O Πανίκος Τσαγγαράς εκθέτει στην Αθήνα

Εγκαινιάστηκε στις 17 Ιανουαρίου και «τρέχει» μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου η έκθεση του Πανίκου Τσαγγαρά με τίτλο «Της Κύπρου Χρώματα» στην Αθήνα

Στην γκαλερί Αργώ, στην Αθήνα, παρουσιάζει τα έργα του μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου ο Πανίκος Τσαγγαράς.

Η έκθεση του ζωγράφου έχει τίτλο «Της Κύπρου Χρώματα» και σε αυτήν περιλαμβάνονται 24 ζωγραφικά έργα με λάδι σε καμβά και δύο με λάδι σε χαρτί.

Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν μέσα από επιτόπια παρατήρηση όπου ο καλλιτέχνης κατέγραψε τις εικαστικές αξίες της κάθε περιοχής αλλά και την ενέργεια του τόπου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «χωρίς παρεμβολές από φωτογραφικές εκτυπώσεις και αλλοιώσεις, ο καλλιτέχνης παρατηρεί εκ του φυσικού το τοπίο με αρκετές επισκέψεις με το ίδιο φως της ημέρας μέχρι να ολοκληρώσει το έργο μέσα από μια νεορεαλιστική και ιμπρεσσιονιστική αντίληψη και προσέγγιση. Μακριά από τα στερεότυπα «όμορφα» τοπία, ο ζωγράφος προσπάθησε με εντιμότητα να αναδείξει τις ζωγραφικές αξίες της κυπριακής φύσης, μέσα από τα «ταπεινά», απαρατήρητα και απόμακρα αλλά συνάμα τόσο οικεία και κοντινά. Τα βράχια, οι παραλίες, οι λόφοι, οι κάμποι, οι υδατοφράκτες, η βλάστηση και η θάλασσα, αποτελούν τις ψηφίδες του πλουραλιστικού τοπίου της Κύπρου με τα τόσα χρώματα.»

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στην Αθήνα και στην γνωστή γκαλερί Αργώ στις 17 Ιανουαρίου.

Ο Πανίκος Τσαγγαράς γεννήθηκε το 1964 στο Τρίκωμο Αμμοχώστου. Το διάστημα 1984-1989 σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Το 2008 απέκτησε τίτλο Master στη ζωγραφική. Το 2014 και το 2016 απέσπασε παγκύπριους επαίνους στους διαγωνισμούς  ζωγραφικής που προκήρυξε το Ίδρυμα «Τηλέμαχος Κάνθος» , σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έργα του βρίσκονται στις συλλογές του Προεδρικού Μεγάρου, της Κρατικής Πινακοθήκης, του Le Meridien Limassol Spa and Resort, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Παρουσίασε τη δουλειά του σε εννέα ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Λεμεσό ως ζωγράφος, αλλά και ως καθηγητής τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ημερίδα «Το θέατρο στην Κύπρο στον 21ο αιώνα»

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου, ...

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Δημητράκης Γεροκώστας

Γράφει ο Γιώργος Διονυσίου  Ο Δημητράκης Γεροκώστας είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ασχολείται ερασιτεχνικά με ...

Μπιενάλε Βενετίας: Αργυρός Λέοντας στη Χάρις Επαμεινώνδα

Η Χάρις Επαμεινώνδα είναι η νικήτρια του Αργυρού Λέοντα που απονέμει κάθε διετία η ...

Το πολεμικό λιμάνι της αρχαίας Σαλαμίνας στην επιφάνεια

Υποβρύχια έρευνα εντόπισε τον χώρο συγκέντρωσης τμήματος του ενωμένου ελληνικού στόλου την παραμονή της ...

Τον Σεπτέμβριο, το ντοκιμαντέρ «The Beatles: Get Back»

Στις 4 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το εδώ και καιρό αναμενόμενο ντοκιμαντέρ ...

«Ουδέτερον ήμισυ» με τέχνη και ποίηση

«Ουδέτερον ήμισυ» είναι ο τίτλος της συνάντησης που θα έχουν τριάντα δημιουργοί με το ...

X