Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν

 • Η Ναταλία Παναγιώτου και ο Kurtulus Altayli, ηθοποιοί, είναι το πρώτο ντουέτο στη σειρά Duet. Το Duets είναι η νέα πειραματική πλατφόρμα του φετινού φεστιβάλ Buffer-Fringe που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2018. Στόχος είναι να ενθαρρύνει τον διεπιστημονικό και διαπολιτισμικό διάλογο στον οποίο ένας καλλιτέχνης μπορεί να διερευνήσει ένα θέμα με έναν άλλο καλλιτέχνη από διαφορετικό κλάδο και / ή διαφορετικό εθνοτικό υπόβαθρο. Για όλο τον μήνα Οκτώβριο το φεστιβάλ έχει «ζευγαρώσει» τους καλλιτέχνες και έχει παραχωρήσει σε κάθε ντουέτο έναν χώρο πρόβας για μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται οι έρευνες και οι πρόβες, με αποκορύφωμα μια παράσταση / παρουσίαση την τελευταία μέρα. Την εβδομάδα 8-13 Οκτωβρίου η Ναταλία και ο Kurtulus, με έμπνευση από ιστορίες που έχουν συλλέξει από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν».

  Η παράσταση θα είναι στα ελληνικά και στα τουρκικά με αγγλικούς υπότιτλους και θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 19.30-21.30. Πληροφορίες τηλ. 22445740.

  Η πλατφόρμα Duets θα συνεχίσει στις 13 Οκτωβρίου  με τους Αθηνά Γεωργίου (Κύπρος) & Ανθή Πάφιου (Κύπρος) στο Ινστιτούτο Γκαίτε,  στις 20 Οκτωβρίου με τους Sakari Laurila Kammari (Φινλανδία) & Tulin Pektas (Κύπρος) στο Σπίτι της Συνεργασίας, , στις 27 Οκτωβρίου με τους Laura Saumweber (Γερμανία) & Πέτρο Κονναρή (Κύπρος) και Aneesha Michale και Αντρούλα Κάφα.

   

   

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Cuprum | Άνθρωποι και γη

  Στις 26 Μαΐου εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο Cuprum, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας ...

  Delivering Views | καρτ ποστάλ

  “Η ξένη ματιά πάνω μας. Αδυνατεί να εισχωρήσει στο βάθος, να διαβάσει και να ...

  KIM SHISH KEBAB

  -Γεια σου Ορέστη. -Γεια Γιαγιά. -Στην προσωπική σου ζωή και κοινωνικές σχέσεις είσαι απαιτητικός, ...

  IntuNition με τη Λία Χαράκη

  Η Λία Χαράκη ανοίγει το πρόγραμμα PRAXIS της καλλιτεχνικής δομής .pelma.Lia Haraki με τη ...

  Ζακελίν Καραγιώργη Ζιράρ 1932-2018

  “Διερωτήθηκα τι έπραξα για να είμαι άξια αυτής της τιμής. Έζησα χωρίς ποτέ να ...

  Προσευχή αρχιεπισκόπου Θεέ μου στείλε μας δραχμές Κορόνες και πεσέτες Στείλε στερλίνες αγγλικές Ιταλικές ...

  X