Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η πλατφόρμα Jazz & World Music Showcase, που πλέον έγινε θεσμός, επιστρέφει δυναμικά στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θεάτρο Ριάλτο. Στόχος του είναι η δικτύωση και η προβολή Κυπρίων και ξένων μουσικών, οι οποίοι κινούνται εντός των καλλιτεχνικών κύκλων του νησιού μας και ασχολούνται με την ευρύτερη αυτοσχεδιαστική μουσική, στο κοινό της Κύπρου και σε επαγγελματίες από τον διεθνή μουσικό χώρο.

Επιπλέον, μέσω jam sessions και συζητήσεων με ειδικούς προσκεκλημένους από το εξωτερικό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ενημέρωση των καλλιτεχνών, αλλά και των φορέων που ασχολούνται με την πολιτισμική ανάπτυξη του νησιού σχετικά με τους πιο σύγχρονους τρόπους μουσικής παραγωγής και προώθησης σε διεθνές επίπεδο.

Ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, παραγωγοί αλλά και διάφοροι εκπρόσωποι οργανισμών, με τους οποίους συνεργάζονται το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου και το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από καλλιτέχνες που επιθυμούν να προβληθούν μέσω του Jazz & World Music Showcase αποδυκνύει την αναγκαιότητα της συνέχισης του και παροχής ανάλογων ευκαιριών στους μουσικούς της Κύπρου που κινούνται στα μουσικά μονοπάτια της τζαζ και των μουσικών του κόσμου.

Η οργανωτική επιτροπή στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου αρχείου αφιερωμένο στο φεστιβάλ και στις δραστηριότητες που προωθεί γι’ αυτό και κάθε χρόνο πραγματοποιείται οπτικοακουστική καταγραφή του showcase. Αυτό συμβάλλει στην προώθηση των συμμμετέχοντων καθώς αποτελεί ένα επιπλέον μέσο προβολής τους, εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό.

Το 5ο Jazz & World Music Showcase παρουσιάζει 10 συγκροτήματα τα οποία συνολικά απαρτίζονται από περισσότερους από 40 καλλιτέχνες. Η σκηνή πρόκειται να πλημμυρίσει με πρωτότυπη μουσική Κύπριων καλλιτεχνών, η οποία είναι επηρεασμένη από τη τζαζ και world μουσική διαφόρων χωρών και περιοχών όπως Κύπρο, Ελλάδα, Βαλκάνια και Μέση Ανατολή δημιουργώντας ένα συναρπαστικό θέαμα για το κοινό.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

Tree of Dawn

The Next Formation

Junkey Moneywise 

Michael Messios Symmetry Band…Reload

Café Balkan

 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

Georgos Bizios Group: Renato’s Journey in the Vortex

Nicolas Tryphonos Quintet

Andreas Rodosthenous Trio

Odysseas Toumazou Trio

Karapatakis/Hilenabrand/Spyridakis

 Διοργανωτές: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και Θέατρο Ριάλτο

 

Θέατρο Ριάλτο 23 & 24 Νοεμβρίου, ώρα 19.30

Εισιτήρια:  €10 / 6 (ανά μέρα) & €15 / 10 (για 2 μέρες)

Ταμείο: 77 77 77 45  E-tickets: www.rialto.com.cy

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Μίσα Μάισκι στο Ίδρυμα Τεχνών Φάρος

Μια ιδιοφυΐα, ένας θρύλος του βιολοντσέλου, ο εκπληκτικός Μίσα Μάισκι κάνει το ντεμπούτο του ...

Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Παραλίμνι

Το πρώτο Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνει στις 12 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παραλιμνίου, η ...

«Εστι-ά-ζω»: ένα παζλ από εικόνες και ήχους

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Η Χριστίνα Παπακυριακού, φιλοξενείται στο φετινό πρόγραμμα theYard.Residency, στην κατηγορία ...

Το Υπουργείο συζητά επιστροφή του ΠΑΜΤ υπό όρους

Δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο με νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων σε ...

Συναυλία και σεμινάρια τροπικής μουσικής από το εργαστήρι «Λαβύρινθος»

Συναυλία τροπικής Μουσικής και σεμινάρια διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος Κύπρος το μήνα Απρίλιο: ...

Monsieur Doumani: Πρώτη παρουσίαση για το «Αγκάθθιν»

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η πρώτη παρουσίαση του δίσκου «Αγκάθθιν», των Monsieur Doumani, στο πλαίσιο της ...

X