Μια μουσική παράσταση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά έρχεται να παρουσιάσει στην Κύπρο ο Διονύσης Σαββόπουλος, επιλέγοντας να συνεργαστεί με το φωνητικό σύνολο «Διάσταση» και με 30 μουσικούς από Κύπρο και Ελλάδα, επί σκηνής.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφουν ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, μόνιμος συνεργάτης του Σαββόπουλου, και ο συνθέτης Βάσος Αργυρίδης.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα παρουσιάσει τραγούδια άλλων ομότεχνων του, παλαιοτέρων και νεοτέρων, από τον Αττίκ και τον Μάρκο Βαμβακάρη μέχρι τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Φοίβο Δεληβοριά και πολλούς άλλους.

Επί σκηνής θα δούμε και κλιμάκιο πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, υπό την διεύθυνση του Πάρη Ξάνθου. Τη διεύθυνση του Φωνητικού Συνόλου της Διάστασης έχει η Αντριάνα Σεργίδου.

Το πρόγραμμα «Στα τραγούδια των άλλων» διανθίζεται από τις αφηγήσεις του «Νιόνιου» πάνω στη γνωριμία, τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του γι’ αυτούς τους δημιουργούς και τα τραγούδια τους.

Είναι η πρώτη φορά που ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν στηρίζεται στα δικά του τραγούδια αλλά -κυρίως- στα τραγούδια άλλων μουσικών που αγάπησε και τα ζήλεψε. Η ομορφιά τους τον βοήθησε να εμβαθύνει και στη δική του τέχνη, όπως λέει ο ίδιος. Όλοι οι συντελεστές τραγουδούν και παίζουν 24 τραγούδια, σαν μια μεγάλη μουσική τοιχογραφία που καλύπτει εκατό χρόνια ελληνικής τραγουδοποιοίας.

Τα τραγούδια θα συνοδεύονται από ειδικές προβολές με φωτογραφικό υλικό.

Θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις ως ακολούθως:

  • 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Δήμου Στροβόλου
  • 17 Ιανουαρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
  • 18 Ιανουαρίου στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας  – με τη συνεργασία του Δήμου Λάρνακας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα

+ Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει: Για τις παραστάσεις σε Λευκωσία (20-25 ευρώ) και Λάρνακα (20 ευρώ) από την tickethour.com.cy & ACS couriers, τηλ 77 77 70 40. Για τη Λεμεσό (20-25 ευρώ) από το ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου τηλ. 25 377277 και την soldouttickets.com.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©LifeMagazine

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Σεπτέμβριος στην Αξιοθέα

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του 21ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο ...

Julio

Ποιος είσαι; Είμαι όσα θέλεις να πεις, μα εν τα λέεις. Τζούλιο – η ...

Μάρα Κωνσταντίνου και Σάββας Σάββα στο «Αντωνάκης»

Το Dream Theatre Productions παρουσιάζει τη μουσική παράσταση Piano & Voice Chapters, με την ...

«Στο φως της μουσικής» στο Θέατρο Παλλάς

Το Ledra Music Soloists πραγματοποιεί ένα ρεσιτάλ πιάνου του Νικόλα Κωσταντίνου το Σάββατο 9 ...

Arts Embrace

Ποιοι είσαστε; Ο πολιτιστικός οργανισμός Arts Embrace είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ιδιαίτερη ...

Woodstock: προβολή του Οσκαρικού ντοκιμαντέρ στο Cine Studio

Ειδική προβολή για τα 50 χρόνια από την πραγματοποίηση του μουσικού Φεστιβάλ Woodstock, που ...

X