Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο η δημιουργική έκθεση #recalling, στο πλαίσιο της οποίας οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τη χρονιά που πέρασε, αποτυπώνοντας σε δημιουργίες τους τα προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες.

Η έκθεση έχει ως θέμα τον χρόνο, τα αποτελέσματά του και γεγονότα – σταθμούς. Οι καλλιτέχνες μέσω της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσω των δημιουργιών τους, «ανακαλώντας» γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 2018. Γεγονότα καλλιτεχνικά, πολιτικά, οικονομικά, ιδιωτικά ή δημόσια, παγκόσμια ή τοπικά, ήσσονος ή μείζονος σημασίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν διάφορες μορφές έργων όπως σχέδια, γλυπτά, video art, φωτογραφία ή κολάζ, πρωτότυπες εγκαταστάσεις, καθώς και έργα ζωγραφικής.

Συμμετέχουν με έργα τους μεταξύ άλλων οι Χαμπής Τσαγγάρης, Ελένη Φύλα, Chiaki Camikawa, Ρήνος Στεφανή, Miriam McConnon, Ελενα Κούμα, Χρίστος Φουκαράς, Θέκλα Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης #recalling2018 θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Αλμύρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 17 Μαρτίου 2019.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Συζήτηση στη Βουλή: Δικαίωμα στα… δικαιώματα

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη μη είσπραξη των πνευματικών και συγγενικών τους δικαιωμάτων φαίνεται ...

Έκθεση φωτογραφίας «Meditations»

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο Meditations, η οποία διοργανώνεται σε ...

Έκθεση τελειόφοιτων φοιτητών στο Point

Η έκθεση των τελειόφοιτων φοιτητών του προγράμματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φιλοξενείται αυτήν τη χρονιά από ...

Νέα έκθεση στο The Island Club

Αντλώντας έμπνευση από την Ιαπωνική τελετή Kōdō (Ο Τρόπος του Θυμιάματος), η έκθεση «6C 7N ...

Στας Παράσκος, ο αναρχιστής – διανοούμενος

Παθιασμένος με την τέχνη μέχρι τέλους, ο μεγάλος δάσκαλος Στας Παράσκος έφυγε από τη ...

«Maid at Home» στην Γκαλερί Αποκάλυψη

Η Γκαλερί Αποκάλυψη φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής και σχεδίου της Μίριαμ Μακ Κόννον Παπαγεωργίου με τίτλο ...

X