«Reclaiming the roof»: παράσταση στο εγκαταλειμμένο μπαλκόνι του Πολιτιστικού

Ο τελευταίος όροφος του Πολιτιστικού γεμίζει με κόσμο απόψε στο πλαίσιο της μουσικοθεατρικής παράστασης «Reclaiming the roof»

Το «Αερικόν», έτσι όπως ονομάζεται ο ξεχασμένος τελευταίος όροφος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, φιλοξενεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Reclaiming the roof», την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Με θέα την παλιά πόλη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία παράσταση με έντονα πειραματική διάθεση και διαδραστικά στοιχεία, βιώνοντας μία αξέχαστη εμπειρία.

Τέχνη αφ’ υψηλού

Σε σύνθεση και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ανδρέα Παπαπέτρου, μια ομάδα δέκα μουσικών ξαναζωντανεύει με ήχους, εικαστικές παρεμβάσεις και δράσεις το χώρο μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Καθώς το τελευταίο καλοκαιρινό αεράκι θα διαπερνά τις άδειες τζαμαρίες του παλιού «Αερικού», μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε μαζί τους τον μέχρι πρότινος παραμελημένο χώρο, να ακολουθήσουμε ακατάστατες διαδρομές και να χαθούμε μαζί τους μέσα σε ένα λαβύρινθο από διάφανες μελωδίες και ήχους από το παρελθόν.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι : Έλλη Αλωνεύτου – φωνή, Μαρίζα Αναστασιάδη – φωνήΚατερίνα Ανδρέου – φωνή, Παυλίνα Κωνσταντοπούλου – φωνή, Τζούλια Πέτρου – φωνή, Νίκος Πίττας – βιολί, Ηρακλής Μιτέλλας – βιολί, Νικόλας Παπαγεωργίου – βιόλα, Μιράντα Παπανεοκλέους – βιολοντσέλο, Αντρέας Παπαπέτρου – πιάνο, Τόνια Παπαπέτρου – εικαστική και σκηνογραφική επιμέλεια.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί την πρώτη εκδήλωση της σειράς «The Roof», ενός νέου ετήσιου θεσμού, που αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. Όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Πολιτιστικού Τμήματος της Τράπεζας Κύπρου, Έλενα Ευθυβούλου, στο πλαίσιο της σειράς «The Roof» θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία μόνο εκδήλωση, η οποία δεν είναι απαραίτητο ότι θα σχετίζεται με  ότι προηγήθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα αναμένουμε ότι η επόμενη εκδήλωση που θα εντάσσεται στη σειρά «The Roof», θα πραγματοποιηθεί το 2019.

*Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στον τελευταίο όροφο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στις 21:00. Πληροφορίες: 22128157.  Είσοδος ελεύθερη.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

3ο Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ | Το πρόγραμμα

Στις 23 και 24 Αυγούστου 2019 πραγματοποιείται στο Κοινοτικό πάρκο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας το ...

Re-writing the Constitution: ανοικτή παρουσίαση

Μετά από την πενταήμερη φιλοξενία στο πρόγραμμα theYard.residency.18 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος παρουσιάζεται ...

«Δανεικά παπούτσια» με τη Χριστίνα Μαξούρη

Έπειτα από έναν διετή κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, με εκτενή περιοδεία στην Ελλάδα και ...

Acid Baby Jesus:Οι διεθνείς Έλληνες έρχονται στον Φέγγαρο

Συνέντευξη στον Λευτέρη Μουμτζή* Δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα αλλά σύντομα ξεπέρασαν τα ελληνικά ...

Οι Social Waste έρχονται στην Λευκωσία

Η Χιπ-χοπ μπάντα ελληνικής καταγωγής μόλις ανακοίνωσε την καλοκαιρινή της περιοδεία, στη διάρκεια της ...

26ο Φεστιβάλ Γάλακτος

Το Φεστιβάλ Γάλακτος που διοργανώνει ο Δήμος Ιδαλίου επιστρέφει για μία μόνο βραδιά με ...

X