Η Ξένια Καλογεροπούλου συστήθηκε στο κοινό της Κύπρου

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου το νέο της βιβλίο «Γράμμα στον Κωστή» στο βιβλιοπωλείο Σολώνειον

Με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου η συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου, η οποία έγραψε μαζί με το Θωμά Μοσχόπουλο, το κλασικό ρώσικο παραμύθι «Ο τυχερός στρατιώτης», που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στην Σκηνή 018, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. 

Η κα Καλογεροπούλου, βρέθηκε χθες Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στον ΘΟΚ, όπου υπέγραψε βιβλία της στους παρευρισκομένους. Αμέσως μετά την παράσταση του έργου που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως χθες, ακολούθησε συζήτηση με συντονιστή τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΘΟΚ, κο Σάββα Κυριακίδη. Η ίδια δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «κατά καιρούς έχω επισκεφθεί πολλές παραστάσεις, δικών μου έργων, ωστόσο οι περισσότερες δεν με άφηναν ικανοποιημένη. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αναρωτιόμουν καθώς έβλεπα την παράσταση, εάν αυτό είναι όντως το δικό μου έργο, καθώς το κείμενο είχε επιδεχθεί αρκετές αλλαγές».

Αναφερόμενη εντούτοις στην παράσταση που σκηνοθέτησε η Γεωργία Μαυραγάνη, η συγγραφέας εξέφρασε την ικανοποίηση της. «Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για την παράσταση και ήθελα να τη δω. Όντως πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή παράσταση. Βέβαια υπήρχαν στιγμές έκπληξης σε σημεία της παράστασης που δεν σχετίζονταν με το δικό μου κείμενο. Αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη και από την απόδοση των ηθοποιών αλλά και από τη σκηνοθετική προσέγγιση της Γεωργίας».

Η Γεωργία Μαυραγάνη με της σειρά της, ερωτηθείσα από το κοινό σχετικά με τη σκηνοθετική προσέγγιση που η ίδια επέλεξε για το έργο ανέφερε ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του έργου προσπαθούσα να μην θυμάμαι ότι αυτή η παράσταση προορίζεται για παιδιά. Νομίζω αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της προσέγγισής μου».

**Σήμερα Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:30 η Ξένια Καλογεροπούλου θα βρίσκεται στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου για να παρουσιάσει το βιβλίο της για ενήλικες «Γράμμα στον Κωστή».

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ, κος Σάββας Κυριακίδης.

Για πληροφορίες: Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου: Βυζαντίου 24, 2064, Στρόβολος

τηλ.: 22 666799

 

 

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ

    Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του κλάδου Ιστορία-Αρχαιολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψηφιακά Μέσα και Δημοσιογραφία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

You May Also Like

Κυπριακές παρουσίες στην Κουατριενάλε Πράγας

UPDATED: Πενταπλή είναι η εκπροσώπηση της Κύπρου στη φετινή Κουατριενάλε Πράγας, τη μεγάλη Διεθνή ...

«Όλα για την Εύα» στον ΘΟΚ

H μεταφορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας του κινηματογραφικού αριστουργήματος Όλα για ...

Φιλιώ Χαϊδεμένου

Συγγραφέας: Φιλιώ Χαϊδεμένου Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος Είμαι ένας από τους τυχερούς ...

170 τετραγωνικά (Moonwalk) στη Νέα Σκηνή

– Έλα, την αλήθεια θα πεις. Το πιο εύκολο πράγμα. Ξεκίνησαν δυναμικά οι πρόβες ...

Tea Ceremony: διαδικτυακή πρόσκληση σε τσάι

Ενα νέο εγχείρημα για τον ίδιο και το κυπριακό θέατρο ξεκινά την Τρίτη 23 ...

«Ο Βαφτιστικός», αλλιώς

Τον «Βαφτιστικό», μια από τις πλέον γνωστές οπερέτες της ελληνικής σκηνής που το 2018 ...

X