Θεατρικά Εργαστήρια από τον Jordi Möllering

O Ολλανδός ηθοποιός Jordi Möllering παραδίδει Θεατρικά Εργαστήρια για καλλιτέχνες σε Λευκωσία και Λεμεσό

Ο Jordi Möllering έρχεται στην Κύπρο για να μοιραστεί τις θεατρικές γνώσεις και το όραμά του με την καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου, σε δύο εντατικά τριήμερα εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 8 με 10 Φεβρουαρίου στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία, και στις 15 με 17 Φεβρουαρίου στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό.

O Jordi Möllering είναι μέλος της κολεκτίβας de Theatertroep στο Άμστερνταμ και του θιάσου Artzénico από τη Γουατεμάλα, και έρχεται στην Κύπρο για να συνεργαστεί με τον Roberto Braham από την ομάδα κουκλοθεάτρου Canícula. Ο Möllering έχει εκπαιδευτεί ως δάσκαλος και σκηνοθέτης στη σχολή θεάτρου του Άμστερνταμ και παρακολούθησε μαθήματα στην Ακαδημία Μίμων. Προηγουμένως, και κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Γουατεμάλα, επικεντρώθηκε στο κινητικό θέατρο με κοινωνικό προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένου και ενός θεατρικού πρότζεκτ επικεντρωμένο στη μετανάστευση, που ταξίδεψε από την Κεντρική Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες, και από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη. Στην Ολλανδία, ο Möllering εκπαιδεύτηκε στο Ολλανδικό κίνημα συλλογικού θεάτρου που δημιουργεί αυθεντικά έργα χωρίς κάποια ιεραρχία, όπου η αυτονομία και η προσωπική συμμετοχή του ηθοποιού είναι το σημείο εκκίνησης.

Στο τριήμερο εργαστήρι οι καλλιτέχνες θα επικεντρωθούν στη δημιουργία δικού τους έργου, έχοντας ως αφετηρία τις δικές τους επιθυμίες και ό,τι τους συναρπάζει, θα δουλεύουν, δηλαδή, ως αυτόνομοι ηθοποιοί σε μια σύγχρονη κολεκτίβα. Θα τους δοθούν εργαλεία για να μπορούν να δημιουργούν επάνω στη σκηνή, ενώ θα δοθεί έμφαση στη συλλογική δράση, τη συλλογική ευαισθησία αλλά και τη δημιουργία νοήματος και εικόνων πάνω στη σκηνή. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήρι, βασίζονται τόσο σε γραπτά όσο και σε φυσικά στοιχεία. Μετά από μια βασική εκπαίδευση, το εργαστήρι θα επικεντρωθεί στις ανάγκες των συμμετεχόντων και θα ολοκληρωθεί με μια μικρή παράσταση. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Τα δύο εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία, στο Σπίτι της Συνεργασίας (8-10 Φεβρουαρίου) και στη Λεμεσό, στο Παλιό Ξυδάδικο, (15-17 Φεβρουαρίου). Σχετικά με το ακριβές πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής, κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Eliza Danenfelde Kirpe: +35797794989, eliza.lizart@gmail.com. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μηνάς Τίγκιλης: Δύο έργα, ένας σκηνοθέτης

Σε μια περίοδο έντονης δραστηριοποίησης, ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΘΑΛ Μηνάς Τίγκιλης, βρέθηκε ...

Στην Ιωάννα Κολλιοπούλου το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη για την ...

Πέθανε ο σκηνοθέτης σερ Πίτερ Χολ

Ο Πίτερ Χολ, «ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο βρετανικό θέατρο» απεβίωσε τη Δευτέρα ...

Σήκωσαν αυλαία οι «Τρεις» στο Θέατρο Διόνυσος

Δόθηκε από το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018,  η πρεμιέρα της Ισπανικής ...

«Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης» στο Θερινό Σατιρικό Θέατρο

«Ο Γιαννής τζιαι ο Δεσπότης» του Μιχάλη Τερλικκά είναι η νέα παραγωγή του Σατιρικού ...

Φαλακρή τραγουδίστρια: χιούμορ και τρέλα σ’ ένα θέατρο του παραλόγου

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Θέματα επικοινωνίας και ταυτότητας του ατόμου θίγει μεταξύ άλλων η ...

X