Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

 • Με στόχο να προάγει την αξία της ιστορικής έρευνας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» απευθύνεται στους δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο για να υποβάλουν τις ταινίες τους από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 15 Μαΐου 2019.

  Οι αιτήσεις και οι όροι συμμετοχής του φεστιβάλ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://beyondborders.gr/prosklisi/ypovoli/.

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με τη στήριξη της Ecrans des Mondes(Παρίσι) και έδρα το ακριτικό Καστελλόριζο. Στη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, θα προβληθούν ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

  Οι ταινίες του διαγωνιστικού θ’ αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή. Φέτος, πρόεδρος της επιτροπής έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος Αυστραλός ντοκιμαντερίστας Νικ Τόρενς. Η επιτροπή θ’απονείμει δύο βραβεία, Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Κοινωνικοπολιτικού Ντοκιμαντέρ, τα οποία αποτελούν χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Μετά από κάθε προβολή θ’ ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη ή με κάποιον ειδικό επί του θέματος της ταινίας. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

  Επίσης, το φεστιβάλ θα βραβεύσει, όπως κάθε χρόνο και δύο ειδικούς συνεργάτες, το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης και το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, για να τιμηθεί η συνεισφορά τους στις αξίες που πρεσβεύει η διοργάνωση.

  To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και του δήμου Μεγίστης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και επιχειρηματιών και ΜΜΕ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  O κυπριακός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Πάφο

  «Κυπριακός Κινηματογράφος και Σκηνοθέτες» είναι ο τίτλος του αφιερώματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ...

  Βραδιές ντοκιμαντέρ στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης ΣΠΕΛ

  Βραβευμένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού τον περασμένο Αύγουστο φιλοξενεί από ...

  Οι ταινίες του 14oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

  Tο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού ανακοίνωσε τις ταινίες που θα δούμε στη φετινή διοργάνωση, ...

  Ντοκιμαντέρ για το Dome στο CVAR

  Το ντοκιμαντέρ για το ξενοδοχείο Dome στην Κερύνεια, το οποίο επιμελήθηκε η Τ/κ δημοσιογράφος ...

  Η Θεσσαλονίκη πάει Κάννες

  Με μεγάλη χαρά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ...

  «Κλέφτες καταστημάτων» στο Πάνθεον

  Την ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Έντα Κλέφτες καταστημάτων / Shoplifters προβάλλει από τις ...

  X