Duet Do It στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ της Στέγης Χορού Λευκωσίας, η Εύα Σταύρου, μουσικός και περφόρμερ και η Belinda Παπαβασιλείου, χορεύτρια και χορογράφος, συμπράτουν κι ας προέρχονται από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία

H Εύα Σταύρου, μουσικός και περφόρμερ και η Belinda Παπαβασιλείου, χορεύτρια και χορογράφος, παρουσιάζουν στο πλαίσιο του πρότζεκτ DUET DO IT’ μια περφόρμανς – αποτέλεσμα της σύμπραξής τους, κι ας προέρχονται από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία.

Η περφόρμανς θα δοθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 18:00 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας [πρώην Θέατρο Αγίου Ανδρέα] με ελεύθερη είσοδο.

DUET DO IT είναι ο τίτλος ενός νέου, εν εξελίξει, πρότζεκτ που διοργανώνεται από το Dance Gate Lefkosia και πραγματοποιείται στη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ντουέτων όπου το ένα άτομο πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της κίνησης, του χορού, του περφόρμανς και του σωματικού θεάτρου και το δεύτερο από μια οποιαδήποτε άλλη τέχνη.

Στόχος του προγράμματος είναι σε διάστημα μιας μέρας τα δύο άτομα να δείξουν το δημιουργικό αποτέλεσμα της σύμπραξής τους για μια παρουσίαση ενώπιον κοινού.

Στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρξει συντονισμένο Q & A μπροστά στο κοινό.

Η Εύα Σταύρου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο και το φλάουτο στην Κύπρο. Αποφοίτησε το 2009 με άριστα από το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας και στη συνέχεια παρακολούθησε ανώτερες μουσικές σπουδές στο Université Lumière Lyon 2 και στο Conservatoire à Rayonnement Régional de Lyon. Συνέχισε τις σπουδές της στο Βασιλικό Κονσερβατόριο των Βρυξελλών, από όπου έλαβε Πτυχίο Μουσικής και Μεταπτυχιακό με ειδίκευση στο φλάουτο και πικολο φλάουτο. Από το Σεπτέμβριο του 2017 διδάσκει φλάουτο στα Μουσικά Σχολεία Κύπρου, στη Μουσική Σχολή Windcraft καθώς και στο Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Στροβόλου.

Η Εύα συμμετείχε σε διάφορες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με την Ορχήστρα νέων της Λυών, την Ορχήστρα του Université Lumière Lyon 2, την ορχήστρα του Βασιλικού Κονσερβατορίου των Βρυξελλών και τη Sotiropoulos Camerata. Έχει παίξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία. Το ενδιαφέρον της στη σύγχρονη μουσική την οδηγησε να συνεργαστεί με νεαρούς σύνθετες. Συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα, όπως το Escape Art Lab στη Ρουμανία και σε προγράμματα Erasmus+ σε Κύπρο και Πορτογαλία.

Η Belinda Παπαβασιλείου είναι χορεύτρια και χορογράφος. Από το 2012 ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εργάζεται ως χορεύτρια, δημιουργός και δασκάλα. Η πρακτική της αντλεί στοιχεία από τον αυτοσχεδιασμό, τη βιωματική ανατομία, τις ολιστικές πρακτικές σωματικής κίνησης, τη χορογραφία, το site responsive performance, το σχέδιο και τη γραφή.

Η Belinda έχει δουλέψει για τους Rosemary Lee, Marie Gabrielle Rotie, Josiah McElhenny, Bittersuite, Glenna Batson, Susan Sentler και άλλους. Η δική της δουλειά παρουσιάστηκε στο θέατρο Bonnie Bird στο Laban, το Central St. Martins, το Abeerance, το Πολιτιστικό Κέντρο OT301 στο Άμστερνταμ, το TRIBE15 στο Λονδίνο, το φεστιβάλ Brighton Fringe και την γκαλερί ONCA στο Brighton. Η Belinda σπούδασε σύγχρονο χορό στο Conservatoire Trinity Laban και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Inclusive Arts Practice από το Πανεπιστήμιο του Brighton. Σήμερα εκπαιδεύεται στο Walk of Life της Helen Poynor.

+ Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής στο Duet Do It: dance.gate.lefk.cy@gmail.com.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αφύπνιση επί σκηνής

Συνέντευξη στην Ελένη Παπαδοπούλου Ένα ταβάνι να χαμηλώνει πάνω από ένα σώμα σε συνεχή ...

«Άλογα» επί σκηνής

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου Έξι νεαροί χορευτές ηλικίας 23-26 χρόνων ενσαρκώνουν στην κίνηση του ...

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού στο European Youth Event – Strasbourg EYE 2018

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού έχει επιλεγεί να συμμετάσχει με την νεανική του ομάδα στις ...

Κύπρια με θέατρο, μουσική και χορό

Στο 13%-14% ήταν την περασμένη βδομάδα το επίπεδο προπώλησης εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ...

Στον Πάνο Μαλακτό το Βραβείο Νέου Χορογράφου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου η 19η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε ...

One Day Express Lab 2018

Δυο άτομα από διαφορετικές επιστημονικές ή και καλλιτεχνικές ειδικότητες συναντιούνται για μία και μόνο ...

X