Στις 12 Απριλίου παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος» ξεκινά το φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους που αποτελεί μέρος της μεγάλης διοργάνωσης.

Με ταινίες που απευθύνονται σε μικρούς και έφηβους θεατές και στις οποίες πρωταγωνιστούν μικροί υπερήρωες, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους έχει στόχο την ενίσχυση της αντιληπτικής, αισθητικής και νοητικής ωρίμανσης των θεατών ηλικίας 9 έως 14 ετών.

Από φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με την παιδική έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Κύπρου – Όψεις του Κόσμου (Animafest Cyprus).

Στόχος του φεστιβάλ είναι η αντιληπτική, αισθητική και νοητική ωρίμανση παιδιών 9-14 ετών

Τα εργαστήρια

Εκτός από τις ταινίες (οι τίτλοι των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα και οι οποίες θα προβληθούν τόσο για σχολεία αλλά και για το κοινό), η διοργάνωση περιλαμβάνει την πραγματοποίηση εργαστηρίων.

«Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια με αξιόλογους εκπαιδευτές, επαγγελματίες του χώρου, που στοχεύουν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και καλλιέργειας της φαντασίας και των συναισθημάτων τους», σημειώνουν σχετικά οι διοργανωτές του φεστιβάλ, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εργαστήρι με θέμα «Υποκριτική στην κάμερα» με τον ηθοποιό Ανδρέα Τσέλεπο [13 Απριλίου] αλλά και να μάθουν να φτιάχνουν μια ταινία με κινητό τηλέφωνο (τεχνική κινηματογράφησης, σκηνοθεσία, μοντάζ) με τη σκηνοθέτιδα / παραγωγό του BBC Laura Gaynor [13, 14 Απριλίου]. Ένα τρίτο εργαστήρι έχει θέμα «Κινηματογραφική Αφήγηση στον Κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας (Storytelling in VR)» και θα το παρουσιάσει ο Δώρος Πολυδώρου [14 Απριλίου].

Και animation

Μια παρουσίαση – εισαγωγή στην τέχνη του κινουμένου σχεδίου και ένα εργαστήρι για παιδιά 9-11 ετών που θα φτιάξουν τη δική τους μικρή ταινία κινουμένων σχεδίων θα δοθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας του φεστιβάλ με το Animafest Cyprus.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Anmafest Cyprus, ο Μιχάλης Παπανικολάου και η Κατερίνα Παντέλα θα μιλήσουν για τη διαδικασία παραγωγής των βίντεο που δημιούργησαν για τα τραγούδια του Τεμπέλη Δράκου.

+ Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν αργότερα. Περισσότερες πληροφορίες το κοινό θα μπορεί να βρει στη σελίδα https://cyprusfilmdays.com/index.php/cfd-for-children/ , στο fb  https://www.facebook.com/CFDchildren/,  στο τηλ. 70008242, και στο ηλ.ταχυδρομείο cyprusfilmdaysyouth@gmail.com

H κεντρική φωτογραφία είναι από το βίντεο «Ο πατέρας», τραγούδι για τον τεμπέλη δράκο, ένα από τα βίντεο που θα συζητηθούν σε παρουσίαση του Μιχάλη Παπανικολάου και της Κατερίνας Παντέλα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σηκώνει αυλαία το 18ο Animafest Cyprus

Στο χωριό Σαλαμιού χτυπά από σήμερα η καρδιά της τέχνης των κινουμένων σχεδίων. Εκεί ...

Πέθανε η Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, η σταρ της ταινίας ‘Όσα παίρνει ο άνεμος’

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ, η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Όσα παίρνει ο άνεμος”, πέθανε στις ...

Rialto Open Air|Το πρόγραμμα του θερινού σινεμά Drive – In

Tο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο κάτω από τον γενικό τίτλο Rialto Open Air ...

Ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ θα γυριστεί στην Κύπρο

Την πρώτη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή στη βάση του Σχεδίου Κινήτρων για την ανάπτυξη της ...

Rebelles στο σινεμά Πάνθεον

Οι επαναστάτριες, όπως τιτλοφορείται η ταινία στα γαλλικά, έχουν ζήσει μια ζωή υπό τη ...

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Mr Gay Syria»

Το ντοκιμαντέρ «Mr Gay Syria», που απέσπασε συνολικά έντεκα βραβεία παρουσιάζει το Studio 21 ...

X