Έκθεση της Αγγέλας Κυριάκου «Disclaimer»

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου 2018

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση της Αγγέλας Κυριάκου με τίτλο «Disclaimer». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 8 μμ.

Γράφει σε σημείωμά της η καλλιτέχνις: «Η δουλειά μου υποκινείται από την απεραντοσύνη και τη θολότητα της γλώσσας και διέπεται από τη χρήση της ως ένα καθολικό, αισθητικό εργαλείο. Ο στόχος μου είναι να αναπαραστήσω μια αισθητική διάσταση της γλώσσας ως ένα επίμονο κοσμικό γεγονός: οι λέξεις, μεταξύ άλλων, είναι οπτικές δομές και συνήθως τις εκλαμβάνουμε ως κομμάτια νοήματος που αποσκοπούν σε κάποια αμοιβαία επικοινωνία και έκφραση. Παρ’ όλα αυτά, σε αυτή τη δουλειά, απεικονίζω το χαώδες γλωσσικό σύστημα, το μη-νόημα των λέξεων, την αισθητική μορφή και το σχήμα τους μέσα σε διάφορα πολυφωνικά και δυσανάγνωστα πεδία. Υπάρχει μια σκόπιμη αφαιρετικότητα που περιλαμβάνει τη φασματική ακατανοησία, τη μεγαλοπρεπή σιωπή και τις κατακερματισμένες, ατελείς αφηγήσεις της γλώσσας».

Η Αγγέλα Κυριάκου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Διδάσκει στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Alexander College. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία (Παν/μιο Κύπρου) και Γραφικές Τέχνες (Intercollege). Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αισθητική και Επιστήμες της Τέχνης (Παν/μιο της Σορβόννης Ι) και στις Καλές Τέχνες (Παν/μιο του Μπράιτον). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε επίπεδο MPhil στη Φιλοσοφία της Τέχνης (Παν/μιο του Σάσσεξ). Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στη δημιουργία εικόνας και σε ζητήματα που σχετίζονται με τη γλώσσα και το νόημα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αναλυτική φιλοσοφία της τέχνης και στην αντίληψη της τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες:
Δευτέρα-Παρασκευή 5.00μμ.-8.00μμ. και Σάββατο 11.00πμ.-1.00 μμ.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην οδό Κρήτης 11, τηλ. 22-766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.com

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κύπριες εκπροσωπούν τη Μάλτα στην επόμενη μπιενάλε Βενετίας

H εικαστικός Κλίτσα Αντωνίου και η επιμελήτρια Δρ Εσπερία Ηλιάδου- Suppiej είναι μέσα στην καλλιτεχνική ...

Καλλιτεχνικές και πολιτισμικές πρακτικές για κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς

Ένα συμπόσιο με θέμα «Καλλιτεχνικές και πολιτισμικές πρακτικές για κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς» παρουσιάζεται στις ...

Έκθεση «Secretum Hortus» στην Γκαλερί Γκλόρια

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στες 19.30 η Γκαλερί Γκλόρια εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση ...

Tree time, από την Πόλα Χατζήπαπα

Η Πόλα Χατζήπαπα παρουσιάζει τη νέα της εικαστική δουλειά μέσα από την έκθεση ζωγραφικής ...

Ατομική έκθεση του Peter Eramian στην γκαλερί Eins

Play Me είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης του Πήτερ Εραμιάν, που εγκαινιάζεται ...

Διάλεξη για τον Christian Dior στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο των μηνιαίων Διαλέξεων της Τετάρτης, η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει τη διάλεξη «Christian ...

X