Μέσα Απριλίου παραδίδεται το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Την τοποθέτηση των καθισμάτων ανέλαβαν Ιταλοί ειδικοί ενώ για τη σκηνή ήρθαν στην Κύπρο Ισπανοί

Γράφει η Γιώτα Χατζηκώστα

Μέσα Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί το νέο Δημοτικό Θέατρο στον Δήμο Λευκωσίας. Αυτό ανέφερε στον «Π»ο Φοίβος Ιακωβίδης, ανώτερος αρχιτέκτονας του Τμήματος Δημοσίων Έργων και ο υπεύθυνος συντονισμού του έργου.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να τελειώσει η τοποθέτηση των καθισμάτων, δουλειά την οποία ανέλαβαν Ιταλοί ειδικοί που έφτασαν στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό. Η νέα οροφή, η οποία τόσο από στατικής όσο και από θερμομονωτικής πλευράς είναι υπερσύγχρονη, ήρθε να αντικαταστήσει την προβληματική που κατέρρευσε το 2008, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Όπως επεσήμανε ο κ. Ιακωβίδης, «το σημερινό θέατρο δεν θα έχει καμία σχέση με το θέατρο που προϋπήρχε πριν την κατάρρευση της στέγης το 2008».

«Ένα στολίδι»

Ως ένα στολίδι που θα κοσμεί την πρωτεύουσα και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή χαρακτηρίζεται το νέο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το θέατρο είναι χωρητικότητας χιλίων θέσεων, διαθέτει 994 θέσεις για άτομα χωρίς αναπηρίες και έξι θέσεις για ΑμεΑ, ενώ υπάρχει πρόνοια για επιπλέον δέκα θέσεις ΑμεΑ στο πάνω διάζωμα. Για την κάθε λεπτομέρεια εντός και εκτός του θεάτρου υπάρχουν ξεχωριστές ομάδες ειδικών. Όπως αναφέρθηκε, για την τοποθέτηση των καθισμάτων έφτασαν Ιταλοί ειδικοί, ενώ για τη σκηνή -η οποία βρίσκεται προς το τέλος της- αναμένεται η τοποθέτηση του ακουστικού κελύφους και για το σκοπό αυτό ήρθαν στην Κύπρο Ισπανοί ειδικοί.

Για τα θέματα ασφαλείας και για τον εξαερισμό του κτηρίου αναμένεται σύντομα να φθάσουν στη χώρα μας Γάλλοι εμπειρογνώμονες, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η σωστή λειτουργία του θεάτρου.

Τέλος, εκτός από τις δύο καντίνες που θα υπάρχουν στο ισόγειο, καντίνα θα υπάρχει και στο φουαγιέ στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Στόχος είναι και οι τρεις καντίνες να λειτουργούν με βάση τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ©ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ / ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στις 13 και14 Ιουλίου το 9ο Φεστιβάλ Αγλανjazz 2015

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Αγλανjazz: Δευτέρα / Monday 13 21:00 Sigi Finkel & ...

Στην τελική ευθεία η κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας για τον κατάλογο της Unesco

Με το Διαχειριστικό Σχέδιο του Φρουρίου Σπιναλόγκας να παίρνει πρόσφατα το «πράσινο φως» ομόφωνα ...

Το line up του φετινού Φεστιβάλ Φέγγαρος

Ανακοινώθηκε το line-up του φετινού Φεστιβάλ Φέγγαρος που θα πραγματοποιηθεί στον Κάτω Δρυ, 1-3 ...

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2016

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης, παιδαγωγός και ερευνητής Ανατόλι Βασίλιεφ, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους ...

Ο Plácido Domingo στην οθόνη του Ριάλτο

Ο θρυλικός και διεθνής σταρ Plácido Domingo εμφανίζεται για πρώτη φορά ως Ναμπούκο και ...

Αγνοούμενη ιστορία στην μικρού μήκους ταινία «Η Αϊσέ Πάει Διακοπές»

Για τα γυρίσματα της μικρού μήκους ταινίας του με τίτλο «Η Αϊσέ πάει διακοπές» ...

X