Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

 • Με στόχο να προάγει την αξία της ιστορικής έρευνας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» απευθύνεται στους δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο για να υποβάλουν τις ταινίες τους από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 15 Μαΐου 2019.

  Οι αιτήσεις και οι όροι συμμετοχής του φεστιβάλ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://beyondborders.gr/prosklisi/ypovoli/.

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με τη στήριξη της Ecrans des Mondes(Παρίσι) και έδρα το ακριτικό Καστελλόριζο. Στη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, θα προβληθούν ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

  Οι ταινίες του διαγωνιστικού θ’ αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή. Φέτος, πρόεδρος της επιτροπής έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος Αυστραλός ντοκιμαντερίστας Νικ Τόρενς. Η επιτροπή θ’απονείμει δύο βραβεία, Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Κοινωνικοπολιτικού Ντοκιμαντέρ, τα οποία αποτελούν χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Μετά από κάθε προβολή θ’ ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη ή με κάποιον ειδικό επί του θέματος της ταινίας. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

  Επίσης, το φεστιβάλ θα βραβεύσει, όπως κάθε χρόνο και δύο ειδικούς συνεργάτες, το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης και το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, για να τιμηθεί η συνεισφορά τους στις αξίες που πρεσβεύει η διοργάνωση.

  To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και του δήμου Μεγίστης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και επιχειρηματιών και ΜΜΕ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  «The Bolshoi»: προβολή στο Ριάλτο

  Το θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει την προβολή της ταινίας «The Bolshoi» του Valery Todorovskiy, το Σάββατο ...

  Crash course στον ιταλικό νεορεαλισμό

  Ο όρος ιταλικός νεορεαλισμός, που καλύπτει ένα φάσμα εννέα χρόνων (1942-51), παρ’ ότι απροσδιορίστου ...

  Dot.on.the.map Industry Days

  Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες ΚΥΠΡΟΣ 2020» και σε συνεργασία με την Αγορά ...

  Σινεμά Πάνθεον reloaded

  Επαναρχίζει τη δραστηριότητά του στο κέντρο της -και δη με έντονη σινεφίλ διάθεση- ο ...

  5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

  To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) επιστρέφει για 5η χρονιά με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές  ...

  Έφυγε η Μπίμπι Άντερσον, μούσα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

  Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η Σουηδή ηθοποιός Μπίμπι Άντερσον. Υπήρξε ...

  X