«MLNY» συνάντηση δύο καλλιτεχνών στην γκαλερί Party Contemporary

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

H PARTY Contemporary εγκαινιάζει την έκθεση MLNY, την Παρασκευή 19, Οκτωβρίου 2018 στις 18:00.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι ένα ακρωνύμιο από τα αρχικά των Μαρία Λοϊζίδου Ναταλί Γιαξή, που σηματοδοτεί τη συνάντηση δύο καλλιτεχνών που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν μοιραστεί ευθύνες, ανησυχίες και ώρες συνομιλίας, με αφορμή τη συμμετοχή τους στα κοινά της τοπικής εικαστικής σκηνής. Σήμερα, καλούνται να μοιραστούν έναν άλλο χώρο, επικοινωνώντας σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.

Η MLNY συλλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο οι δύο καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στις αρχιτεκτονικές ιδιοσυγκρασίες του χώρου, και σηματοδοτεί ένα ξετύλιγμα των πρακτικών τους, με στόχο την ανακάλυψη κοινών σημείων επαφής και στιγμών ομονόησης.

Η Μαρία Λοϊζίδου σπρώχνει τη χειρωνακτική εργασία και την ευθραυστότητα στα όριά τους. Αντιλαμβάνεται το σώμα ως οντότητα που γράφει και φαντάζεται, και κατ’ επέκταση ως αρχή προβληματισμού και παραγωγής σκέψης. Στην έκθεση MLNY παρουσιάζει νέα έργα τα οποία ορίζουν νέες πιθανότητες συνύπαρξης σε ένα χώρο, μέσα από τον έλεγχο των θέσεων και των κινήσεων του κορμιού, ευνοώντας αρχιτεκτονικά σημεία χώρου που ο καθένας μπορεί να  πλησιάσει και να κατοικήσει.

Η Ναταλί Γιαξή αναρωτιέται ενεργά πώς μπορεί κανείς να συλλάβει το καθημερινό χωρίς να το υπερβεί, εφευρίσκοντας διαρκώς τρόπους για να το καταγράψει «πλαγίως». Τα έργα της εκτείνονται από το βίντεο, στην spoken word ποίηση, τα αντικείμενα και τα βιβλία καλλιτεχνών. Η γλώσσα είναι το συνδετικό τους στοιχείο. Στην MLNY παρουσιάζει καινούργια έργα –ανάγλυφα και γλυπτά—στα οποία η γλώσσα και η συνομιλία κωδικοποιούνται, χωρίς να είναι ποτέ παρούσες.

Εγκαίνια
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 18:00 – 21:30 χάρτης
Διάρκεια
19.10.18 – 23.11.18
Ημέρες / Ώρες
Τετάρτη έως Παρασκευή, 17:00 – 20:00

H γκαλερί Party Contemporary ιδρύθηκε το 2018 από τους καλλιτέχνες Ναταλί Γιαξή και Φάνο Κυριάκου. Είναι μια διαισθητική προσπάθεια, μέσω της οποίας επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο καλλιτεχνών, συνεργατών, φίλων, συλλεκτών. Στεγάζεται στο κέντρο του Καϊμακλιού στην Λευκωσία.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση γλυπτικής «επιτελέσεις»

H έκθεση ε π ι τ ε λ έ σ ε ι ς συγκεντρώνει ...

Layers of Visibility | Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών 2013-2017

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] και το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ, ...

Ιαπωνικό βλέμμα στην Κύπρο

Τα μαντάλα, που στα σανσκριτικά σημαίνουν “κύκλος”, αποτελούν σύμβολα του ινδουισμού και του βουδισμού ...

Ομαδική έκθεση για τον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο στο Λονδίνο

Ομαδική καλλιτεχνική έκθεση προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου ανοίγει τις ...

Βραβείο στον Στέφανο Κουρατζή σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας

Στους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού Φωτογραφίας «PDN Photo Annual 2018» και στην κατηγορία “Personal Project ...

Χάρις Παπαδήμα: «Συνομιλία» με το έργο του Καββαδία

Η Χάρις Παπαδήμα παρουσιάζει την νέα της ζωγραφική δουλειά με 16 έργα και ακόμη ...

X