SHARE: IRL – Φάση 2

 • (Μοιράσου: Στην Πραγματικότητα – Το αλφαβητάρι του άγχους)
  Νίκος Κουρούσιης x Άδωνης Αρχοντίδης σε επιμέλεια Ευαγορίας Δαπόλα

  Το άγχος περιγράφει την παρούσα κατάσταση στην οποία ζούμε: μια κατάσταση όπου οι εμπειρίες, οι επιδράσεις και η κατανόηση που αποκτήθηκαν από την ψηφιακή σφαίρα κινούνται ελεύθερα στην απτή μας πραγματικότητα. Τα όρια που μπορεί κάποτε να είχαν οριστεί ξεκάθαρα, είναι τώρα εύκαμπτα, είναι επιφανειακές μεμβράνες που υποστηρίζουν την πράξη της όσμωσης μεταξύ ψηφιακού και υλικού κόσμου. Τα έργα που καταρτίζουν την έκθεση εμπεριέχουν μια σαφώς υπαρξιακή ποιότητα, μεταμορφώνοντάς τα σε μια μορφή τέχνης που περιλαμβάνει ένα πεδίο απεριόριστων διαδικασιών. Τα έργα αν και άψυχα αντικείμενα τοποθετούνται με τρόπους που προδίδουν μια αίσθηση εξανθρωπισμού – το άγχος, τη θλίψη, τη σύγχυση, την απελπισία των ανθρώπων που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, αλλά απλά δεν είναι σίγουροι πώς. Η έκθεση δημιουργεί έναν χώρο που αποτελεί καταφύγιο και αρένα για περισυλλογή.

  Η έκθεση είναι η δεύτερη κάτω από τον γενικό τίτλο ‘SHARE IRL’ (μοιράσου στην πραγματικότητα), μια σειρά pop-up εκθέσεων που λειτουργούν ως ένας εναλλακτικός χώρος παντρεύοντας την έντονη φυσική παρουσία και το εννοιολογικό σθένος μιας para-institutional έκθεσης με το ύφος και το περιεχόμενο των βραχυπρόθεσμων εκθέσεων τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο συστατικό τη δική τους χρονικότητα. Παρουσιάζοντας 5 ζευγαρώματα καλλιτεχνών και κολεκτίβων που λειτουργούν σαν διαφορετικές φάσεις μιας μεγαλύτερης έκθεσης, τα έργα συνδυάζουν οπτικές εντάσεις και πολιτική, ενώ απηχούν στενά τις ιδέες και τα συναισθήματα απελευθερώνοντας την έκθεση από μια μόνιμη υποδομή ενός φυσικού χώρου και χρόνου μέσα από την παρουσίασή της μέσα σε σποραδικά διαστήματα. Δημιουργώντας έτσι μια εφήμερη στιγμή της οποίας τα εναπομείναντα στοιχεία χρησιμεύουν ως αναμνηστικό, ένα πορτρέτο της συγχρονικότητας, του χρόνου και της μνήμης.

  + Εγκαίνια την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στον χώρο S2:F2 στην οδό Ηρακλέους 7α 1016, Λευκωσία. Διάρκεια έκθεσης μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2018.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  George McFadden: o ανασκαφέας του Κουρίου

  Αυτό είναι ένα από τα αμερικανικά διαβατήρια του Τζορτζ ΜακΦάντεν, αρχαιολόγου, ο οποίος εργάστηκε ...

  Καρτ ποστάλ αξίας 160.000 ευρώ

  Ήταν μια από τις όμορφες συνήθειες του Πάμπλο Πικάσο: να σκιτσάρει πάνω σε καρτ ...

  Έκθεση φωτογραφίας στον «Πολίτη»

  Tα πρώτα βήματά της στην τέχνη της φωτογραφίας θα παρουσιάσει η Δάφνη Γεωργιάδη, σε ...

  Επαναπατρίζεται το ψηφιδωτό της Κανακαριάς

  Ίσως το σημαντικότερο από τα ψηφιδωτά της Κανακαριάς που κλάπηκαν μετά το 1974 από ...

  Κύπρος-Cyprus-Kibris 17c

   Ότι θα δίναμε… έμπνευση [;], ερέθισμα [;], αυτό το κάτι τελοσπάντων που παρακινεί έναν ...

  Spoken Opera με τη Fanny Ardant

  Η κορυφαία Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου Φανί Αρντάν έρχεται στην Κύπρο, ...

  X