Overly sexy, smart, edgy and dangerous στο DriveDrive

“…υπήρχε κάτι γλυπτικό σαυτό το πλάσμααν κάποιος μπορεί να φανταστεί ένα γλυπτό που γίνεται από χρωμιωμένα καρφιά, σύρματα ξυραφιού, λεπίδες, αγκάθια και λείο μεταλλικό κέλυφος. Ήταν μεγάλο, περισσότερο από ένα μέτρο ψηλότερο από εμένα και δεν είμαι κοντός..”

Η παραπάνω παραπομπή περιγράφει τον Shrike, ένα avatar από τα βιβλία του Dan Simmons που αποστέλλετε από το μέλλον, από την Απόλυτη Τεχνητή Νοημοσύνη. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, υπήρχαν αρκετοί Shrikes που ο καθένας τους ξεχωριστά είχε προγραμματιστεί από μια διαφορετική ομάδα, που αντιπροσώπευε την ίδια περίπλοκη και χαοτική σύγκρουση μεταξύ των αδιανόητων δυνάμεων. Με παρόμοιο τρόπο, παίκτες – τηλεπαρόντες σε αμέτρητες εικονικές αρένες – ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Ντυμένοι με ψηφιακές θωρακίσεις που τους επιτρέπουν να υπερβαίνουν τους νόμους της φυσικής, ταξιδεύουν διαστημικά με την ταχύτητα των καλωδιακών οπτικών ινών.

Κρύβουν τις προσωπικότητές τους κάτω από μάσκες των πολύχρωμων και αξιοσέβαστων avatars. Μερικοί από αυτούς είναι αθώοι, άλλοι είναι σέξι και άλλοι είναι απωθητικοί ή εντελώς αφηρημένοι. Κατά τις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα, στέλνουν μηνύματα που μπορούν να μεταφέρουν ένα πραγματικό πολιτικό νόημα. Ο εχθρός είναι  εχθρός – είτε είναι άνθρωπος, εξωγήινος ή δαίμονας. Κάθε κομμάτι του εξοπλισμού είναι ένα προηγμένο ονειρικό προϊόν. Κάθε μικρή λεπίδα μπορεί να εξατομικευτεί και να βελτιωθεί.

Μια σειρά αντικειμένων, που ετοιμάστηκαν για την έκθεση Overly sexy, smart, edgy and dangerous από τους Inside Job (Ula Lucińska & Michał Knychaus)  δημιουργούν μια συγκεκριμένη εικόνα εγκαταλελειμμένου πεδίου μάχης. Κρεμασμένες από φθαρμένα ρούχα, οι λεπίδες φαίνεται να είναι μια φαντασίωση για μια σύγκρουση που θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιο μακρινό κόσμο ή σε άλλο πλανήτη.Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε την εποχή κατά την οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η μάχη ή ακόμα και να φανταστούμε τη φυσιογνωμία των μαχητών
Εγκαίνια Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 19:00

Ώρες λειτουργίας : Πέμπτη – Παρασκευή 16:00-19:00 ή με διευθέτηση εκ των προτέρων.

Οδός Σαπφούς 6,  Άγιος Σάββας, 1011 Λευκωσία. (Κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στην παλιά Λευκωσία).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εργασίες στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία

Με εθελοντές πήρε ξανά μπρος η εργασία ανακαίνισης του κτηρίου που θα αποτελέσει το ...

Διαγωνισμός έργων τέχνης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διενεργεί Διαγωνισμό για την επιλογή των καταλληλότερων έργων τέχνης για τοποθέτηση ...

Ο Στέλιος Καραμανώλης εκθέτει στην eins gallery

Με ένα ποίημα συστήνει στο κοινό την πρώτη του ατομική έκθεση στην Κύπρο ο ...

Πικάσσο στο Κυπριακό Μουσείο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση ετοιμάζει και θα παρουσιάσει τον Ιούνιο το Κυπριακό Μουσείο, στην ...

Eco Art 2019: Σύγχρονη τέχνη και περιβάλλον

Συνεχίζοντας τη δράση του μετά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, το ...

“Χώρα των Θαυμάτων”στην Γκαλερί Opus 39

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει την εικαστική πρόταση “Χώρα των Θαυμάτων” της Pepi Martin. ...

X