Γλυπτά του Χαράλαμπου Χριστοδούλου στην Γκαλερί Γκλόρια

«Ο Χριστοδούλου παράγει ένα ξεχωριστό σε δύναμη έργο που εντυπωσιάζει για την απλότητά του, την καθαρή σκέψη του και τη διαυγή πνευματικότητά του»

Έργα γλυπτικής από πέτρα, μάρμαρο και ξύλο του Χαράλαμπου Χριστοδούλου παρουσιάζει από τις 15 Μαρτίου 2019 η γκαλερί Γκλόρια στη Λευκωσία.

«Αφετηρία της δημιουργίας του καλλιτέχνη, είναι συνειδησιακά να εκφράσει τις απρόβλεπτες μεταπτώσεις που παρουσιάζουν τα υλικά που χρησιμοποιεί κατά την ώρα της επεξεργασίας τους χωρίς όμως να απομακρύνεται από τον αρχικό όγκο και σχήμα όπως τα διαμορφώνει η ίδια η φύση τους», σχολιάζει ο κριτικός και συγγραφέας Ανδρέας Χατζηθωμάς για τα έργα του Χριστοδούλου. Ο κ. Χατζηθωμάς θα προλογίσει την έκθεση κατά την τελετή εγκαινίων.

«Υπάρχουν γλυπτά που υποβάλλουν την ιδέα της μητρότητας και της γονιμότητας, του έρωτα και της τρυφερής αφοσίωσης, της ψυχικής δύναμης και της ακαταμάχητης κυριαρχίας της φύσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Ο Χριστοδούλου παράγει ένα ξεχωριστό σε δύναμη έργο που εντυπωσιάζει για την απλότητά του, την καθαρή σκέψη του και τη διαυγή πνευματικότητά του σεβόμενος την ίδια την ύλη που χρησιμοποιεί στη δουλειά του, αλλά και την τέχνη την οποία επέλεξε για να εκφραστεί. Δημιουργεί έτσι έργα που θα αντέξουν στον χρόνο με βαθιά διαίσθηση ότι η συνείδησή του δεν τον έχει διαφοροποιήσει στο παραμικρό από το θαυμαστό κόσμο της φύσης και τα παράγωγά της.»

+ Εγκαίνια στις 15 Μαρτίου στις 19:30 στην Γκαλερί Γκλόρια όπου η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 29 Μαρτίου [Ζήνωνος Σώζου 3, πάροδος λεωφ. Μακαρίου, Λευκωσία]. Ωρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 12:45 και 17:30 – 20:00, Σάββατο 10:30 – 12:45. Πληροφορίες τηλ. 22762605.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Επίσημη κυπριακή συμμετοχή στο London Design Festival

Το ερευνητικό πρόγραμμα Ποικιλομορφία και Ένταξη μέσω Σχεδίου d+iD (Diversity + Inclusivity by Design), ...

Συζήτηση/εργαστήριο: Hand and Head walking

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12μ.μ., το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας και η εικαστικός Κυριακή ...

Six impossible things before breakfast

Ολοκληρώνεται αύριο στον χώρο We Are Bud στο Μεταξουργείο στην Αθήνα η έκθεση “Six ...

PASHIAS και Δάφνη Νικήτα «στο πάτωμα»

Μια ζωντανή performance στη Λεβέντειο Πινακοθήκη παρουσιάζουν ο εικαστικός PASHIAS και η ποιήτρια Δάφνη ...

Αφαντος ο Salvator Mundi του Ντα Βίντσι

Ο πίνακας Salvator Mundi του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που έσπασε κάθε ρεκόρ όταν πουλήθηκε ...

«Αναφορά περιπτώσεων» στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ο Κύπριος εικαστικός Σάββας Χριστοδουλίδης συμμετέχει στην ομαδική έκθεση «αναφορά περιπτώσεων», την οποία επιμελείται ο Χριστόφορος ...

X