Μέσα Απριλίου παραδίδεται το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Την τοποθέτηση των καθισμάτων ανέλαβαν Ιταλοί ειδικοί ενώ για τη σκηνή ήρθαν στην Κύπρο Ισπανοί

Γράφει η Γιώτα Χατζηκώστα

Μέσα Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί το νέο Δημοτικό Θέατρο στον Δήμο Λευκωσίας. Αυτό ανέφερε στον «Π»ο Φοίβος Ιακωβίδης, ανώτερος αρχιτέκτονας του Τμήματος Δημοσίων Έργων και ο υπεύθυνος συντονισμού του έργου.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να τελειώσει η τοποθέτηση των καθισμάτων, δουλειά την οποία ανέλαβαν Ιταλοί ειδικοί που έφτασαν στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό. Η νέα οροφή, η οποία τόσο από στατικής όσο και από θερμομονωτικής πλευράς είναι υπερσύγχρονη, ήρθε να αντικαταστήσει την προβληματική που κατέρρευσε το 2008, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Όπως επεσήμανε ο κ. Ιακωβίδης, «το σημερινό θέατρο δεν θα έχει καμία σχέση με το θέατρο που προϋπήρχε πριν την κατάρρευση της στέγης το 2008».

«Ένα στολίδι»

Ως ένα στολίδι που θα κοσμεί την πρωτεύουσα και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή χαρακτηρίζεται το νέο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το θέατρο είναι χωρητικότητας χιλίων θέσεων, διαθέτει 994 θέσεις για άτομα χωρίς αναπηρίες και έξι θέσεις για ΑμεΑ, ενώ υπάρχει πρόνοια για επιπλέον δέκα θέσεις ΑμεΑ στο πάνω διάζωμα. Για την κάθε λεπτομέρεια εντός και εκτός του θεάτρου υπάρχουν ξεχωριστές ομάδες ειδικών. Όπως αναφέρθηκε, για την τοποθέτηση των καθισμάτων έφτασαν Ιταλοί ειδικοί, ενώ για τη σκηνή -η οποία βρίσκεται προς το τέλος της- αναμένεται η τοποθέτηση του ακουστικού κελύφους και για το σκοπό αυτό ήρθαν στην Κύπρο Ισπανοί ειδικοί.

Για τα θέματα ασφαλείας και για τον εξαερισμό του κτηρίου αναμένεται σύντομα να φθάσουν στη χώρα μας Γάλλοι εμπειρογνώμονες, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η σωστή λειτουργία του θεάτρου.

Τέλος, εκτός από τις δύο καντίνες που θα υπάρχουν στο ισόγειο, καντίνα θα υπάρχει και στο φουαγιέ στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Στόχος είναι και οι τρεις καντίνες να λειτουργούν με βάση τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ©ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ / ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εντυπωσιακά τα ευρήματα των ανασκαφών στη Λάρνακα

Πέραν των 110 ασύλητων τάφων βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των σωστικών ανασκαφών που διενήργησε ...

“Η Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας” και φέτος στα Σχολεία

Το εφηβικό θέατρο μέσα στην τάξη κάνει και φέτος το γύρο των σχολείων της ...

29ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου | Τα αποτελέσματα

Με την φιλοξενία των πέντε παραγωγών που διακρίθηκαν κατά το 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού ...

Πορτρέτο που δημιουργήθηκε από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης πουλήθηκε για $432.500

Ένα πορτρέτο που δημιουργήθηκε όχι από άνθρωπο ζωγράφο αλλά από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης έγραψε ...

Επιμένει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου

Πρόσκληση για την υποβολή ταινιών στην όγδοη έκδοσή του στέλνει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ...

Η Κατερίνα Μηνά τραγουδάει για τη «Διεθνή Ημέρα του Φωτός»

Τον νέο θεσμό της UNESCO, «Διεθνής Ημέρα του Φωτός», θα εγκαινιάσει με τη φωνή ...

X