2η Πλατφόρμα Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών

Η 2η Πλατφόρμα Μονοδράματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Θέατρο Ριάλτο

Με την παρουσίαση οκτώ παραγωγών πραγματοποιείται τον Μάρτιο η 2η Πλατφόρμα Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών, η οποία μεταφέρεται από την Πάφο στη Λεμεσό.

Η Πλατφόρμα Μονοδράματος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2016 και επανέρχεται φέτος, αυτή τη φορά όμως στο Θέατρο Ριάλτο.

Στη 2η Πλατφόρμα Μονοδράματος, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία των 20χρονων του Ριάλτο σε συνεργασία με την καλλιτεχνική εταιρεία MONOdramaCYprus, θα δοθούν οκτώ παραστάσεις από την 1η μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2019.

Η 1η Πλατφόρμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 2017 τον Μάϊο του 2016, στην Παλιά Ηλεκτρική της Πάφου φιλοξενώντας εννέα παραστάσεις Μονοδράματος. Από εκείνη τη διοργάνωση προέκυψαν οι κυπριακές συμμετοχές στη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος που πραγματοποιήθηκε το 2017 ως μέρους της ΠΠΕ.

Φέτος, μετά και την ανοιχτή πρόσκληση των διοργανωτών και την ανταπόκριση δεκάδων δημιουργών με 16 συνολικά προτάσεις παραστάσεων, θα παρουσιαστούν on stage οκτώ από αυτές με ερμηνευτές/περφόρμερς:
τη Μήδεια Χάννα, την Άντρη Χατζηχριστοδούλου, τη Ναταλία Παναγιώτου, την Αντωνία Φιλίππου, τη Μαρίνα Μακρή, τη Γιόλα Κλείτου, τη Μόνικα Μελέκη και τον Μάριο Ιωάννου.

Η υλοποίηση της διοργάνωσης δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Λεμεσού καθώς και των εταιριών που στήριξαν την Πλατφόρμα ως Χορηγοί.

Το αναλυτικό, ημερήσιο πρόγραμμα με τις παραστάσεις και τους χορηγούς της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί αργότερα.

+ Στιγμιότυπο από την παράσταση Ρεβέκκα, της Χαραλαμπίας Θεοφάνους στην 1η Πλατφόρμα Μονοδράματος. Φωτογραφία: foto LARKO

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Δεν θέλαμε η Σωτήρα να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης»

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν σχετίζεται τόσο με το θεατρικό έργο αλλά με ...

Αναβάλλεται η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ

Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 3 Ιουνίου 2019 τελετή απονομής των φετινών Βραβείων ...

ΤΟΥΓΙΑ ή Ο φιλήδονος Σουλτς

Με την παράσταση «ΤΟΥΓΙΑ ή Ο φιλήδονος Σουλτς» συνεχίζεται στις Αποθήκες του ΘΟΚ το ...

Οι «Φυλές» με ελληνικούς, αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει το πρόγραμμα των υπερτιτλισμένων παραστάσεων του έργου «Φυλές» ως ...

Εγκαινιάστηκε το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης το Μαρκίδειο Δημοτικό ...

Οι χορηγίες του θεάτρου και οι 55 που επιλέχθηκαν

Για το Σχέδιο χορηγιών ΘΥΜΕΛΗ (2018), υποβλήθηκαν συνολικά 85 αιτήσεις από 33 Θεατρικούς Φορείς ...

X