To “The good cop” είναι τόσο κακή σειρά, όσο είναι και καλή

Δεν έχουμε καταλάβει τι παίζει ακριβώς με το “The good cop”. Τη μια θέλεις να σπάσεις την τηλεόραση, την άλλη θες να δεις κι άλλο επεισόδιο. Δεν είναι μια σειρά που θα σε εξιτάρει για αυτό το είδος. Και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. O Tony Danza και ο Josh Groban πρωταγωνιστούν ως πατέρας και γιος στην αστυνομική κωμική σειρά του Netflix. Ο Groban είναι ο Tony Jr. που είναι αστυνομικός και του οποίου ο πατέρας, ο Tony Sr., ήταν επίσης αστυνομικός. Αλλά τώρα κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Κατ’ ακρίβεια, έχουν αλλάξει τόσο πολύ, που ο Tony Sr. είχε περάσει χρόνο στη φυλακή.
Μια σειρά με τον Tony Danza σίγουρα θα σε γυρίσει σε νοσταλγικές εποχές. Τότε που καθόσουνα Σαββατοκύριακα στην τηλεόραση και έβλεπες καλές ξένες σειρές γιατί ήταν η μοναδική σου επιλογή. Ο Danza δεν ήταν ποτέ ο γκράντε ηθοποιός, δεν το λες πως δραματουργικά έχει εξελιχθεί. Έχει κάνει μανιέρα τον ρόλο του καλοκάγαθου τύπου, εκείνου που συναντάς συχνά στην αμερικανική κοινωνία. Δεν ξέρεις αν όλα όσα κάνει γίνονται από πρόθεση. Αν τον συναντήσεις όμως, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να τον κερδίσεις. Αν είσαι δε άντρας, θα τον μισήσεις, επειδή πηδάει τις καλύτερες γκόμενες. Τουλάχιστον, μυθοπλαστικά ο Danza έχει καταφέρει να παραμένει πιστός στο είδος που τον αγάπησε ή τον μίσησε το κοινό.

Πλέον, πιο ώριμος από ποτέ επιστρέφει σε μια σειρά, στην οποία δεν είναι αυτός στο επίκεντρο, αλλά ο γιος του. Με έναν τρόπο φυσικά, είναι και αυτός στο επίκεντρο, αφού πάντα θα βρίσκει τρόπους να επεμβαίνει στη ζωή του γιου του, χειρότερα και απ’ ό,τι επεμβαίνει η πεθερά στο σπίτι του γιου της και στα… τερτίπια της νύφης της. Από την άλλη ο Josh Groban είναι ένας τύπος που, ντάξει, δεν τον λες και σπουδαίο ηθοποιό και είσαι σε φάση “καλύτερα να τραγουδά παρά να μιλάει”. Το δε σμίξιμό του με τον Danza μοιάζει να είναι εμπνεύσεως ενός ανθρώπου που έχει τσακίσει 10 ρακές σε μια ελληνική ταβέρνα εκεί στο Αμέρικα, ενώ έχει φάει και τα κοψίδια του. Είναι όμως τόσο εκνευριστικά αταίριαστοι, που είναι με έναν μαγικό τρόπο και ταιριαστοί. Και υποκριτικά, όταν σε μια σειρά έχεις έναν καλό και έναν κακό, τότε ξέρεις πως θα έχεις κάνει ως κανάλι ασφαλέστερες επιλογές. Εδώ έχουμε δύο απλά ωραίους τύπους σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Που αυτό από μόνο του κάνει το μείγμα ενδιαφέρον.

Άλλοτε κωμική και άλλοτε δραματική, η σειρά “The good cop” δεν είναι το είδος που περιμένεις από το Netflix. Είναι μια τυπική αστυνομική feel good σειρά, την οποία θα έβλεπες στα 90’s επειδή μόλις έφτασες στο σπίτι από τη δουλειά (ή από τα ιδιαίτερα, ξέρω γω…) και το ΡΙΚ εννοείται πως δεν έπαιζε “Καμώματα”, αλλά καλές ξένες σειρές (ή τουλάχιστον έτσι μας φαίνονταν τότε). Είναι εκείνο το είδος που σε επιστρέφει νοσταλγικά στις ανέμελές σου εποχές που δεν είχες ένα εκατομμύριο επιλογές από σειρές που χρειάζονται εφέ και την τεχνολογία για να πουν μια ιστορία. Εδώ, είναι δύο τύποι που λένε μια ιστορία. Και συνάμα μια άτυπη παράδοση σκυτάλης από τον Danza, ο οποίος μεγάλωσε, ρε παιδί μου, τόσο πολύ που σε αυτόν βλέπεις και τα δικά σου τα χρόνια. Άτιμη τηλεόραση.

  • Μιχάλης Σταύρου

    Γεννήθηκε (1983), μπλα μπλα, σχολείο μπλα μπλα, πανεπιστήμιο για τα Μέσα Ενημέρωσης (Πάντειο) μπλα, μπλα, δημοσιογραφία σε τηλεόραση, sites, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο. Πλέον ενεργός «Πολίτης». Γράφει για όσα του αρέσουν και όσα τον εκνευρίζουν.

You May Also Like

Η… τέλεια ληστεία στο Hatton Garden είναι απολαυστική

Αν δεν υπήρχε προηγούμενο με άλλες ταινίες και σειρές για την περιβόητη ληστεία στο ...

Sick note: Το binge-watching θα γίνει… καρκίνος

Ένα ψέμα ποτέ δεν είναι αρκετό όταν διηγείσαι μια ιστορία. Θα πρέπει να πεις ...

Στο “Kidding” θα αγαπήσεις ξανά τον Jim Carrey

Είναι ωραίο να βλέπεις έναν ηθοποιό να μπορεί να εξελίσσεται. Και είναι ακόμη πιο ...

Innocent: Ο αθώος ψάχνει πάντα τη δικαίωση

Άλλη μια φορά που οι Βρετανοί απέδειξαν πως ξέρουν καλύτερα από όλους να στήνουν ...

Το θεατρικό παιχνίδι του «The little drummer girl»

Τρία καλά στοιχεία για να σε πείσω για τον τίτλο και να μην φτάσεις ...

Το Euphoria είναι η νεανική σειρά για να τη δουν ενήλικες

Κάθε γενιά έχει τη σειρά της. Μόνο που γεμίσαμε με σειρές για τους νεαρούς, ...

X