Διάλεξη για την Αρχιτεκτονική Θεώρηση Συμπεριφορών

Ο Tsukamoto, συνιδρυτής του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Atelier Bow-WOW, θα αναλύσει αρχιτεκτονικές πρακτικές του γραφείου του

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Yoshiharu Tsukamoto θα δώσει την πρώτη από σειρά διαλέξεων αρχιτεκτονικής του Εαρινού Εξαμήνου 2019 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Tsukamoto, συνιδρυτής του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Atelier Bow-WOW, θα αναλύσει αρχιτεκτονικές πρακτικές του γραφείου του, που το 2010 εκπροσώπησε την Ιαπωνία στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με το έργο «Tokyo Metabolizing». Με αυτό το έργο, οι Atelier Bow-Wow όρισαν την έννοια των γενεών στις ιαπωνικές κατοικίες, έννοια που χρησιμοποιείται έκτοτε για να καθορίσει την αλλαγή στο αρχιτεκτονικό τοπίο της χώρας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης. Τον αρχιτέκτονα Yoshiharu Tsukamoto θα παρουσιάσει ο Σωκράτης Στρατής, πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτονικής, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο αρχιτέκτονας Yoshiharu Tsukamoto είναι συνιδρυτής, μαζί με την Momoyo Kaijima, του Atelier Bow-Wow (1992), με έδρα το Τόκιο. Το εν λόγω γραφείο εργάζεται σε τομείς που κυμαίνονται από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό μέχρι την αστική έρευνα και δημιουργία δημόσιων χώρων με βάση τη θεωρία behaviorology (θεώρηση των συμπεριφορών). Το εργαστήριο έχει ασχοληθεί με διάφορα έργα τόσο στην Ιαπωνία όσο και διεθνώς.

Ο Yoshiharu Tsukamoto είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο (2015-σήμερα) και επισκέπτης καθηγητής στην Πτυχιακή Σχολή Αρχιτεκτονικής, Σχεδιασμού και Διατήρησης, Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Νέα Υόρκη (2017-σήμερα).
Προηγουμένως ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Graduate School of Design του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, τις ΗΠΑ (2016), το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του
Ντέλφτ, στην Ολλανδία (2015) και το Πανεπιστήμιο Ράις Χιούστον (2014). Υπήρξε
επισκέπτης κριτικός στο Πανεπιστήμιο Cornell, Ithaca, ΗΠΑ (2014).

+ Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» Πανεπιστημιούπολη [Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά]. Για συμμετοχή: ηλεκτρονικά στο applications.ucy.ac.cy/pub_events_rsvp/P_WEBPAGE_EVENTS2 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2019 και τηλεφωνικά στο 22894305. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Υπογράφηκε η συμφωνία για το Νέο Κυπριακό Μουσείο

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου στο Υπουργείο Μεταφορών η τελετή υπογραφής της ...

Πάφος2017 | Οι εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη

Η αυλαία του φθινοπώρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 ανοίγει με την ...

Μεσογειακά παλίμψηστα

Ένα πρότζεκτ του οποίου ηγείται το Ινστιτούτο Κύπρου επιχειρεί να δικτυώσει πόλεις και ανθρώπους ...

Το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ εγκαινιάστηκε στη Ντόχα

Το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, που εγκαινιάστηκε απόψε με κάθε μεγαλοπρέπεια, θα είναι ανοικτό ...

Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας, το πιο αντιπροσωπευτικό κτήριο του Κυπριακού Μοντερνισμού

Το Αεροδρόμιο Λευκωσίας ανέδειξε ως το αντιπροσωπευτικότερο κτήριο του Κυπριακού Μοντερνισμού δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ...

Star Wars στην κορυφή του Τροόδους

Σε ύψωμα πάνω από το χωριό Αγρίδια θα οικοδομηθεί το Αστεροσκοπείο Τροόδους, ένα κτήριο ...

X