντειο Μουσείο

 Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδο Λευκωσίας, ...

X