«Reclaiming the roof»: παράσταση στο εγκαταλειμμένο μπαλκόνι του Πολιτιστικού

Ο τελευταίος όροφος του Πολιτιστικού γεμίζει με κόσμο απόψε στο πλαίσιο της μουσικοθεατρικής παράστασης «Reclaiming the roof»

Το «Αερικόν», έτσι όπως ονομάζεται ο ξεχασμένος τελευταίος όροφος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, φιλοξενεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Reclaiming the roof», την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Με θέα την παλιά πόλη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία παράσταση με έντονα πειραματική διάθεση και διαδραστικά στοιχεία, βιώνοντας μία αξέχαστη εμπειρία.

Τέχνη αφ’ υψηλού

Σε σύνθεση και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ανδρέα Παπαπέτρου, μια ομάδα δέκα μουσικών ξαναζωντανεύει με ήχους, εικαστικές παρεμβάσεις και δράσεις το χώρο μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Καθώς το τελευταίο καλοκαιρινό αεράκι θα διαπερνά τις άδειες τζαμαρίες του παλιού «Αερικού», μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε μαζί τους τον μέχρι πρότινος παραμελημένο χώρο, να ακολουθήσουμε ακατάστατες διαδρομές και να χαθούμε μαζί τους μέσα σε ένα λαβύρινθο από διάφανες μελωδίες και ήχους από το παρελθόν.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι : Έλλη Αλωνεύτου – φωνή, Μαρίζα Αναστασιάδη – φωνήΚατερίνα Ανδρέου – φωνή, Παυλίνα Κωνσταντοπούλου – φωνή, Τζούλια Πέτρου – φωνή, Νίκος Πίττας – βιολί, Ηρακλής Μιτέλλας – βιολί, Νικόλας Παπαγεωργίου – βιόλα, Μιράντα Παπανεοκλέους – βιολοντσέλο, Αντρέας Παπαπέτρου – πιάνο, Τόνια Παπαπέτρου – εικαστική και σκηνογραφική επιμέλεια.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί την πρώτη εκδήλωση της σειράς «The Roof», ενός νέου ετήσιου θεσμού, που αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. Όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Πολιτιστικού Τμήματος της Τράπεζας Κύπρου, Έλενα Ευθυβούλου, στο πλαίσιο της σειράς «The Roof» θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία μόνο εκδήλωση, η οποία δεν είναι απαραίτητο ότι θα σχετίζεται με  ότι προηγήθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα αναμένουμε ότι η επόμενη εκδήλωση που θα εντάσσεται στη σειρά «The Roof», θα πραγματοποιηθεί το 2019.

*Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στον τελευταίο όροφο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στις 21:00. Πληροφορίες: 22128157.  Είσοδος ελεύθερη.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Nostalgia 80s Party» is back

Αυτή την Παρασκευή και μετά απο έναν ολόκληρο χρόνο, τα “Nostalgia Parties θέτουν τον ...

Το θέατρο στη νεότερη και στη σύγχρονη Κύπρο: Πρακτικά Συνεδρίου

Νέα έκδοση: Το θέατρο στη νεότερη και στη σύγχρονη Κύπρο: Πρακτικά Συνεδρίου σε επιμέλεια ...

«Ο ήχος του όπλου» σε σκηνοθεσία Άδωνι Φλωρίδη

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής δραματουργίας, το έργο Ο ήχος του όπλου ...

«Πυτζάμες για έξι» στο θέατρο Διόνυσος

Το Θεατρικό Εργαστήρι (Τμήμα Ενηλίκων) του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανεβάζει την συναρπαστική φαρσοκωμωδία «Πυτζάμες για ...

Το Ρεπερτόριο της ΕΘΑΛ για το 2019

Με το αριστουργηματικό έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» ξεκινά το ...

Σκηνή ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΘΟΚ | Η μικρή μας πόλη σε δήμους και κοινότητες της Κύπρου

Aπό τη φετινή θεατρική χρονιά ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου θεσπίζει τη λειτουργία μιας κινητής ...

X