Πάρης Ανδρέου Χατζηπαύλου: Ζωγράφος «από κούνια»

Ο Πάρης Ανδρέου Χατζηπαύλου εκθέτει τα έργα του στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, στηρίζοντας το σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή»

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου

Μόλις έκλεισε τα πέντε του χρόνια και παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση, υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mensa Cyprus. Ένας μικρός καλλιτέχνης με μεγάλη ψυχή, ο Πάρης Ανδρέου Χατζηπαύλου προσφέρει με το δικό του τρόπο στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή», παρουσιάζοντας μία έκθεση αποτελούμενη εξ’ ολοκλήρου από δικά του έργα. Ο Πάρης ζωγραφίζει με εκπληκτικό ζήλο, φαντασία και δημιουργικότητα από την ηλικία των δύο χρόνων.

Όπως μας ενημέρωσε η μητέρα του Πάρη, Ελίζα Χατζηπαύλου μιλώντας στον «Π», «η έκθεση προέκυψε όταν η διευθύντρια του Mensa Cyprus Χριστίνα Αγγελίδου, η οποία ασχολείται γενικότερα με την προώθηση των ταλέντων των παιδιών, ενθουσιάστηκε βλέποντας τις δημιουργίες του Πάρη, κι έτσι κατέληξε σε αυτήν την ιδέα».

Ο Πάρης εξηγεί στον Δήμαρχο γιατί ο κροκόδειλος έφαγε τον σκύλο.

«Ένας μικρός καλλιτέχνης»

Αναφερόμενη δε στο ταλέντο του γιου της, η κα Χατζηπαύλου ανέφερε ότι «δεν ήταν δύσκολο να στηθεί η έκθεση, καθώς είχαμε στη διάθεσή μας χιλιάδες έργα, τα οποία φτιάχνει ο Πάρης, όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από την ηλικία των δύο ετών. Είναι ένας μικρός καλλιτέχνης, κι έχει μεγάλο πάθος για τη ζωγραφική», συμπλήρωσε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι«ο Πάρης μπορεί να ζωγραφίζει κάθε ώρα της ημέρας, είτε είναι 5 το πρωί , είτε είναι 12 το βράδυ». Όσον αφορά το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της έκθεσης ο μικρός Πάρης καταλαβαίνει τη σημασία του έργου του. «Αν και δεν του εξηγήσαμε τι είναι ο καρκίνος, είναι ενήμερος ότι με τις ζωγραφιές του βοηθάει κάποια άρρωστα παιδάκια, και είναι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Και μόνο που βλέπει τα έργα του αναρτημένα στον τοίχο, είναι ευτυχισμένος. Εξακολουθεί ωστόσο να ζει την ηλικία του με όλη την παιδικότητα που τη χαρακτηρίζει».

 

 

 

 

*Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Πληροφορίες: 25871195

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σέργης Χατζηαδάμος: Metamorphosis

Στη βάση του εντυπωσιακού αρχείου των γυάλινων αρνητικών πλακών που παρήγαγε ο φωτογράφος Σπύρος ...

Ο Σέργης Χατζηαδάμος εκθέτει στην Γκαλερί Γκλόρια

Η Γκαλερί Γκλόρια υποδέχεται τη νέα χρονιά με την έκθεση μικτής τεχνικής του Σέργη ...

Οι «μαγικές» εγκαταστάσεις του Έλληνα εικαστικού Τάκι, στην Tate Modern του Λονδίνου

Πάνω από 80 έργα του πρωτοπόρου Έλληνα εικαστικού, Τάκι (Παναγιώτη Βασιλάκη, γεννημένου στην Αθήνα ...

Το πρόγραμμα του Cyprus@60 Online Festival

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζει την 60η επέτειο από την ...

Πέθανε ο Ουλάι, το καλλιτεχνικό alter ego της Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Φρανκ Ούβε Λαϊζίπεν, ευρέως γνωστός ως Ουλάι, πρώην σύντροφος της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, άφησε την ...

Νέα έκθεση από τους Χαράλαμπο και Βάσω Σεργίου

Την απόλυτη ισορροπία μεταξύ του σημείου εκείνου στον χρόνο ή τον χώρο όπου τελειώνει ...

X