Open Call από την πλατφόρμα πολιτισμού Theatrum Vitae

Η πολιτιστική πλατφόρμα Theatrum Vitae διοργανώνει διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου καλεί καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν/παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή της θεάς Αφροδίτης

«Στην ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτό να ενώσουμε τον κόσμο δια μέσου μίας διεθνούς πολιτιστικής πλατφόρμας, η απάντησή μας είναι αυτή: ίσως να είμαστε όντως λίγο υπερ-αισιόδοξοι σχετικά με το τι θα καταφέρει η πλατφόρμα Theatrum Vitae. Όμως γιατί να μην βάζουμε μεγαλεπήβολους στόχους και προκλήσεις στους εαυτούς μας και στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη να στοχαστεί περισσότερο την αποστολή της σε αυτό τον πλανήτη;» διερωτούνται οι δημιουργοί της νέας διεθνούς πλατφόρμας πολιτισμού Theatrum Vitae, Rafael Porzycki και Olga Balakleets.

Αυτό που οι ίδιοι επιδιώκουν με τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας, είναι να δημιουργήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνευρεθούν, για να παραγάγουν και να βιώσουν την τέχνη στην πιο θαυμαστή της μορφή.

Η πλατφόρμα Theatrum Vitae στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσα από δημιουργικές και επιμορφωτικές διαδικασίες, που καταπιάνονται με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, αρχής γενομένης από τη μυθολογία και συγκεκριμένα μία από τις πιο αγαπημένες θεές, την Αφροδίτη. Η πλατφόρμα Theatrum Vitae, που σημαίνει «θέατρο ζωής», κατά κάποιο τρόπο αντικατοπτρίζει τις ζωές μας και τις αέναες αλλαγές και μεταλλάξεις που συμβαίνουν τόσο στη σκηνή, όσο και στην πραγματικότητα. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης των τεχνών στην ίδια την κουλτούρα των ανθρώπων από νεαρή ηλικία, στόχος μας είναι επίσης να επεκτείνουμε την αποστολή μας για να εντάξουμε σε αυτήν σχολεία, που είναι διατεθειμένα να συνεργαστούν μαζί μας για να εμπλέξουν τους μαθητές τους στις τέχνες.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της πλατφόρμας αγκαλιάστηκε με συγκίνηση από τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, εξειδικευμένους επαγγελματίες σε θέματα πολιτισμού, λάτρεις της τέχνης, αλλά και από το ίδιο το κράτος. Είμαστε ευγνώμονες για την στήριξη που λάβαμε για την εκδήλωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Χαμπιαούρη, τον Δήμαρχο Πάφου, κ. Φαίδωνος και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κουκλίων, κ. Νικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Ιερό της Αφροδίτης, το οποίο απέχει απέχει μόλις λίγα λεπτά από την Πέτρα του Ρωμιού, το σημείο γέννησης της θεάς. Εκεί, όπου το ερχόμενο καλοκαίρι  πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πολλά υποσχόμενη παράσταση της πλατφόρμας, με τίτλο “The Path of Aphrodite”.

Με μία εντυπωσιακή ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, που αντικατοπτρίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις της τέχνης του θεάματος, η παράσταση φιλοδοξεί να καταστεί ένα πραγματικό θέαμα. Οι θεατές μπορούν να αναμένουν μία σύντηξη πολλών υφών, τα οποία θα συνοδεύονται από θεαματικά σκηνικά και κοστούμια, αλλά και από εντυπωσιακή τεχνολογία. Το κοινό θα γίνει θεατής της μοναδικής ιστορίας της Αφροδίτης, της γέννησης και των σχέσεών της με άλλους Έλληνες θεούς. Με τον τρόπο αυτό, η τόσο σημαντική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού θα ζωντανέψει, αλλά αυτή τη φορά με έναν ξεχωριστό δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο.

Open Call Theatrum Vitae

Με αφορμή την επικείμενη παράσταση “The Path of Aphrodite”, η πολιτιστική πλατφόρμα Theatrum Vitae διοργανώνει διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου καλεί καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν/παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή της θεάς Αφροδίτης.

Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο του στο grand show που διοργανώνει το Theatrum Vitae, “The Path of Aphrodite”, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2019.

Επίσης, το Theatrum Vitae θα χρηματοδοτήσει και θα συμβάλλει στην υλοποίηση μελλοντικού έργου τέχνης του νικητή, καταβάλλοντας το ποσό των €1,000, ενώ θα προωθήσει επίσης τον νικητή στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Theatrum Vitae.

Το πώς μπορείτε να λάβετε μέρος και άλλες χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://theatrum-vitae.com/theatrum-vitae-delighted-announce-competition/

* Concept Creator και Ιδρυτής & Ιδρύτρια της πλατφόρμας Theatrum Vitae

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Looping on thin ice

Ζητήσαμε από τον Θεόδουλο Γρηγορίου και τον TheoMass Lexileictous να μας μιλήσουν για τη συνεργασία τους πάνω ...

Ο «Ποιητής» στο δημαρχείο Λευκωσίας

Στο δημαρχείο Λευκωσίας, πάνω από την υπό ανάπλαση Πλατεία Ελευθερίας θα τοποθετηθεί το έργο ...

Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή: έκθεση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του

Μία ξεχωριστή έκθεση διοργανώνει το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων ...

«Captured by Georgia Savva», έκθεση φωτογραφίας στο 6Χ6

Στις 3 Ιουλίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6, στη Λεμεσό, η έκθεση της Γεωργίας ...

1ο Βραβείο Τέχνης στο Γυμνάσιο Αγ. Στυλιανού

Μια σειρά από ειδώλια κυκλαδίτικου πολιτισμού κέρδισαν τα βλέμματα της Κριτικής Επιτροπής του Παγκύπριου ...

Ανοικτή πρόσκληση: ερευνητικό πρόγραμμα «Platform : A Climate Challenge»

Ο Σύνδεσμος Εικαστικών Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή πρότασης συμμετοχής στο ερευνητικό πρόγραμμα ...

X