Έκθεση του Amir Tahmashi στην Γκαλερί Αποκάλυψη

H έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Η Γκαλερύ Αποκάλυψη εγκαινιάζει την νέα σεζόν εκδηλώσεων της με την έκθεση ζωγραφικής του Amir Tahmashi. Πρόκειται για μια δουλειά που επιτηδευμένα και αβίαστα παρουσιάζεται ωραιότερη από την αλήθεια της, πλησιάζει την ζωγραφική τελειότητα τόσον χρωματικά όσον και θεματικά.

Η έμπνευση του καλλιτέχνη έρχεται από την φύση και τα πλάσματα της, τους ανθρώπους, τα πουλιά, τα ζώα, τα λουλούδια. Τα πουλιά και τα λουλούδια είναι τα στοιχεία που επικρατούν καθότι είναι αυτά που συμβολίζουν την φιλία και την αγάπη. Τα έργα εστιάζουν πάντοτε στην ομορφιά, στο ιδεαλιστικό και αποφεύγεται η βία και η προβολή των σκληρών φορμών.

Μια άλλη σειρά που θα παρουσιασθεί στην έκθεση είναι η σειρά με τα μαυρόασπρα έργα με διαφορετική τεχνική και θεματική . Αναπαριστούν τα έργα αυτά  ανθρώπινες φιγούρες κυρίως κοπέλες σε συνθέσεις με πουλιά και λουλούδια. Το μαυρόασπρο χρώμα παραπέμπει στην σιωπή, την ηρεμία και σε ένα κόσμο πιο ειρηνικό και σταθερό.

Σε μια άλλη σειρά έργων που θα παρουσιαστεί επιλέγεται το άλογο σαν άξονας αναφοράς μέσα από δυναμικό σχέδιο και υπέροχα χρώματα. Το άλογο έχει τον δικό του συμβολισμό για τον άνθρωπο. Είναι το ζώο που υποδεικνύει όχι μόνο την αναλογία μεγεθών, αλλά συμβολίζει και την ομορφιά, την αφοσίωση, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια. Αποτελεί δια μέσου των αιώνων τον καλύτερο σύντροφο του ανθρώπου.

Με την έκθεση του αυτή ο καλλιτέχνης θέλει να στείλει μήνυμα αγάπης και φιλίας, ειρήνης και απομάκρυνσης  από πολέμους. Είναι έργα τα οποία θυμίζουν παλαιότερες εποχές εν τούτοις εξυμνούν διαχρονικές αξίες που τείνουν να χαθούν από την ζωή των ανθρώπων.

Ο Amir Tahmashi  γεννήθηκε στο Ιράν το 1972, σπούδασε στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών της Τεχεράνης όπου αργότερα από το 2005 – 2012 δίδασκε στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το έργο του βραβεύτηκε στην χώρα του το 1993 και το 1999 και το 2007 επιλέχθηκε για την biennale σύγχρονης τέχνης από το μουσείο της Τεχεράνης. Έχει εκθέσει την δουλειά του το 1996 στο Ουζμπεκιστάν, το 2004-2008 στην Ρωσσία, το 2006 στην Κίνα, το 2009 στην Σερβία, το 2011 στην Αυστρία, το 2012 στην Κύπρο, το 2015 στην Αλβανία και Αρμενία. Ο Amir Tahmashi έχει επισκεφθεί την Κύπρο πολλές φορές και έχει αποκτήσει πολλές σχέσεις με ανθρώπους του τόπου μας. Αυτή είναι η δεύτερη του έκθεση στην Λευκωσία. Στην έκθεση θα παρουσιάσει 35 έργα καμωμένα με ακριλικά, quash και υδατογραφία.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου η γκαλερύ θα εγκαινιάσει την έκθεση του Amir στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αστέρες αγκαλιάζουν τους νεότερους εαυτούς τους

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης, Ard Gelinck, κάνει πραγματικότητα ένα φανταστικό ταξίδι στον χρόνο. Συνδυάζει φωτογραφίες ...

Ζωγραφίζοντας με το MoMA

Καθώς οι οδηγίες για αυτοπεριορισμό επιβάλλονται περαιτέρω σε ολόκληρο τον κόσμο, το Μουσείο Σύγχρονης ...

«Κουβέντες» από τον Αντρέα Σκουφάρη στην isnotgallery

Η isnotgallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αντρέα Σκουφάρη με τίτλο «Κουβέντες». Η έκθεση ...

Άνοιξε και πάλι για το κοινό, με έκθεση, η κρύπτη της Νοτρ Νταμ.

Η πυρκαγιά της 15ης Απριλίου του 2019 στη Νοτρ Νταμ χαρίστηκε στην αρχαιολογική κρύπτη ...

«Πενταδάκτυλος – Εντυπώσεις» στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Την άρρηκτη σχέση του Πενταδακτύλου με την πόλη της Λευκωσίας φωτίζει η περιοδική έκθεση ...

Murmur, του Αλέξανδρου Πισσούριου

«Aυτό είναι πολύ όμορφο, ε!» λέει ένας νεαρός Σύρος που γνώρισε ο Aλέξανδρος Πισσούριος ...

X