Συνεργασία Τ/Κ – Ε/Κ μουσικών βάζει πλώρη για τα Grammy

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το άλμπουμ «Fusiolicious»

Συναντήθηκαν το 2016 και συνεργάστηκαν για ένα άλμπουμ. Δύο χρόνια μετά το άλμπουμ πήρε σάρκα και οστά και πλέον διεκδικεί βραβείο Grammy σε διάφορες jazz κατηγορίες.

Η ομάδα των ταλαντούχων δημιουργών μικρή, αλλά το όραμά της…μεγάλο και αποδεικνύει στην πράξη ότι η τέχνη ενώνει. Στην προκειμένη, η μουσική jazz ενώνει και ήταν αυτή που ένωσε τους Tουρκοκύπριους Oytun Ersan, μπασίστα, συνθέτη και μουσικό ηχογραφήσεων με διεθνείς συνεργασίες και Melis Ersan, επικοινωνιολόγο και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων με τον Άκη Φαρμακαλίδη, jazz μουσικό και ραδιοφωνικό παραγωγό jazz προγραμμάτων στο ΡΙΚ CLASSIC.

Η συνεργασία

Η συνεργασία των τριών δημιουργών ξεκίνησε περί τα τέλη του 2016. Συναντήθηκαν και άρχισαν να συνεργάζονται για να ετοιμάσουν ένα jazz άλμπουμ. Οι συνθέσεις ήταν του Oytun, με εισηγήσεις και παρεμβολές του Άκη. Όταν έγινε η πρώτη ηχογράφηση οι τρεις αποφάσισαν ότι άξιζε να προσπαθήσουν να προβάλουν την δουλειά τους και εκτός Κύπρου. «Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με κορυφαίους μουσικούς της jazz όπως ο Dave Weckl, Eric Marienthal,Gerry Etkins ΚΑΙ Gary Husband», εξηγεί ο Άκης. Αποτέλεσμα; Το άλμπουμ «Fusiolicious».Σύμφωνα και με τους τρεις, «οι συμμετοχές όλων αυτών των κορυφαίων μουσικών αναμενόταν να έδιναν μια άλλη δυναμική στο όλο στήσιμο και ταυτόχρονα θα λειτουργούσαν και σαν μαγνήτης ώστε να προσέξουν το cd οι φίλοι της Jazz μουσικής στο εξωτερικό».

Στα Grammy

Το cd τελικά ταξίδεψε εκεί που προοριζόταν και έλαβε εξαιρετικές κριτικές από σοβαρά έντυπα, ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και κριτικούς της jazz. Μάλιστα αρκετά ραδιοφωνικά jazz προγράμματα σε Ευρώπη και Αμερική έκαναν σε αυτό ειδικά αφιερώματα.

Σήμερα το cd έχει επιλεγεί από τα Grammy και είναι υποψήφιο για βραβείο σε διάφορες jazz κατηγορίες.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Φοίβος Δεληβοριάς: Οι λογοτέχνες, οι ποιητές και οι ταινίες που επηρεάζουν τους στίχους του

Στην Κύπρο θα βρίσκεται τη Δευτέρα 6 Μαΐου ο γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς ...

CATS: Το διάσημο μιούζικαλ στην Κύπρο τα Χριστούγεννα

Στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού θα δοθεί το μιούζικαλ CATS τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με ...

Η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία του André Rieu στο Ριάλτο

Μετά τις τρεις προηγούμενες προβολές της ετήσιας συναυλίας του André Rieu στο Μάαστριχτ, το ...

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη το 2019

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη θα ανακηρυχθεί το 2019, όπως πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας και πήρε ...

Οι Zilla Project τραγουδούν τα μπλουζ

Η συναυλία – ωδή στην μπλουζ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ και στο ...

Monsieur Doumani: το «Αγκάθθιν» στην κορυφή των Παγκοσμίων Τσάρτς

Ο τρίτος δίσκος του σχήματος με τον τίτλο ‘Αγκάθθιν’ ο οποίος κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα ...

X