Το διήμερο Typographic Days 2018, συνδιοργανώνουν φέτος για τρίτη χρονιά, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ), το Ερευνητικό Εργαστήριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας και το Ερευνητικό Εργαστήριο Γλώσσας και Γραφιστικής Επικοινωνίας του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ),

Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελείται από διαλέξεις και εργαστήρια με θέμα τον τυπογραφικό και το γραφιστικό σχεδιασμό.

Η συνδιοργάνωση του Typographic Days 2018 σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς,  αποτελεί το δεύτερο εκ των τριών θεματικών διήμερων που προτείνει η ΕΓΕΚ για το 2018, και αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην εξοικείωση επαγγελματιών του χώρου σε θεωρητικά και τεχνικά θέματα Γραφιστικής και Εικονογράφησης. Κυρίαρχοι στόχοι όλων των εκδηλώσεων της ΕΓΕΚ, είναι να δημιουργηθεί ένα ενεργό δίκτυο από επαγγελματίες με εις βάθος γνώσεις σε θέματα του κλάδου καθώς και οι κατάλληλες συνθήκες για συνεργασίες μεταξύ των μελών της.

Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν τέσσερις παρουσιάσεις, ενώ την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, δύο εργαστήρια -το πρώτο διοργάνωση του ΤΕΠΑΚ και το δεύτερο διοργάνωση της ΕΓΕΚ. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων θα δούμε πώς η τυπογραφία, η καλλιγραφία και η γραφιστική μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ, μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες καταξιωμένων δημιουργών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία συνεύρεσης της τοπικής κοινότητας γραφιστών και εικονογράφων, όχι μόνο για εμπλουτισμό γνώσεων, αλλά και για  ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.

Όλες οι δραστηριότητες του Typographic Days 2018 θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΠΑΚ.

 

Πρόγραμμα

Παρουσιάσεις – Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου  

Oded Ezer (Ισραήλ) – The Typographer’s Guide to the Galaxy

Θησέας Μουζουρόπουλος (Κύπρος) – Σχεδιασμός Σήμανσης & Γραφικών Χώρου

Βασίλης Γεωργίου (Ελλάδα) – Αυτό δεν είναι Τυπογραφία

Χριστίνα Πάντζιαρου (Κύπρος) – OPEN AIR… relationship – A 7-year Design Affair

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα μεταξύ 17:00- 20:30 στα ελληνικά, εκτός από την παρουσίαση του Oded Ezer που θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΕργαστήριαΚυριακή, 23 Σεπτεμβρίου

Τα δυο εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Oded Ezer (Ισραήλ) – How to Create Cutting-Edge Typographic Concepts

Ώρες εργαστηρίου: 10:00-14:00

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και η είσοδος είναι δωρεάν. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα και οι θέσεις θα διατεθούν στο κοινό με σειρά προτεραιότητας.

Διοργανώνεται από το ΤΕΠΑΚ.

Βασίλης Γεωργίου (Ελλάδα) – Εργαστήριο lettering: Hello, I am _______

Ώρες εργαστηρίου: 10:00- 16:00

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα και το κόστος εγγραφής είναι 20 ευρώ. Προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν τα μέλη της ΕΓΕΚ και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα. Τυχόν διαθέσιμες θέσεις μετά τις εγγραφές των μελών της Ένωσης, θα διατεθούν στο κοινό με σειρά προτεραιότητας. Διοργανώνεται αποκλειστικά από την ΕΓΕΚ.

Τα δυο εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στα εργαστήρια και αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της ΕΓΕΚ www.cagdi.org.cy,  και στις ιστοσελίδες των ερευνητικών εργαστηρίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου www.svclab.com και www.lgcrl.com.

Η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου, ιδρύθηκε το 2017 και είναι η επίσημη ένωση των γραφιστών και εικονογράφων Κύπρου που εργοδοτούνται σε εταιρείες και οργανισμούς ή ενεργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή είναι εκπαιδευτικοί στον τομέα της γραφιστικής ή/και εικονογράφησης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση και την αποστολή της ΕΓΕΚ στο http://cagdi.org.cy.  

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Πόσα αυτιά έχω;» της Νεκταρίας Λαμπίτση

Το Ε.ΚΑ.ΤΕ εγκαινιάζει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Οίκημα του, την έκθεση της Νεκταρίας Λαμπίτση, μια εγκατάσταση ...

Η Κύπρος στην 58η Μπιενάλε Τέχνης Βενετίας με Χριστόφορο Σάββα

Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι το Κυπριακό  Περίπτερο στην 58η ...

Ο Κωστής Γεωργίου στην Γκαλερί Μορφή

Με νέα έργα και κάποια που πρόσφατα παρουσιάστηκαν σε Ευρώπη και Κίνα, αλλά για ...

Tree time, από την Πόλα Χατζήπαπα

Η Πόλα Χατζήπαπα παρουσιάζει τη νέα της εικαστική δουλειά μέσα από την έκθεση ζωγραφικής ...

Η Ελληνική Επανάσταση σε playmobil

Η κήρυξη της επανάστασης στην Πελοπόννησο, η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, η καπετάνισσα Μπουμπουλίνα ...

RESIDENCY 2018 | A JULY TAKEOVER στο Φυτώριο

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών (Κύπρου) -ΕΙ.ΚΑ/Φυτώριο τρέχει για τρίτη συνεχή ...

X