Μαρία Αλεξάνδρου

Ποια είσαι;

Μια Λεμεσιανή που γουστάρει να εκφράζεται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο μέσω του περφόρμανς και του τραγουδιού.

Τι κάνεις;

Τελευταία ασχολούμαι περισσότερο με το φαινόμενο της ψηφιακής ταυτότητας που δημιουργούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων, κυρίως στο πλαίσιο της έκθεσης Self as Actor: Colonizing identity την οποία διοργανώνει το NeMe Arts Centre (http://www.neme.org) στη Λεμεσό.

Ξεχωρίζουν το περφόρμανς «I can’t explain myself» το οποίο ανέβασα με τη βοήθεια της ομάδας μου και η ταινία μικρού μήκους «Desiring the digital sublime» του σκηνοθέτη Sakari Laurila. Τον περασμένο Νοέμβριο πρωταγωνίστησα στη «RAM», μια παράσταση συλλογικής δημιουργίας με θέμα τη μνήμη και την τεχνολογία, η οποία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος theYard.Residency.18 με σκηνοθέτρια τη Μαρία Βαρνακίδου.

Επίσης, τραγουδάω με το φωνητικό σύνολο Cantus Novus Femina, Epilogi, το οποίο συνεργάζεται με διάφορα καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Τι θέλεις;
Θέλω να ‘βρω τζ’ άλλους «πελλούς» να κάμουμε πράματα. Θέλω έναν χώρο που να μπορούμε να πειραματιζόμαστε τζ’αι να κάμνουμε τες πελλάρες μας. Θέλω μια κοινωνία πιο ειλικρινή. Θέλω ένα κράτος που να στηρίζει τους καλλιτέχνες και μαζί να γεμίσουμε τη Λεμεσό με «πύργους» πολιτιστικής δημιουργίας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μαρίνα Ξενοφώντος

Η Μαρίνα Ξενοφώντος “ζει” στο “κοντέινερ” Πού βρίσκεσαι; Τον τελευταίο χρόνο βρίσκομαι στην οδό ...

Νáma

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Αναστασία/Νáma, ετών 23, και μεγάλωσα στην κυπριακή πρωτεύουσα. Ποια είναι η ...

“Χρίστος Γερολατσίτης Quartet”

To “Χρίστος Γερολατσίτης Quartet”, μετά το Αγλανjazz, πάει Ολλανδία Ποιοι είστε; Είμαστε ένα σχήμα ...

Ζάρα ντερ Αρακελιάν & Εύη Νικολάου Βραχίμη

14.11.2010 Η Ζάρα ντερ Αρακελιάν και η Εύη Νικολάου Βραχίμη ετοιμάζουν τα δώρα των ...

Κυπαρισσούλα Σάββα

Η Κυπαρισσούλα Σάββα μεταμορφώνει συναισθήματα σε τρισδιάστατα αντικείμενα Τι δημιουργείς; Κύριο χαρακτηριστικό μου είναι ...

Κένεθ Ννέμπε

Ο Κένεθ Ννέμπε είναι περφόρμερ στον ΘΟΚ – και άλλα πολλά Ποιος είσαι; Είμαι ...

X