Αντρέας Παπαλλάς

Ποιος είσαι;

Ονομάζομαι Αντρέας Παπαλλάς και είμαι αρχιτέκτονας. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Sheffield και στη συνέχεια Αρχιτεκτονική και Αστικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. 

Τι κάνεις;

Ασκώ την αρχιτεκτονική ως επάγγελμα στο αρχιτεκτονικό γραφείο Architecture Design Practice στη Λάρνακα και παράλληλα ασχολούμαι με τη διδασκαλία και την έρευνα σε πανεπιστημιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό. 

Με ενδιαφέρουν θέματα και έργα που αφορούν τη σχέση χώρου-κοινωνίας και ταυτότητας όπως και τα θέματα μεθοδολογίας σχεδιασμού. Προσπαθώ μέσω των εμπειριών μου και της ανάμειξής μου στα δύο πεδία που ανέφερα, να μεταφέρω γνώσεις και πρακτικές από το ένα στο άλλο συνδέοντας την πρακτική με θεωρία και τη θεωρία με πρακτική.

Τι θέλεις;

Βρίσκω πραγματική ικανοποίηση στη δουλειά μου, ιδιαίτερα όταν προκύπτουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχω θέσει αλλά και όταν μέσα από αυτή την προσπάθεια προκύπτουν νέα ερωτήματα και θέματα προς συζήτηση. Θέλω να βρίσκω συνεχώς νέες προκλήσεις που απαιτούν διά βίου μάθηση, πειραματισμό και δημιουργικότητα. Θέλω μέσω των έργων και των ασχολιών μου να αναδείξω τις πολυδιάστατες δυνατότητες της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης και του ρόλου του αρχιτέκτονα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μάριος Χαραλάμπους

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Μάριος Χαραλάμπους, είμαι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Frederick στον κλάδο BA Interior ...

Πολυξένη Σάββα

1.8.2010 Τι κάνεις; Kάνω διακοπές στο μαγευτικό Πλατύ Αγλαντζιάς παρέα με την αδερφή μου ...

Κωνσταντίνος Άλφας

Για τον Κωνσταντίνο Άλφα, υπέρ πάντων η τέχνη Τι κάνεις; Μέσα από την τέχνη ...

Βασίλεια Αναξαγόρου

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Βασίλεια Αναξαγόρου και είμαι καλλιτέχνης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του ...

Die Wizelsuchts

Οι Die Wizelsuchts είναι οι Μίχαλ στα ντραμς, Άνθος στην κιθάρα, Μπιλ στο μπάσο ...

Βικτώρια Λεωνίδου

2.10.2011 Η Βικτώρια Λεωνίδου επαναξιολογεί τους όρους “μνήμη” και “ιστορία” μέσα από τη συμμετοχή ...

X