Μια μουσική παράσταση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά έρχεται να παρουσιάσει στην Κύπρο ο Διονύσης Σαββόπουλος, επιλέγοντας να συνεργαστεί με το φωνητικό σύνολο «Διάσταση» και με 30 μουσικούς από Κύπρο και Ελλάδα, επί σκηνής.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφουν ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, μόνιμος συνεργάτης του Σαββόπουλου, και ο συνθέτης Βάσος Αργυρίδης.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα παρουσιάσει τραγούδια άλλων ομότεχνων του, παλαιοτέρων και νεοτέρων, από τον Αττίκ και τον Μάρκο Βαμβακάρη μέχρι τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Φοίβο Δεληβοριά και πολλούς άλλους.

Επί σκηνής θα δούμε και κλιμάκιο πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, υπό την διεύθυνση του Πάρη Ξάνθου. Τη διεύθυνση του Φωνητικού Συνόλου της Διάστασης έχει η Αντριάνα Σεργίδου.

Το πρόγραμμα «Στα τραγούδια των άλλων» διανθίζεται από τις αφηγήσεις του «Νιόνιου» πάνω στη γνωριμία, τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του γι’ αυτούς τους δημιουργούς και τα τραγούδια τους.

Είναι η πρώτη φορά που ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν στηρίζεται στα δικά του τραγούδια αλλά -κυρίως- στα τραγούδια άλλων μουσικών που αγάπησε και τα ζήλεψε. Η ομορφιά τους τον βοήθησε να εμβαθύνει και στη δική του τέχνη, όπως λέει ο ίδιος. Όλοι οι συντελεστές τραγουδούν και παίζουν 24 τραγούδια, σαν μια μεγάλη μουσική τοιχογραφία που καλύπτει εκατό χρόνια ελληνικής τραγουδοποιοίας.

Τα τραγούδια θα συνοδεύονται από ειδικές προβολές με φωτογραφικό υλικό.

Θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις ως ακολούθως:

  • 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Δήμου Στροβόλου
  • 17 Ιανουαρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
  • 18 Ιανουαρίου στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας  – με τη συνεργασία του Δήμου Λάρνακας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα

+ Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει: Για τις παραστάσεις σε Λευκωσία (20-25 ευρώ) και Λάρνακα (20 ευρώ) από την tickethour.com.cy & ACS couriers, τηλ 77 77 70 40. Για τη Λεμεσό (20-25 ευρώ) από το ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου τηλ. 25 377277 και την soldouttickets.com.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©LifeMagazine

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Υπαίθρια συναυλία στον Πάμπουλο

Στον λόφο Πάμπουλο, στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Αγίας Βαρβάρας, πρόκειται να στηθεί το Σάββατο ...

Ο Σεπτέμβριος στην Αξιοθέα

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του 21ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο ...

Acid Baby Jesus:Οι διεθνείς Έλληνες έρχονται στον Φέγγαρο

Συνέντευξη στον Λευτέρη Μουμτζή* Δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα αλλά σύντομα ξεπέρασαν τα ελληνικά ...

Προβολή συναυλίας του Nick Cave στο Πάνθεον

Τη συναυλία που πραγματοποίησε ο Nick Cave στην Κοπεγχάγη, στις 20 Οκτωβρίου 2017, μαζί ...

Η Louvana Records παρουσιάζει τους Balothizer

Η Louvana Records παρουσιάζει ένα ακόμα επεισόδιο από τη σειρά των ζωντανά κινηματογραφημένων ηχογραφήσεών ...

«Μάριος Τόκας: Για πάντα εδώ» σε Λευκωσία και Λεμεσό

Δέκα χρόνια μετά από το θάνατό του μεγάλου δημιουργού Μάριου Τόκα, 11 σπουδαίοι ερμηνευτές ...

X