Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν

 • Η Ναταλία Παναγιώτου και ο Kurtulus Altayli, ηθοποιοί, είναι το πρώτο ντουέτο στη σειρά Duet. Το Duets είναι η νέα πειραματική πλατφόρμα του φετινού φεστιβάλ Buffer-Fringe που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2018. Στόχος είναι να ενθαρρύνει τον διεπιστημονικό και διαπολιτισμικό διάλογο στον οποίο ένας καλλιτέχνης μπορεί να διερευνήσει ένα θέμα με έναν άλλο καλλιτέχνη από διαφορετικό κλάδο και / ή διαφορετικό εθνοτικό υπόβαθρο. Για όλο τον μήνα Οκτώβριο το φεστιβάλ έχει «ζευγαρώσει» τους καλλιτέχνες και έχει παραχωρήσει σε κάθε ντουέτο έναν χώρο πρόβας για μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται οι έρευνες και οι πρόβες, με αποκορύφωμα μια παράσταση / παρουσίαση την τελευταία μέρα. Την εβδομάδα 8-13 Οκτωβρίου η Ναταλία και ο Kurtulus, με έμπνευση από ιστορίες που έχουν συλλέξει από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν».

  Η παράσταση θα είναι στα ελληνικά και στα τουρκικά με αγγλικούς υπότιτλους και θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 19.30-21.30. Πληροφορίες τηλ. 22445740.

  Η πλατφόρμα Duets θα συνεχίσει στις 13 Οκτωβρίου  με τους Αθηνά Γεωργίου (Κύπρος) & Ανθή Πάφιου (Κύπρος) στο Ινστιτούτο Γκαίτε,  στις 20 Οκτωβρίου με τους Sakari Laurila Kammari (Φινλανδία) & Tulin Pektas (Κύπρος) στο Σπίτι της Συνεργασίας, , στις 27 Οκτωβρίου με τους Laura Saumweber (Γερμανία) & Πέτρο Κονναρή (Κύπρος) και Aneesha Michale και Αντρούλα Κάφα.

   

   

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Διαρκής μετακίνηση/μετάγγιση στην ιστορία της Κύπρου

  “Βασικό στοιχείο σε όλη τη διαδρομή της δουλειάς μου είναι η διακίνηση, η μετάγγιση ...

  “Αν αυτοί μπορούν, γιατί όχι κι εσύ;”

  Τίποτα το παράδοξο σ’ αυτή τη φωτογραφία. Οι Μπιτλς διασχίζουν μια διάβαση πεζών σε ...

  Μαρίας Χασάπη: Ανοδική πτώση

  Οι σκάλες ως μεταβατικός χώρος γίνονται τόπος παύσης για την περφόρμανς Plastic της Κύπριας ...

  Κooks

  Save the date! Οι Κooks φτάνουν στην Κύπρο στις 26 Ιουνίου στο πλαίσιο του ...

  “Πιδκιαύλια και στίχοι”

  Ο Χαράλαμπος Δημοσθένους ήταν ποιητής από την Κοντέα, φίλος και ομοϊδεάτης ενός άλλου ποιητή, ...

  «Ρετρό» Ιούλιος

  Θερινό Σινεμά «Το Ρετρό» και φέτος το καλοκαίρι στο αμφιθεατράκι του Πολιτιστικού Ίδρύματος Τραπέζης ...

  X