Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο η δημιουργική έκθεση #recalling, στο πλαίσιο της οποίας οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τη χρονιά που πέρασε, αποτυπώνοντας σε δημιουργίες τους τα προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες.

Η έκθεση έχει ως θέμα τον χρόνο, τα αποτελέσματά του και γεγονότα – σταθμούς. Οι καλλιτέχνες μέσω της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσω των δημιουργιών τους, «ανακαλώντας» γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 2018. Γεγονότα καλλιτεχνικά, πολιτικά, οικονομικά, ιδιωτικά ή δημόσια, παγκόσμια ή τοπικά, ήσσονος ή μείζονος σημασίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν διάφορες μορφές έργων όπως σχέδια, γλυπτά, video art, φωτογραφία ή κολάζ, πρωτότυπες εγκαταστάσεις, καθώς και έργα ζωγραφικής.

Συμμετέχουν με έργα τους μεταξύ άλλων οι Χαμπής Τσαγγάρης, Ελένη Φύλα, Chiaki Camikawa, Ρήνος Στεφανή, Miriam McConnon, Ελενα Κούμα, Χρίστος Φουκαράς, Θέκλα Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης #recalling2018 θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Αλμύρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 17 Μαρτίου 2019.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Re-New : Έκθεση εναλλακτικής επανα-χρήσης και ανα-σχεδιασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς

Το Re-New είναι μια δράση του Ιδρύματος ΑΡΤος με στόχο την ενεργοποίηση και ενσωμάτωση ...

Κλεμμένος «Πικασό» εντοπίστηκε 20 χρόνια μετά

Ενας κλεμμένος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο βρέθηκε μετά από 20 χρόνια από τον Ολλανδό ...

Ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από το χωριό Άλωνα

Προσκαλείστε στην ομαδική έκθεση με έργα καλλιτεχνών από την Φιλοξενία Ε.ΚΑ.ΤΕ / CRAMBERO SUITES στην ...

Trait d’ union: εικαστικός συνδετικός κρίκος Κύπρου – Γαλλίας

Δέκα Κύπριοι και Γάλλοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου να γιορτάσουν ...

Ντοκιμαντέρ για τη Frida Kahlo

Η Διαχρονική Γκαλερί διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ για τη θρυλική μεξιακανή καλλιτέχνη Frida Kahlo. ...

Open Call: Cheapart Cyprus 2018

H φετινή διοργάνωση CHEAPART Cyprus 2018 απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Από τις ...

X