Μαρία Αλεξάνδρου

Ποια είσαι;

Μια Λεμεσιανή που γουστάρει να εκφράζεται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο μέσω του περφόρμανς και του τραγουδιού.

Τι κάνεις;

Τελευταία ασχολούμαι περισσότερο με το φαινόμενο της ψηφιακής ταυτότητας που δημιουργούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων, κυρίως στο πλαίσιο της έκθεσης Self as Actor: Colonizing identity την οποία διοργανώνει το NeMe Arts Centre (http://www.neme.org) στη Λεμεσό.

Ξεχωρίζουν το περφόρμανς «I can’t explain myself» το οποίο ανέβασα με τη βοήθεια της ομάδας μου και η ταινία μικρού μήκους «Desiring the digital sublime» του σκηνοθέτη Sakari Laurila. Τον περασμένο Νοέμβριο πρωταγωνίστησα στη «RAM», μια παράσταση συλλογικής δημιουργίας με θέμα τη μνήμη και την τεχνολογία, η οποία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος theYard.Residency.18 με σκηνοθέτρια τη Μαρία Βαρνακίδου.

Επίσης, τραγουδάω με το φωνητικό σύνολο Cantus Novus Femina, Epilogi, το οποίο συνεργάζεται με διάφορα καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Τι θέλεις;
Θέλω να ‘βρω τζ’ άλλους «πελλούς» να κάμουμε πράματα. Θέλω έναν χώρο που να μπορούμε να πειραματιζόμαστε τζ’αι να κάμνουμε τες πελλάρες μας. Θέλω μια κοινωνία πιο ειλικρινή. Θέλω ένα κράτος που να στηρίζει τους καλλιτέχνες και μαζί να γεμίσουμε τη Λεμεσό με «πύργους» πολιτιστικής δημιουργίας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κατερίνα Κυριάκου

Η Κατερίνα Κυριάκου είναι περφόρμερ με συναίσθημα στο έπακρον Τι κάνεις; Προσπάθειες, πειράματα και ...

Arda

Η Arda κάνει το πρώτο βήμα στη δισκογραφία Τι ετοιμάζεις; Συνθέτω, παίζω πιάνο και ...

Χριστίνα Γεωργίου

Η Χριστίνα Γεωργίου δημιουργεί πεδία συλλογικής και ατομικής αλλαγής Τι κάνεις; Πραγματοποιώ art performances ...

Chiaki Kamikawa

Η Chiaki Kamikawa γεννήθηκε στην Ιαπωνία, έζησε στην Ευρώπη και κατέληξε στην Κύπρο Τι ...

AndreChris

Ποιος είσαι; Είμαι ο AndreChris. Ζωγραφίζω συναισθήματα πάνω σε χάρτινες σκέψεις, ζωγραφίζω μουσική, γίνομαι ...

Big Band Theory

Το πάρτι των Big Band Theory μεταφέρθηκε στη Λεμεσό Ποιοι είστε; Είμαστε οι Big ...

X