Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου

Ένας θεσμός που δίνει «φωνή», χώρο και χρόνο στη νέα γενιά, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, κάτω από την ομπρέλα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Με αφορμή τη σημερινή διοργάνωση ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Μενέλαος Μενελάου, μίλησε στο ραδιόφωνο του «Π», για το φεστιβάλ που επικεντρώνεται στους νέους του τόπου μας.

«Τονωτική ένωση»

Σύμφωνα με τον κο Μενελάου «Το φεστιβάλ αποτελεί ένα χώρο ανάδειξης της δράσης, της συμμετοχικότητας των ταλέντων και  των ενδιαφερόντων, των νέων όλης της Κύπρου. Είναι μια γιορτή , μία τονωτική ένεση στην δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε. Είναι μία διοργάνωση η οποία μας δίνει ενέργεια για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα, καθώς βλέπουμε ακριβώς ότι αξίζει τον κόπο. Ότι οι νέοι μας το αξίζουν».

«Ανθρώπινη» βιβλιοθήκη

Στο πρόγραμμα της φετινής-αναβαθμισμένης-διοργάνωσης, συμπεριλαμβάνονται σχεδόν 80 μη κυβερνητικές οργανώσεις, που ασχολούνται με θέματα πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικά, αθλητισμό, οι οποίες θα αναδείξουν το έργο τους, θα το επικοινωνήσουν,  και θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν κι άλλους νέους –και όχι μόνο- στη δράση τους. Εντούτοις όπως μας ενημέρωσε ο κος Μενελάου, στο πρόγραμμα εντάσσονται και τεχνολογικές δράσεις, αφού στο χώρο θα υπάρχουν προσομοιωτές drones, ρομποτικές μάχες κλπ. Ταυτόχρονα έντονο θα είναι και το πολιτιστικό στοιχείο. Ενδιαφέρον προκαλεί μεταξύ άλλων η «ανθρώπινη» βιβλιοθήκη, η οποία αποτελείται όχι από χάρτινα βιβλία αλλά από ανθρώπους με διαφορετικές ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Στη βιβλιοθήκη αυτή κάποιος θα μπορεί να «δανειστεί» το άτομο και να ρουφήξει τις εμπειρίες του.

Η νέα γενιά είναι εδώ. Συμμετέχει

Όσον αφόρα το σκεπτικό που κρύβεται πίσω από αυτό το θεσμό, ο κος Μεναλάου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για μας ο λόγος ύπαρξης του φεστιβάλ είναι πολύ πολιτικός. Είναι ο τρόπος που αποδεικνύουν οι νέοι ότι συμμετέχουν. Όλο αυτό το περιεχόμενο του φεστιβάλ προέρχεται από τους νέους, ο Οργανισμός Νεολαίας απλώς δίνει το χώρο. Η δράση όλων αυτών των νέων λοιπόν, αποδεικνύει ότι η νέα γενιά και συμμετέχει και έχει άποψη σε αυτά που θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει. Η νέα γενιά είναι εδώ. Συμμετέχει. Και ως Οργανισμός Νεολαίας πιστεύουμε σε αυτήν τη δύναμη των νέων, και πιστεύουμε ότι άμα δώσεις χώρο, πόρους και μερική καθοδήγηση στους νέους, μετά από μόνοι τους μπορούν να παράξουν σπουδαία πράγματα».

Ο κος Μενελάου, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Νεολαίας, καλεί όλους του νέους να παρευρεθούν στο Φεστιβάλ. «Απευθυνόμενος στους νέους τους προσκαλώ να ‘ρθουν στο Φεστιβάλ, να δικτυωθούν. Να δουν σε τι μπορούν να αναμειχθούν , να βρουν τα ταλέντα τους και να τα αναδείξουν. Να συμμετέχουν, και όλοι μαζί να γίνουμε δυνατοί».

  • Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Ακρόπολης, από τις 5:00 το απόγευμα

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πολιτισμός και Λευκωσία | Άρθρο του δημάρχου Λευκωσίας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας Ο Πολιτισμός υπήρξε διαχρονικά η αιχμή του δόρατος ...

Τρέχουμε για την αγάπη στο Μαραθώνιο Λεμεσού

Ο δωδέκατος θεσμοθετημένος  ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι γεγονός, και πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο ...

Φιλανθρωπικό Fashion Show από το Δήμο Στροβόλου

Το Φιλανθρωπικό Fashion Show «Fashion Philosophy», διοργανώνουν η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Στροβόλου, σε συνεργασία με ...

Larnaka Storytelling Statues: Eιδική εφαρμογή κάνει αγάλματα να μιλούν

Η ιστορία σημαντικών προσωπικοτήτων ή συμβόλων του παρελθόντος της Λάρνακας, γνωστοποιείται επίσημα αρχές Σεπτεμβρίου, ...

Στα 95 εκατ. ευρώ νέα Βουλή και Αρχαιολογικό Πάρκο

Στα €95.000.000 εκτιμάται η ανέγερση του νέου κτηρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ...

Buffer Fringe IV

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe IV που θα λάβει μέρος από ...

X