Στη Λάρνακα η πρώτη Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών στην Κύπρο

«Η Μπιενάλε Λάρνακας 2018, έρχεται να εμπλουτίσει και να  αποτελέσει μέρος της συνολικής προσπάθειας  του Δήμου, για αναβάθμιση των εικαστικών δρώμενων της πόλης»

Με τη συμμετοχή 307 καλλιτεχνών από 37 χώρες, πραγματοποιείται από τις  17  Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η πρώτη Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών Λάρνακας υπό τον τίτλο «Μπιενάλε Λάρνακας 2018».
 
Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας ανέφερε ότι «πάγια πολιτική του Δήμου είναι η αέναη καταβολή προσπάθειας για να παρουσιάζει συγκροτημένα στο κοινό της πόλης, τα σύγχρονα ρεύματα της τέχνης. Με πλήρη επίγνωση του χρέους, αλλά και της αγάπης προς την τέχνη, καλωσορίζουμε τη «Μπιενάλε Λάρνακας 2018» μέσα από την οποία οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την προσφορά του πολιτιστικού προϊόντος».

Πρόσθεσε ότι «Η Μπιενάλε Λάρνακας 2018, έρχεται να εμπλουτίσει και να  αποτελέσει μέρος της συνολικής προσπάθειας  του Δήμου, για αναβάθμιση των εικαστικών δρώμενων της πόλης».

η Biennale Larnaca 2018 υπό το σκεπτικό εισήγηση «Δοχείο  Περιεχόμενο», του επιμελητή της εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη, προσέλκυσε 307 καλλιτέχνες από 37 χώρες και η τελική επιλογή των καλλιτεχνών έγινε μέσα από ανώνυμη επιλογή και ψηφοφορία των πέντε μελών της κριτικής επιτροπής.

Τα έργα θα εκτεθούν στην Δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας, στο Μουσείο Πιερίδη και στον εκθεσιακό χώρο Myth Factory, ενώ κάποια έργα θα φιλοξενηθούν και σε εξωτερικούς  χώρους της Λάρνακας.

Στόχος των διοργανωτών είναι να επισκεφθούν την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις όσο το δυνατόν πιο πολλοί επισκέπτες ενώ θα εκδοθεί εγκύκλιος προς τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης για να πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις.

Παράλληλα με την κυρίως έκθεση θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους στην πόλη και επαρχία Λάρνακας 25 εκδηλώσεις που αφορούν, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά έργα, διαλέξεις, εργαστήρια, χορό και εικαστικές παρεμβάσεις

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει με μυστική ψηφοφορία τα βραβευθέντα έργα της έκθεσης και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 30 Νοεμβρίου, με το πρώτο βραβείο να συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ, ενώ θα δοθούν και τρεις έπαινοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έργα μπατίκ από τον Κώστα Νεοφυτίδη

Στην τέχνη μπατίκ, μια παραδοσιακή μέθοδο βιοτεχνικής χειροτεχνίας στρέφει εκ νέου το ενδιαφέρον του ...

Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Καρούσιου

Έργα που αντικατοπτρίζουν συναισθήματα, μνήμες και ψυχικές διαθέσεις παρουσιάζει στη νέα του εικαστική δουλειά ...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μίχλης

Σε ηλικία 65 ετών απεβίωσε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 ο ζωγράφος Δημήτρης Μίχλης. ...

5oς «Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος έχουν αναλάβει την από κοινού διοργάνωση ...

«Colour and Metal» στην Γκαλερί Θησέας

Η Gallery Thiseas σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Ηρούς Αρμεύτη και του Σταύρου ...

Έκθεση φωτογραφίας «Οικισμένα και Ιερά Τοπία»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο για τη Νόσο ...

X