Γλυπτά του Χαράλαμπου Χριστοδούλου στην Γκαλερί Γκλόρια

«Ο Χριστοδούλου παράγει ένα ξεχωριστό σε δύναμη έργο που εντυπωσιάζει για την απλότητά του, την καθαρή σκέψη του και τη διαυγή πνευματικότητά του»

Έργα γλυπτικής από πέτρα, μάρμαρο και ξύλο του Χαράλαμπου Χριστοδούλου παρουσιάζει από τις 15 Μαρτίου 2019 η γκαλερί Γκλόρια στη Λευκωσία.

«Αφετηρία της δημιουργίας του καλλιτέχνη, είναι συνειδησιακά να εκφράσει τις απρόβλεπτες μεταπτώσεις που παρουσιάζουν τα υλικά που χρησιμοποιεί κατά την ώρα της επεξεργασίας τους χωρίς όμως να απομακρύνεται από τον αρχικό όγκο και σχήμα όπως τα διαμορφώνει η ίδια η φύση τους», σχολιάζει ο κριτικός και συγγραφέας Ανδρέας Χατζηθωμάς για τα έργα του Χριστοδούλου. Ο κ. Χατζηθωμάς θα προλογίσει την έκθεση κατά την τελετή εγκαινίων.

«Υπάρχουν γλυπτά που υποβάλλουν την ιδέα της μητρότητας και της γονιμότητας, του έρωτα και της τρυφερής αφοσίωσης, της ψυχικής δύναμης και της ακαταμάχητης κυριαρχίας της φύσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Ο Χριστοδούλου παράγει ένα ξεχωριστό σε δύναμη έργο που εντυπωσιάζει για την απλότητά του, την καθαρή σκέψη του και τη διαυγή πνευματικότητά του σεβόμενος την ίδια την ύλη που χρησιμοποιεί στη δουλειά του, αλλά και την τέχνη την οποία επέλεξε για να εκφραστεί. Δημιουργεί έτσι έργα που θα αντέξουν στον χρόνο με βαθιά διαίσθηση ότι η συνείδησή του δεν τον έχει διαφοροποιήσει στο παραμικρό από το θαυμαστό κόσμο της φύσης και τα παράγωγά της.»

+ Εγκαίνια στις 15 Μαρτίου στις 19:30 στην Γκαλερί Γκλόρια όπου η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 29 Μαρτίου [Ζήνωνος Σώζου 3, πάροδος λεωφ. Μακαρίου, Λευκωσία]. Ωρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 12:45 και 17:30 – 20:00, Σάββατο 10:30 – 12:45. Πληροφορίες τηλ. 22762605.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μουσείο Λούβρου: Κλεμμένα έργα των Ναζί αναζητούν τους ιδιοκτήτες τους

Η νέα πρωτοβουλία του Μουσείου του Λούβρου αποτελεί μία παγκοσμίως πρωτόγνωρη προσπάθεια από τα ...

“D-S” |Ένα εικαστικό διαδικτυακό πρότζεκτ

Στην περίοδο του κορονοϊού, σε μια κορεσμένη ήδη εποχή από πληροφορίες και δεδομένα, οι ...

Εικαστική εγκατάσταση σύγχρονης τέχνης για πρώτη φορά στη Δήλο

Για πρώτη φορά η Δήλος, κορυφαίος αρχαιολογικός χώρος και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ...

Εικαστικές «βόμβες» δια χειρός Ai Wei Wei

Ένα μεγάλων διαστάσεων έργο, με τον τίτλο «Βόμβες», δημιούργησε ο Ai Weiwei, με τρισδιάστατες ...

i.φeeλm|Έκθεση φωτογραφίας

Μια έκθεση αναλογικής φωτογραφίας της Ελίζας Κοζάκου στο καφενείο Πρόζακ. «Ευαισθητοποίηση και προβληματισμός, διεγείροντας ...

Η Λευκωσία ως χώρος ρευστός, ποιητικός και κατακερματισμένος

O Χάρης Πελλαπαϊσιώτης παρουσιάζει το καλλιτεχνικό πρότζεκτ Walking Narratives and Affective Mapping στο Point Centre ...

X