«Reclaiming the roof»: παράσταση στο εγκαταλειμμένο μπαλκόνι του Πολιτιστικού

Ο τελευταίος όροφος του Πολιτιστικού γεμίζει με κόσμο απόψε στο πλαίσιο της μουσικοθεατρικής παράστασης «Reclaiming the roof»

Το «Αερικόν», έτσι όπως ονομάζεται ο ξεχασμένος τελευταίος όροφος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, φιλοξενεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Reclaiming the roof», την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Με θέα την παλιά πόλη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία παράσταση με έντονα πειραματική διάθεση και διαδραστικά στοιχεία, βιώνοντας μία αξέχαστη εμπειρία.

Τέχνη αφ’ υψηλού

Σε σύνθεση και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ανδρέα Παπαπέτρου, μια ομάδα δέκα μουσικών ξαναζωντανεύει με ήχους, εικαστικές παρεμβάσεις και δράσεις το χώρο μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Καθώς το τελευταίο καλοκαιρινό αεράκι θα διαπερνά τις άδειες τζαμαρίες του παλιού «Αερικού», μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε μαζί τους τον μέχρι πρότινος παραμελημένο χώρο, να ακολουθήσουμε ακατάστατες διαδρομές και να χαθούμε μαζί τους μέσα σε ένα λαβύρινθο από διάφανες μελωδίες και ήχους από το παρελθόν.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι : Έλλη Αλωνεύτου – φωνή, Μαρίζα Αναστασιάδη – φωνήΚατερίνα Ανδρέου – φωνή, Παυλίνα Κωνσταντοπούλου – φωνή, Τζούλια Πέτρου – φωνή, Νίκος Πίττας – βιολί, Ηρακλής Μιτέλλας – βιολί, Νικόλας Παπαγεωργίου – βιόλα, Μιράντα Παπανεοκλέους – βιολοντσέλο, Αντρέας Παπαπέτρου – πιάνο, Τόνια Παπαπέτρου – εικαστική και σκηνογραφική επιμέλεια.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί την πρώτη εκδήλωση της σειράς «The Roof», ενός νέου ετήσιου θεσμού, που αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. Όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Πολιτιστικού Τμήματος της Τράπεζας Κύπρου, Έλενα Ευθυβούλου, στο πλαίσιο της σειράς «The Roof» θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία μόνο εκδήλωση, η οποία δεν είναι απαραίτητο ότι θα σχετίζεται με  ότι προηγήθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα αναμένουμε ότι η επόμενη εκδήλωση που θα εντάσσεται στη σειρά «The Roof», θα πραγματοποιηθεί το 2019.

*Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στον τελευταίο όροφο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στις 21:00. Πληροφορίες: 22128157.  Είσοδος ελεύθερη.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μελοποιεί Λόρκα

Το Σατιρικό Θέατρο φιλοξενεί μόνο για δύο παραστάσεις τον Σταμάτη Κραουνάκη και την επιτυχημένη ...

Θεατρικό έργο Κυπρίων βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ «Αναλόγιο από κοινού»

Ένα θεατρικό έργο Κύπριων συγγραφέων απέσπασε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του 1ου Διαγωνιστικού ...

Ιφιγένεια εν Ουαλία, στη Λεμεσό

’Αυτό που μου δίνει δύναμη, είναι που πήρα αυτόν τον πόνο’. Η Μάρα Κωνσταντίνου ...

«Η ιστορία της» επί σκηνής

Τρεις γυναίκες σκηνοθέτιδες υπογράφουν το έργο «Η ιστορία της», το οποίο ανεβαίνει από τις ...

«Το Καστρόκουτο»: διαδραστική παράσταση-παιχνίδι για παιδιά

H θεατρική ομάδα Ειδεκανού καλεί τα παιδιά σε μία διαφορετική, διαδραστική παράσταση-παιχνίδι, παρέα με ...

Διαμαρτυρία για τις συνέπειες της απόφασης της ΕΠΑ

Κάλεσμα στη θεατρική κοινότητα και στο κοινό να παραστεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή ...

X