Συνεργασία Τ/Κ – Ε/Κ μουσικών βάζει πλώρη για τα Grammy

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το άλμπουμ «Fusiolicious»

Συναντήθηκαν το 2016 και συνεργάστηκαν για ένα άλμπουμ. Δύο χρόνια μετά το άλμπουμ πήρε σάρκα και οστά και πλέον διεκδικεί βραβείο Grammy σε διάφορες jazz κατηγορίες.

Η ομάδα των ταλαντούχων δημιουργών μικρή, αλλά το όραμά της…μεγάλο και αποδεικνύει στην πράξη ότι η τέχνη ενώνει. Στην προκειμένη, η μουσική jazz ενώνει και ήταν αυτή που ένωσε τους Tουρκοκύπριους Oytun Ersan, μπασίστα, συνθέτη και μουσικό ηχογραφήσεων με διεθνείς συνεργασίες και Melis Ersan, επικοινωνιολόγο και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων με τον Άκη Φαρμακαλίδη, jazz μουσικό και ραδιοφωνικό παραγωγό jazz προγραμμάτων στο ΡΙΚ CLASSIC.

Η συνεργασία

Η συνεργασία των τριών δημιουργών ξεκίνησε περί τα τέλη του 2016. Συναντήθηκαν και άρχισαν να συνεργάζονται για να ετοιμάσουν ένα jazz άλμπουμ. Οι συνθέσεις ήταν του Oytun, με εισηγήσεις και παρεμβολές του Άκη. Όταν έγινε η πρώτη ηχογράφηση οι τρεις αποφάσισαν ότι άξιζε να προσπαθήσουν να προβάλουν την δουλειά τους και εκτός Κύπρου. «Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με κορυφαίους μουσικούς της jazz όπως ο Dave Weckl, Eric Marienthal,Gerry Etkins ΚΑΙ Gary Husband», εξηγεί ο Άκης. Αποτέλεσμα; Το άλμπουμ «Fusiolicious».Σύμφωνα και με τους τρεις, «οι συμμετοχές όλων αυτών των κορυφαίων μουσικών αναμενόταν να έδιναν μια άλλη δυναμική στο όλο στήσιμο και ταυτόχρονα θα λειτουργούσαν και σαν μαγνήτης ώστε να προσέξουν το cd οι φίλοι της Jazz μουσικής στο εξωτερικό».

Στα Grammy

Το cd τελικά ταξίδεψε εκεί που προοριζόταν και έλαβε εξαιρετικές κριτικές από σοβαρά έντυπα, ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και κριτικούς της jazz. Μάλιστα αρκετά ραδιοφωνικά jazz προγράμματα σε Ευρώπη και Αμερική έκαναν σε αυτό ειδικά αφιερώματα.

Σήμερα το cd έχει επιλεγεί από τα Grammy και είναι υποψήφιο για βραβείο σε διάφορες jazz κατηγορίες.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Cyprus Jazz & World Music Showcase 2018

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το ...

«Το κλαρίνο συναντά το κρουστό»

Το μουσικό σχήμα «Lyrical Noise» ανακοινώνει την συναυλία με τίτλο «Clarinet meets Percussion» («Το ...

Ξανά στην Αξιοθέα από τον Σεπτέμβριο

Με μουσικές «Της Ανατολής…», μια συναυλία σε επιμέλεια του Πέτρου Λαζάρου, ξαναρχίζει τον Σεπτέμβριο ...

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Κύπρο τον Αύγουστο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη ...

Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018: οι συναυλίες

Το Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018 που πραγματοποιείται στην καρδιά του καλοκαιριού συνεχίζεται με μια  συναυλία ...

160 Καλλιτέχνες για τη Μόρια

Μια μεγάλη μουσική συλλογή που συγκεντρώνει κομμάτια από 160 εγχώριους καλλιτέχνες της Ελλάδας, δημιουργήθηκε ...

X