Για συναυλίες στην Κύπρο φτάνει από την Ελλάδα το Sinafi Trio.

Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τρεις Ελληνίδες μουσικούς που γνωρίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τη συναυλία τους, «από το 2014 μέχρι και σήμερα, ταξιδεύουν μαζί λέγοντας ιστορίες από τα cafe aman και τους μεϋχανέδες της Κωνσταντινούπολης, ιστορίες ξενιτιάς, χωρισμού, αγάπης, γλεντιού από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολίας, του Αιγαίου και της Ελλάδας.»

Το Sinafi Trio δίνει συναυλίες στην Τουρκία, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν συμμετάσχει σε μια συλλογή της δισκογραφικής εταιρείας Kalan Müzik που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2017-2018 με θέμα τα δημοφιλέστερα türkü (τούρκικα παραδοσιακά τραγούδια) ενώ από την ίδια εταιρεία θα κυκλοφορήσει και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με θέμα τη γυναίκα και τους διάφορους ρόλους της (σύζυγος, μητέρα, ερωμένη, χήρα, ερωτευμένη κ.ά) όπως αυτοί σκιαγραφούνται μέσα από τα τραγούδια της Ανατολίας και της ευρύτερης περιοχής (Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία κ.α).

Είχαν την τιμή να συνεργαστούν, για αυτήν τους την δουλειά, με καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και την Τουρκία (Uğur Önür, Απόστολος Σιδέρης, Şakir Ozan Uygan, Παντελής Στόικος, Αλέξανδρορς Ριζόπουλος, Εύη Κανέλλου).

+ Sinafi Trio στο Καφενείο Αβόζο στη Λεμεσό στις 27 Δεκεμβρίου (στις 21:00. Εισιτήριο προς 5 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 96825554) / στο Koσμικό Κέντρο Αντωνάκης την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου (στις 21:30. Εισιτήριo προς 8 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 22664697) / στο Ananas 8Bit στην Πάφο στις 29 Δεκεμβρίου (στις 20:30. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 26600126). 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου Κύπρου

Το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου Terra Sancta παρουσιάζουν το Φεστιβάλ ...

Η μουσική του Κώστα Κακογιάννη στην UNESCO

Σε ένα κατάμεστο θέατρο , πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου, στην αίθουσα της UNESCO στο ...

Πασχαλινές συναυλίες από την ΣΟΚ

Συναυλίες ενόψει του Πάσχα πραγματοποιεί η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε Λεμεσό και Λευκωσία, στις ...

Συναυλία για τη δράση Living Museums

Το Κυπριακό Οινομουσείο παρουσιάζει το κυπριακό CONTEMPTRIO σε μια συναυλία για τη δράση Living ...

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου

Το έργο θα πραγματοποιήσει τρεις παραστάσεις συνολικά, αρχίζοντας από την Παρασκευή 31 Αυγούστου μέχρι ...

Nτούο Passepartout στο Κυπριακό Οινομουσείο

Η πέμπτη σεζόν σειράς συναυλιών μουσικής δωματίου, «Ορχήστρα Κουμανδαρία και Φίλοι της» που λαμβάνει ...

X