2η Πλατφόρμα Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών

Η 2η Πλατφόρμα Μονοδράματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Θέατρο Ριάλτο

Με την παρουσίαση οκτώ παραγωγών πραγματοποιείται τον Μάρτιο η 2η Πλατφόρμα Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών, η οποία μεταφέρεται από την Πάφο στη Λεμεσό.

Η Πλατφόρμα Μονοδράματος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2016 και επανέρχεται φέτος, αυτή τη φορά όμως στο Θέατρο Ριάλτο.

Στη 2η Πλατφόρμα Μονοδράματος, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία των 20χρονων του Ριάλτο σε συνεργασία με την καλλιτεχνική εταιρεία MONOdramaCYprus, θα δοθούν οκτώ παραστάσεις από την 1η μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2019.

Η 1η Πλατφόρμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 2017 τον Μάϊο του 2016, στην Παλιά Ηλεκτρική της Πάφου φιλοξενώντας εννέα παραστάσεις Μονοδράματος. Από εκείνη τη διοργάνωση προέκυψαν οι κυπριακές συμμετοχές στη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος που πραγματοποιήθηκε το 2017 ως μέρους της ΠΠΕ.

Φέτος, μετά και την ανοιχτή πρόσκληση των διοργανωτών και την ανταπόκριση δεκάδων δημιουργών με 16 συνολικά προτάσεις παραστάσεων, θα παρουσιαστούν on stage οκτώ από αυτές με ερμηνευτές/περφόρμερς:
τη Μήδεια Χάννα, την Άντρη Χατζηχριστοδούλου, τη Ναταλία Παναγιώτου, την Αντωνία Φιλίππου, τη Μαρίνα Μακρή, τη Γιόλα Κλείτου, τη Μόνικα Μελέκη και τον Μάριο Ιωάννου.

Η υλοποίηση της διοργάνωσης δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Λεμεσού καθώς και των εταιριών που στήριξαν την Πλατφόρμα ως Χορηγοί.

Το αναλυτικό, ημερήσιο πρόγραμμα με τις παραστάσεις και τους χορηγούς της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί αργότερα.

+ Στιγμιότυπο από την παράσταση Ρεβέκκα, της Χαραλαμπίας Θεοφάνους στην 1η Πλατφόρμα Μονοδράματος. Φωτογραφία: foto LARKO

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

31o Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: τα αποτελέσματα

 Το 31o Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου κάθε χρόνο ...

«Λέιλα και συνεργάτες»: Επιπλέον παραστάσεις στο Space

Η θεατρική ομάδα της Μαρίας Ιόλης Καρολίδου επιστρέφει στη σκηνή με το έργο της ...

The Hero στο Dubitanda

  Το σαρωτικό The Hero της Σοφίας Μαυραγάνη φιλοξενείται για δύο μόνο παραστάσεις στο ...

«Ρίμες Αγάπης»: επιπλέον παράσταση

Μετά την ολοκλήρωση των δύο προγραμματισμένων παραστάσεων οι  «Ρίμες Αγάπης» επιστρέφουν για μία επιπλέον ...

Η Αννίτα Σαντοριναίου στη σκηνή ως η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Η Αννίτα Σαντοριναίου υποδύεται την στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, σε μία παράσταση που ανεβαίνει για ...

NT Live | Ήταν όλοι τους παιδιά μου (All My Sons) στο Θέατρο Ριάλτο

Η βραβευμένη με Όσκαρ Sally Field και ο πολυβραβευμένος Bill Pullman πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο ...

X