Θεατρικά Εργαστήρια από τον Jordi Möllering

O Ολλανδός ηθοποιός Jordi Möllering παραδίδει Θεατρικά Εργαστήρια για καλλιτέχνες σε Λευκωσία και Λεμεσό

Ο Jordi Möllering έρχεται στην Κύπρο για να μοιραστεί τις θεατρικές γνώσεις και το όραμά του με την καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου, σε δύο εντατικά τριήμερα εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 8 με 10 Φεβρουαρίου στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία, και στις 15 με 17 Φεβρουαρίου στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό.

O Jordi Möllering είναι μέλος της κολεκτίβας de Theatertroep στο Άμστερνταμ και του θιάσου Artzénico από τη Γουατεμάλα, και έρχεται στην Κύπρο για να συνεργαστεί με τον Roberto Braham από την ομάδα κουκλοθεάτρου Canícula. Ο Möllering έχει εκπαιδευτεί ως δάσκαλος και σκηνοθέτης στη σχολή θεάτρου του Άμστερνταμ και παρακολούθησε μαθήματα στην Ακαδημία Μίμων. Προηγουμένως, και κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Γουατεμάλα, επικεντρώθηκε στο κινητικό θέατρο με κοινωνικό προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένου και ενός θεατρικού πρότζεκτ επικεντρωμένο στη μετανάστευση, που ταξίδεψε από την Κεντρική Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες, και από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη. Στην Ολλανδία, ο Möllering εκπαιδεύτηκε στο Ολλανδικό κίνημα συλλογικού θεάτρου που δημιουργεί αυθεντικά έργα χωρίς κάποια ιεραρχία, όπου η αυτονομία και η προσωπική συμμετοχή του ηθοποιού είναι το σημείο εκκίνησης.

Στο τριήμερο εργαστήρι οι καλλιτέχνες θα επικεντρωθούν στη δημιουργία δικού τους έργου, έχοντας ως αφετηρία τις δικές τους επιθυμίες και ό,τι τους συναρπάζει, θα δουλεύουν, δηλαδή, ως αυτόνομοι ηθοποιοί σε μια σύγχρονη κολεκτίβα. Θα τους δοθούν εργαλεία για να μπορούν να δημιουργούν επάνω στη σκηνή, ενώ θα δοθεί έμφαση στη συλλογική δράση, τη συλλογική ευαισθησία αλλά και τη δημιουργία νοήματος και εικόνων πάνω στη σκηνή. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήρι, βασίζονται τόσο σε γραπτά όσο και σε φυσικά στοιχεία. Μετά από μια βασική εκπαίδευση, το εργαστήρι θα επικεντρωθεί στις ανάγκες των συμμετεχόντων και θα ολοκληρωθεί με μια μικρή παράσταση. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Τα δύο εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία, στο Σπίτι της Συνεργασίας (8-10 Φεβρουαρίου) και στη Λεμεσό, στο Παλιό Ξυδάδικο, (15-17 Φεβρουαρίου). Σχετικά με το ακριβές πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής, κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Eliza Danenfelde Kirpe: +35797794989, eliza.lizart@gmail.com. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Πέφτω σαν τυφλή, τα δίνω όλα, τους πιστεύω, ενώ αυτοί μελετάνε μέσα τους πώς ...

Δέκα λεπτά με τη σκηνοθέτη του έργου “Φυλές” Αθηνά Κάσιου

“Κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κώδικες. Γύρω μας υπάρχουν πολλές μικρές μικρές φυλές, ...

Μάιος στο Παλιό Ξυδάδικο της Λεμεσού

Τρεις παραγωγές ανεβαίνουν τον Μάιο στο Παλιό Ξυδάδικο, στο πλαίσιο του προγράμματος theYard.Residency.18, του ...

Το The Mall of Cyprus γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Το The Mall of Cyprus γιορτάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, ...

O ΘΟΚ δέχεται προτάσεις για τα εργαστήρια Τετάρτης

Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις/εισηγήσεις για το νέο κύκλο τρίωρων ...

Το «CON» στην Κύπρο

Ένα θεατρικό έργο από δύο Κύπριους συγγραφείς, το οποίο διακρίθηκε με πρώτο βραβείο φέτος ...

X