Open Call από την πλατφόρμα πολιτισμού Theatrum Vitae

Η πολιτιστική πλατφόρμα Theatrum Vitae διοργανώνει διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου καλεί καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν/παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή της θεάς Αφροδίτης

«Στην ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτό να ενώσουμε τον κόσμο δια μέσου μίας διεθνούς πολιτιστικής πλατφόρμας, η απάντησή μας είναι αυτή: ίσως να είμαστε όντως λίγο υπερ-αισιόδοξοι σχετικά με το τι θα καταφέρει η πλατφόρμα Theatrum Vitae. Όμως γιατί να μην βάζουμε μεγαλεπήβολους στόχους και προκλήσεις στους εαυτούς μας και στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη να στοχαστεί περισσότερο την αποστολή της σε αυτό τον πλανήτη;» διερωτούνται οι δημιουργοί της νέας διεθνούς πλατφόρμας πολιτισμού Theatrum Vitae, Rafael Porzycki και Olga Balakleets.

Αυτό που οι ίδιοι επιδιώκουν με τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας, είναι να δημιουργήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνευρεθούν, για να παραγάγουν και να βιώσουν την τέχνη στην πιο θαυμαστή της μορφή.

Η πλατφόρμα Theatrum Vitae στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσα από δημιουργικές και επιμορφωτικές διαδικασίες, που καταπιάνονται με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, αρχής γενομένης από τη μυθολογία και συγκεκριμένα μία από τις πιο αγαπημένες θεές, την Αφροδίτη. Η πλατφόρμα Theatrum Vitae, που σημαίνει «θέατρο ζωής», κατά κάποιο τρόπο αντικατοπτρίζει τις ζωές μας και τις αέναες αλλαγές και μεταλλάξεις που συμβαίνουν τόσο στη σκηνή, όσο και στην πραγματικότητα. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης των τεχνών στην ίδια την κουλτούρα των ανθρώπων από νεαρή ηλικία, στόχος μας είναι επίσης να επεκτείνουμε την αποστολή μας για να εντάξουμε σε αυτήν σχολεία, που είναι διατεθειμένα να συνεργαστούν μαζί μας για να εμπλέξουν τους μαθητές τους στις τέχνες.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της πλατφόρμας αγκαλιάστηκε με συγκίνηση από τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, εξειδικευμένους επαγγελματίες σε θέματα πολιτισμού, λάτρεις της τέχνης, αλλά και από το ίδιο το κράτος. Είμαστε ευγνώμονες για την στήριξη που λάβαμε για την εκδήλωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Χαμπιαούρη, τον Δήμαρχο Πάφου, κ. Φαίδωνος και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κουκλίων, κ. Νικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Ιερό της Αφροδίτης, το οποίο απέχει απέχει μόλις λίγα λεπτά από την Πέτρα του Ρωμιού, το σημείο γέννησης της θεάς. Εκεί, όπου το ερχόμενο καλοκαίρι  πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πολλά υποσχόμενη παράσταση της πλατφόρμας, με τίτλο “The Path of Aphrodite”.

Με μία εντυπωσιακή ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, που αντικατοπτρίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις της τέχνης του θεάματος, η παράσταση φιλοδοξεί να καταστεί ένα πραγματικό θέαμα. Οι θεατές μπορούν να αναμένουν μία σύντηξη πολλών υφών, τα οποία θα συνοδεύονται από θεαματικά σκηνικά και κοστούμια, αλλά και από εντυπωσιακή τεχνολογία. Το κοινό θα γίνει θεατής της μοναδικής ιστορίας της Αφροδίτης, της γέννησης και των σχέσεών της με άλλους Έλληνες θεούς. Με τον τρόπο αυτό, η τόσο σημαντική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού θα ζωντανέψει, αλλά αυτή τη φορά με έναν ξεχωριστό δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο.

Open Call Theatrum Vitae

Με αφορμή την επικείμενη παράσταση “The Path of Aphrodite”, η πολιτιστική πλατφόρμα Theatrum Vitae διοργανώνει διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου καλεί καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν/παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή της θεάς Αφροδίτης.

Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο του στο grand show που διοργανώνει το Theatrum Vitae, “The Path of Aphrodite”, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2019.

Επίσης, το Theatrum Vitae θα χρηματοδοτήσει και θα συμβάλλει στην υλοποίηση μελλοντικού έργου τέχνης του νικητή, καταβάλλοντας το ποσό των €1,000, ενώ θα προωθήσει επίσης τον νικητή στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Theatrum Vitae.

Το πώς μπορείτε να λάβετε μέρος και άλλες χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://theatrum-vitae.com/theatrum-vitae-delighted-announce-competition/

* Concept Creator και Ιδρυτής & Ιδρύτρια της πλατφόρμας Theatrum Vitae

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Επείγει το καθεστώς του καλλιτέχνη

Γράφει η Μαρία Λοϊζίδου | Εικαστικός Τα οικονομικά μέτρα, όπως εξαγγέλθηκαν από τον υπουργό ...

Cyprus Queer Perspectives: Εστιάζοντας στις προοπτικές της queer ζωής στην Κύπρο

Με την ευκαιρία της επικείμενης διεξαγωγής του πρώτου Cyprus Queer Perspectives εκ μέρους της ...

Τελετή Βραβείου «Τεύκρος Ανθίας- Θοδόσης Πιερίδης» 2020

Η τελετή απονομής του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας – Θοδόσης Πιερίδης» για το ...

Η ιστορία πίσω από το «Κρανίο με αναμμένο τσιγάρο» του Βαν Γκογκ

Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από τον ζοφερό πίνακα «Κρανίο με αναμμένο τσιγάρο», που φιλοτεχνήθηκε ...

Ο «Ψευδής Ρομαντισμός» του Δημήτρη Νεοκλέους

Γράφει ο Καταϊδρωμένος Καθηγητής  Αφορμή για την πιο κάτω σύντομη κουβέντα στάθηκε η καινούργια ...

Πέθανε η γλύπτρια Ναταλία Μελά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η Ναταλία Μελά, μια από τις κορυφαίες ...

X