Ο Αντώνης Κοΐζας Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Κιθαριστικών Φεστιβάλ στην Ελλάδα

Καλλιτεχνικός  Διευθυντής, της συνένωσης των δύο Ορχηστρών, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών θα είναι επίσης ο Αντώνης Κοΐζας

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ιδρυτής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου «100 Κιθάρες», Αντώνης Κοΐζας θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Κιθαριστικών Φεστιβάλ στην Ελλάδα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και η απόφαση αφορά και όλες τις διοργανώσεις του συλλόγου.


Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου που υπέγραψαν μεταξύ τους το μνημόνιο συνεργασίας.

Παράλληλα η «Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα» του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, καθώς και τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα του Συλλόγου (Apollon – Nikea – Piraeus) θα συμπράττουν καλλιτεχνικά, αλλά και συνδυαστικά με την «Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου», ως ένα κορυφαίο μουσικό σύνολο προτάσσοντας υψηλές πολιτιστικές αξίες μέσω της κουλτούρας, του κυπριακού ελληνισμού.

Καλλιτεχνικός  Διευθυντής, της συνένωσης των δύο Ορχηστρών, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών θα είναι επίσης ο Αντώνης Κοΐζας, ο οποίος σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, θα επιλέγει τους κατά τόπους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές των Ορχηστρών, ανά γεωγραφική περιφέρεια, με κριτήρια εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά, αλλά και παιδαγωγικού – κοινωνικού ήθους.

Την Καλλιτεχνική Οργάνωση των από κοινού συναυλιών των δύο Ορχηστρών, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ρεσιτάλ για Βιόλα και Πιάνο

Η Diemut Poppen, μια από τις πιο περιζήτητες βιολίστριες ανά το παγκόσμιο και τακτική ...

Balothizer: «Κρητική μουσική από την κόλαση»

Cretan music from hell είναι ο τίτλος του ντεμπούτο άλμπουμ των Balothizer, μιας μπάντας ...

Το απόγειο του ρομαντισμού από τη Σ.Ο.Κ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα πραγματοποιήσει τρεις βραδινές συναυλίες συνολικά σε Λευκωσία , Λάρνακα ...

«Χρώματα Ανατολικής Μεσογείου» με ήχους από Κρήτη και Κύπρο

Οι ήχοι της Κρήτης σμίγουν με τις φωνές της Κύπρου έχοντας ως κοινό παρονομαστή ...

Μια βραδιά για τον Γιώργο Νταλάρα στη Λευκωσία

Σε μια ξεχωριστή βραδιά στη Λευκωσία από την οποία δεν έλειπαν ούτε η Ιστορία, ...

Νέοι μουσικοί επί σκηνής με μαέστρο το Λευτέρη Μουμτζή

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Νέοι μουσικοί ηλικίας 16-21 ετών απαρτίζουν το μουσικό σύνολο, που ...

X