Γλυπτά του Χαράλαμπου Χριστοδούλου στην Γκαλερί Γκλόρια

«Ο Χριστοδούλου παράγει ένα ξεχωριστό σε δύναμη έργο που εντυπωσιάζει για την απλότητά του, την καθαρή σκέψη του και τη διαυγή πνευματικότητά του»

Έργα γλυπτικής από πέτρα, μάρμαρο και ξύλο του Χαράλαμπου Χριστοδούλου παρουσιάζει από τις 15 Μαρτίου 2019 η γκαλερί Γκλόρια στη Λευκωσία.

«Αφετηρία της δημιουργίας του καλλιτέχνη, είναι συνειδησιακά να εκφράσει τις απρόβλεπτες μεταπτώσεις που παρουσιάζουν τα υλικά που χρησιμοποιεί κατά την ώρα της επεξεργασίας τους χωρίς όμως να απομακρύνεται από τον αρχικό όγκο και σχήμα όπως τα διαμορφώνει η ίδια η φύση τους», σχολιάζει ο κριτικός και συγγραφέας Ανδρέας Χατζηθωμάς για τα έργα του Χριστοδούλου. Ο κ. Χατζηθωμάς θα προλογίσει την έκθεση κατά την τελετή εγκαινίων.

«Υπάρχουν γλυπτά που υποβάλλουν την ιδέα της μητρότητας και της γονιμότητας, του έρωτα και της τρυφερής αφοσίωσης, της ψυχικής δύναμης και της ακαταμάχητης κυριαρχίας της φύσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Ο Χριστοδούλου παράγει ένα ξεχωριστό σε δύναμη έργο που εντυπωσιάζει για την απλότητά του, την καθαρή σκέψη του και τη διαυγή πνευματικότητά του σεβόμενος την ίδια την ύλη που χρησιμοποιεί στη δουλειά του, αλλά και την τέχνη την οποία επέλεξε για να εκφραστεί. Δημιουργεί έτσι έργα που θα αντέξουν στον χρόνο με βαθιά διαίσθηση ότι η συνείδησή του δεν τον έχει διαφοροποιήσει στο παραμικρό από το θαυμαστό κόσμο της φύσης και τα παράγωγά της.»

+ Εγκαίνια στις 15 Μαρτίου στις 19:30 στην Γκαλερί Γκλόρια όπου η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 29 Μαρτίου [Ζήνωνος Σώζου 3, πάροδος λεωφ. Μακαρίου, Λευκωσία]. Ωρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 12:45 και 17:30 – 20:00, Σάββατο 10:30 – 12:45. Πληροφορίες τηλ. 22762605.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Γιάννης Σακέλλης: Αναμέτρηση με την παράδοση

Συνέντευξη στον Χρίστο Λαζανιά Ο Γιάννης Σακέλλης μας μιλά για την ιδέα και τον ...

Σκίτσα και αναμνήσεις από τον «κόσμο της Θέκλας»

Σκίτσα και αναμνήσεις εισάγουν το κοινό στον «κόσμο της Θέκλας» Χριστοδούλου Ιερείδη, στο πλαίσιο ...

Νέα έκθεση στο The Island Club

Αντλώντας έμπνευση από την Ιαπωνική τελετή Kōdō (Ο Τρόπος του Θυμιάματος), η έκθεση «6C 7N ...

Έκθεση «Ατέλειωτο Καλοκαίρι» του Χάρη Τσέβη

Την πρώτη του ατομική έκθεση στην Κύπρο παρουσιάζει ο Ελλαδίτης visual designer και καλλιτέχνης Χάρης Τσέβης η ...

Δύο πίνακες του Μιρό βράχηκαν εξαιτίας της πλημμύρας στη Βενετία

Δύο πίνακες του Ζουάν Μιρό, οι οποίοι επρόκειτο να εκτεθούν τις επόμενες ημέρες στο ...

Νέα Ατομική Έκθεση του Ζήνωνα Τζέπρα στην Alpha C.K. Art Gallery

H Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει έκθεση με την νέα δουλεία του Κύπριου Ζβγράφου ...

X