SHARE: IRL – Φάση 2

 • (Μοιράσου: Στην Πραγματικότητα – Το αλφαβητάρι του άγχους)
  Νίκος Κουρούσιης x Άδωνης Αρχοντίδης σε επιμέλεια Ευαγορίας Δαπόλα

  Το άγχος περιγράφει την παρούσα κατάσταση στην οποία ζούμε: μια κατάσταση όπου οι εμπειρίες, οι επιδράσεις και η κατανόηση που αποκτήθηκαν από την ψηφιακή σφαίρα κινούνται ελεύθερα στην απτή μας πραγματικότητα. Τα όρια που μπορεί κάποτε να είχαν οριστεί ξεκάθαρα, είναι τώρα εύκαμπτα, είναι επιφανειακές μεμβράνες που υποστηρίζουν την πράξη της όσμωσης μεταξύ ψηφιακού και υλικού κόσμου. Τα έργα που καταρτίζουν την έκθεση εμπεριέχουν μια σαφώς υπαρξιακή ποιότητα, μεταμορφώνοντάς τα σε μια μορφή τέχνης που περιλαμβάνει ένα πεδίο απεριόριστων διαδικασιών. Τα έργα αν και άψυχα αντικείμενα τοποθετούνται με τρόπους που προδίδουν μια αίσθηση εξανθρωπισμού – το άγχος, τη θλίψη, τη σύγχυση, την απελπισία των ανθρώπων που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, αλλά απλά δεν είναι σίγουροι πώς. Η έκθεση δημιουργεί έναν χώρο που αποτελεί καταφύγιο και αρένα για περισυλλογή.

  Η έκθεση είναι η δεύτερη κάτω από τον γενικό τίτλο ‘SHARE IRL’ (μοιράσου στην πραγματικότητα), μια σειρά pop-up εκθέσεων που λειτουργούν ως ένας εναλλακτικός χώρος παντρεύοντας την έντονη φυσική παρουσία και το εννοιολογικό σθένος μιας para-institutional έκθεσης με το ύφος και το περιεχόμενο των βραχυπρόθεσμων εκθέσεων τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο συστατικό τη δική τους χρονικότητα. Παρουσιάζοντας 5 ζευγαρώματα καλλιτεχνών και κολεκτίβων που λειτουργούν σαν διαφορετικές φάσεις μιας μεγαλύτερης έκθεσης, τα έργα συνδυάζουν οπτικές εντάσεις και πολιτική, ενώ απηχούν στενά τις ιδέες και τα συναισθήματα απελευθερώνοντας την έκθεση από μια μόνιμη υποδομή ενός φυσικού χώρου και χρόνου μέσα από την παρουσίασή της μέσα σε σποραδικά διαστήματα. Δημιουργώντας έτσι μια εφήμερη στιγμή της οποίας τα εναπομείναντα στοιχεία χρησιμεύουν ως αναμνηστικό, ένα πορτρέτο της συγχρονικότητας, του χρόνου και της μνήμης.

  + Εγκαίνια την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στον χώρο S2:F2 στην οδό Ηρακλέους 7α 1016, Λευκωσία. Διάρκεια έκθεσης μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2018.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Για τον γερμανικό εξπρεσσιονισμό

  Φουτουριστικές πόλεις, χάος, φωτοσκιάσεις, συμβολισμοί, παράλογα τοπία και εξωπραγματικοί χαρακτήρες, αισθητική που επηρεάζεται από ...

  Ο Γελωτοποιός και ο Κλέφτης

  Με σαφή αναφορά στους στίχους του τραγουδιού του Μπομπ Ντίλαν All Along the Watchtower, ...

  Ταπεινοφροσύνη και πολυτέλεια

  Στην ενδυμασία των Κυπρίων στα χρόνια της ενετικής κυριαρχίας στο νησί εστιάζει η διάλεξη ...

  Kenji Ekuan 1929-2015

  Ο σχεδιαστής βιομηχανικών προϊόντων Kenji Ekuan απεβίωσε στις 8 Φεβρουαρίου. Ήταν ο άνθρωπος που ...

  «50 κτήρια σε 50 χρόνια στο Αραμπαχμέτ»

  50 κτήρια στην περιοχή του Αραμπαχμέτ με τη ματιά του αρχιτέκτονα Enver Eroner, φτιαγμένα ...

  Αξιότιμοι Κύπριοι

  Στο ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ πωλήθηκε το έργο “Εκκλησία φάντασμα” του Γεώργιου Πολ. ...

  X