Αντρέας Παπαλλάς

Ποιος είσαι;

Ονομάζομαι Αντρέας Παπαλλάς και είμαι αρχιτέκτονας. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Sheffield και στη συνέχεια Αρχιτεκτονική και Αστικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. 

Τι κάνεις;

Ασκώ την αρχιτεκτονική ως επάγγελμα στο αρχιτεκτονικό γραφείο Architecture Design Practice στη Λάρνακα και παράλληλα ασχολούμαι με τη διδασκαλία και την έρευνα σε πανεπιστημιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό. 

Με ενδιαφέρουν θέματα και έργα που αφορούν τη σχέση χώρου-κοινωνίας και ταυτότητας όπως και τα θέματα μεθοδολογίας σχεδιασμού. Προσπαθώ μέσω των εμπειριών μου και της ανάμειξής μου στα δύο πεδία που ανέφερα, να μεταφέρω γνώσεις και πρακτικές από το ένα στο άλλο συνδέοντας την πρακτική με θεωρία και τη θεωρία με πρακτική.

Τι θέλεις;

Βρίσκω πραγματική ικανοποίηση στη δουλειά μου, ιδιαίτερα όταν προκύπτουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχω θέσει αλλά και όταν μέσα από αυτή την προσπάθεια προκύπτουν νέα ερωτήματα και θέματα προς συζήτηση. Θέλω να βρίσκω συνεχώς νέες προκλήσεις που απαιτούν διά βίου μάθηση, πειραματισμό και δημιουργικότητα. Θέλω μέσω των έργων και των ασχολιών μου να αναδείξω τις πολυδιάστατες δυνατότητες της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης και του ρόλου του αρχιτέκτονα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Χρίστος Αβραάμ

10.10.2010 Τι κάνεις; Δημιουργώ. Πού βρίσκεσαι; Στο ατελιέ μου, στη Λαϊκή Γειτονιά. Πρόκειται για ...

Ήβη Παπαδάμου

Ποια είσαι; Είμαι η Ήβη Παπαδάμου, σχεδιάστρια κοσμημάτων, 26 χρονών. Η αγάπη μου για ...

Σαντούτο

Oι Σαντούτο μας καλούν να συν-κινηθούμε στα ηχοχρώματά τους Ποιοι είστε; Είμαστε οι Σαντούτο! ...

Λιάνα Θράσου

Η Λιάνα Θράσου ξέρει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας Τι κάνεις; Ειδικεύομαι ...

Στυλιάνα Ιωάννου

Ποια είσαι; Είμαι η Στυλιάνα Ιωάννου, απόφοιτος του θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του ...

Ζωή Φιλίππου

Ποια είσαι; Είμαι η Ζωή Φιλίππου, έχω σπουδάσει Graphic & Advertising design στο Frederick ...

X