Στη Λάρνακα η πρώτη Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών στην Κύπρο

«Η Μπιενάλε Λάρνακας 2018, έρχεται να εμπλουτίσει και να  αποτελέσει μέρος της συνολικής προσπάθειας  του Δήμου, για αναβάθμιση των εικαστικών δρώμενων της πόλης»

Με τη συμμετοχή 307 καλλιτεχνών από 37 χώρες, πραγματοποιείται από τις  17  Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η πρώτη Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών Λάρνακας υπό τον τίτλο «Μπιενάλε Λάρνακας 2018».
 
Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας ανέφερε ότι «πάγια πολιτική του Δήμου είναι η αέναη καταβολή προσπάθειας για να παρουσιάζει συγκροτημένα στο κοινό της πόλης, τα σύγχρονα ρεύματα της τέχνης. Με πλήρη επίγνωση του χρέους, αλλά και της αγάπης προς την τέχνη, καλωσορίζουμε τη «Μπιενάλε Λάρνακας 2018» μέσα από την οποία οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την προσφορά του πολιτιστικού προϊόντος».

Πρόσθεσε ότι «Η Μπιενάλε Λάρνακας 2018, έρχεται να εμπλουτίσει και να  αποτελέσει μέρος της συνολικής προσπάθειας  του Δήμου, για αναβάθμιση των εικαστικών δρώμενων της πόλης».

η Biennale Larnaca 2018 υπό το σκεπτικό εισήγηση «Δοχείο  Περιεχόμενο», του επιμελητή της εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη, προσέλκυσε 307 καλλιτέχνες από 37 χώρες και η τελική επιλογή των καλλιτεχνών έγινε μέσα από ανώνυμη επιλογή και ψηφοφορία των πέντε μελών της κριτικής επιτροπής.

Τα έργα θα εκτεθούν στην Δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας, στο Μουσείο Πιερίδη και στον εκθεσιακό χώρο Myth Factory, ενώ κάποια έργα θα φιλοξενηθούν και σε εξωτερικούς  χώρους της Λάρνακας.

Στόχος των διοργανωτών είναι να επισκεφθούν την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις όσο το δυνατόν πιο πολλοί επισκέπτες ενώ θα εκδοθεί εγκύκλιος προς τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης για να πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις.

Παράλληλα με την κυρίως έκθεση θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους στην πόλη και επαρχία Λάρνακας 25 εκδηλώσεις που αφορούν, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά έργα, διαλέξεις, εργαστήρια, χορό και εικαστικές παρεμβάσεις

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει με μυστική ψηφοφορία τα βραβευθέντα έργα της έκθεσης και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 30 Νοεμβρίου, με το πρώτο βραβείο να συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ, ενώ θα δοθούν και τρεις έπαινοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η επισιτιστική κυριαρχία στην Κύπρο μέσα από τη φωτογραφία

Η επισιτιστική κυριαρχία και η τέχνη συναντιούνται στην έκθεση φωτογραφίας του Κυριάκου Χ”Ηλία στο ...

Πικάσσο στο Κυπριακό Μουσείο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση ετοιμάζει και θα παρουσιάσει τον Ιούνιο το Κυπριακό Μουσείο, στην ...

Οι εκδηλώσεις Φεβρουαρίου από τη ΦΕΚ

Η Φωτογραφική Εταιρία Κύπρου, ανακοινώνει τις εξής εκδηλώσεις για το μήνα Φεβρουάριο: Παρουσίαση νεοσύστατου Μεταπτυχιακού ...

Λεονάρντο Ντα Βίντσι, 500 χρόνια μετά | Διάλεξη για τον πίνακα «Salavator Mundi»

Στα πλαίσια των επίσημων εορτασμών για την επέτειο των 500 χρόνων από τον θάνατο ...

“CoroNation” από τον Αι Γουέι Γουέι

Από τις πρώτες μέρες της καραντίνας, ο καλλιτέχνης σκηνοθετούσε από απόσταση, με μια ομάδα ...

«Ταξιδεύοντας» με τον Ηλία Λάμπρου

Την όγδοη του αστομική έκθεση με τίτλο «Ταξιδεύοντας», παρουσιάζει ο εικαστικός Ηλίας Λάμπρου, στο ...

X