Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και Ίδρυμα Πιερίδη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Το ΓΤΠ και το Ίδρυμα Πιερίδη θα συνεργάζονται σε μια σειρά από δράσεις, ανάμεσά τους η έκδοση λευκωμάτων σχετικών με τις εκθέσεις του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας

Η συνεργασία στην υλοποίηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος είναι ο σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και το Ίδρυμα Πιερίδη (ΙΠ).

Το Μνημόνιο υπέγραψαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ, στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πιερίδη κ. Γιάννης Τουμαζής [φωτογραφία].

Χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Κύπρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη κ. Δημήτρης Πιερίδης.

Ανάμεσα στις πρόνοιες του Μνημονίου είναι η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων (εκθέσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων, ημερίδων, συνεδρίων, κ.λπ.) με θέματα που αφορούν σε κοινούς τομείς δραστηριότητας του ΓΤΠ και των Μουσείων και Πολιτιστικών Ιδρυμάτων του ΙΠ. Σημαντική θεωρείται και η έκδοση λευκωμάτων σχετικών με τις εκθέσεις που παρουσιάζει το Ίδρυμα Πιερίδη και δη το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Συνεργασία Ιδρυμα Πιερίδη στη Λευκωσία.

Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θεάτρου Πόλις, ενός ανακαινισμένου χώρου στην παλιά Λευκωσία έναντι της Παλιάς Ηλεκτρικής, που τελεί υπό την ευθύνη του Κέντρου Τεχνών και όπου θα πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΓΤΠ, όπως προνοεί το Μνημόνιο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αποσύρεται o David Bowie;

Ο David Bowie έχει να κυκλοφορήσει δίσκο από το 2003 ενώ οι live εμφανίσεις ...

Οι ταινίες της εβδομάδας

Sherlock Holmes Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι Παίζουν οι: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Τζουντ Λο, Ρέιτσελ Άνταμς ...

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies στη Λευκωσία

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies επανέρχονται -όπως σχεδόν κάθε Απρίλη τα τελευταία χρόνια- ...

La Grande Bellezza: προβολή τον Μάιο

Η βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας La Grande Bellezza έρχεται από τον Όμιλο ...

WRITE CY: Το Κυπριακό Γράφειν

Το WRITE CY αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση ...

«Τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου»

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, 25 χρόνια από τον θάνατο του, ετοιμάζει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών ...

X