Duet Do It στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ της Στέγης Χορού Λευκωσίας, η Εύα Σταύρου, μουσικός και περφόρμερ και η Belinda Παπαβασιλείου, χορεύτρια και χορογράφος, συμπράτουν κι ας προέρχονται από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία

H Εύα Σταύρου, μουσικός και περφόρμερ και η Belinda Παπαβασιλείου, χορεύτρια και χορογράφος, παρουσιάζουν στο πλαίσιο του πρότζεκτ DUET DO IT’ μια περφόρμανς – αποτέλεσμα της σύμπραξής τους, κι ας προέρχονται από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία.

Η περφόρμανς θα δοθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 18:00 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας [πρώην Θέατρο Αγίου Ανδρέα] με ελεύθερη είσοδο.

DUET DO IT είναι ο τίτλος ενός νέου, εν εξελίξει, πρότζεκτ που διοργανώνεται από το Dance Gate Lefkosia και πραγματοποιείται στη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ντουέτων όπου το ένα άτομο πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της κίνησης, του χορού, του περφόρμανς και του σωματικού θεάτρου και το δεύτερο από μια οποιαδήποτε άλλη τέχνη.

Στόχος του προγράμματος είναι σε διάστημα μιας μέρας τα δύο άτομα να δείξουν το δημιουργικό αποτέλεσμα της σύμπραξής τους για μια παρουσίαση ενώπιον κοινού.

Στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρξει συντονισμένο Q & A μπροστά στο κοινό.

Η Εύα Σταύρου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο και το φλάουτο στην Κύπρο. Αποφοίτησε το 2009 με άριστα από το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας και στη συνέχεια παρακολούθησε ανώτερες μουσικές σπουδές στο Université Lumière Lyon 2 και στο Conservatoire à Rayonnement Régional de Lyon. Συνέχισε τις σπουδές της στο Βασιλικό Κονσερβατόριο των Βρυξελλών, από όπου έλαβε Πτυχίο Μουσικής και Μεταπτυχιακό με ειδίκευση στο φλάουτο και πικολο φλάουτο. Από το Σεπτέμβριο του 2017 διδάσκει φλάουτο στα Μουσικά Σχολεία Κύπρου, στη Μουσική Σχολή Windcraft καθώς και στο Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Στροβόλου.

Η Εύα συμμετείχε σε διάφορες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με την Ορχήστρα νέων της Λυών, την Ορχήστρα του Université Lumière Lyon 2, την ορχήστρα του Βασιλικού Κονσερβατορίου των Βρυξελλών και τη Sotiropoulos Camerata. Έχει παίξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία. Το ενδιαφέρον της στη σύγχρονη μουσική την οδηγησε να συνεργαστεί με νεαρούς σύνθετες. Συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα, όπως το Escape Art Lab στη Ρουμανία και σε προγράμματα Erasmus+ σε Κύπρο και Πορτογαλία.

Η Belinda Παπαβασιλείου είναι χορεύτρια και χορογράφος. Από το 2012 ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εργάζεται ως χορεύτρια, δημιουργός και δασκάλα. Η πρακτική της αντλεί στοιχεία από τον αυτοσχεδιασμό, τη βιωματική ανατομία, τις ολιστικές πρακτικές σωματικής κίνησης, τη χορογραφία, το site responsive performance, το σχέδιο και τη γραφή.

Η Belinda έχει δουλέψει για τους Rosemary Lee, Marie Gabrielle Rotie, Josiah McElhenny, Bittersuite, Glenna Batson, Susan Sentler και άλλους. Η δική της δουλειά παρουσιάστηκε στο θέατρο Bonnie Bird στο Laban, το Central St. Martins, το Abeerance, το Πολιτιστικό Κέντρο OT301 στο Άμστερνταμ, το TRIBE15 στο Λονδίνο, το φεστιβάλ Brighton Fringe και την γκαλερί ONCA στο Brighton. Η Belinda σπούδασε σύγχρονο χορό στο Conservatoire Trinity Laban και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Inclusive Arts Practice από το Πανεπιστήμιο του Brighton. Σήμερα εκπαιδεύεται στο Walk of Life της Helen Poynor.

+ Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής στο Duet Do It: dance.gate.lefk.cy@gmail.com.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εργαστήρια Δεκεμβρίου στη Στέγη Χορού Λεμεσού

Eργαστήρι Contemporary Dance and Body Awareness | Μιχάλης Θεοφάνους Αυτό το εργαστήρι αποτελείται από ...

Το “Coffee spoons of Time” επιστρέφει στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Η Μάχη Δημητριάδου Lindahl έρχεται ξανά στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, μετά από πέντε χρόνια, με ...

The bodies we wore: διήμερη γιορτή για το pelma.Lia Haraki

Η ομάδα pelma.Lia Haraki, που δημιούργησε η χορογράφος και περφόρμερ Λία Χαράκη το 2003 ...

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2019

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ για το 2019 ανακοίνωσε σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής ...

Η Έλενα Αντωνίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, ...

Η Ελλάδα στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο 21ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με το έργο Ιόν, μια ...

X