Μαρία Αλεξάνδρου

Ποια είσαι;

Μια Λεμεσιανή που γουστάρει να εκφράζεται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο μέσω του περφόρμανς και του τραγουδιού.

Τι κάνεις;

Τελευταία ασχολούμαι περισσότερο με το φαινόμενο της ψηφιακής ταυτότητας που δημιουργούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων, κυρίως στο πλαίσιο της έκθεσης Self as Actor: Colonizing identity την οποία διοργανώνει το NeMe Arts Centre (http://www.neme.org) στη Λεμεσό.

Ξεχωρίζουν το περφόρμανς «I can’t explain myself» το οποίο ανέβασα με τη βοήθεια της ομάδας μου και η ταινία μικρού μήκους «Desiring the digital sublime» του σκηνοθέτη Sakari Laurila. Τον περασμένο Νοέμβριο πρωταγωνίστησα στη «RAM», μια παράσταση συλλογικής δημιουργίας με θέμα τη μνήμη και την τεχνολογία, η οποία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος theYard.Residency.18 με σκηνοθέτρια τη Μαρία Βαρνακίδου.

Επίσης, τραγουδάω με το φωνητικό σύνολο Cantus Novus Femina, Epilogi, το οποίο συνεργάζεται με διάφορα καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Τι θέλεις;
Θέλω να ‘βρω τζ’ άλλους «πελλούς» να κάμουμε πράματα. Θέλω έναν χώρο που να μπορούμε να πειραματιζόμαστε τζ’αι να κάμνουμε τες πελλάρες μας. Θέλω μια κοινωνία πιο ειλικρινή. Θέλω ένα κράτος που να στηρίζει τους καλλιτέχνες και μαζί να γεμίσουμε τη Λεμεσό με «πύργους» πολιτιστικής δημιουργίας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αντώνης Χατζηαντώνης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Αντώνης Χατζηαντώνης. Γεννήθηκα στη Λεμεσό το 1990. Είμαι μουσικός. Τι ...

Άννα Κουμούσιη

11.9.2011 Η Άννα Κουμούσιη φτιάχνει κοσμήματα από οτιδήποτε της κινήσει την περιέργεια και ονειρεύεται ...

Ερμίνα Εμμανουήλ

Ποια είσαι; Είμαι η Ερμίνα Εμμανουήλ, είμαι εικονογράφος και γραφίστρια. Ζω και εργάζομαι στη ...

Κωνσταντίνος Λεμέσιος

Ποιος είσαι; Είμαι μουσικός. Ασχολούμαι κυρίως με τη σύνθεση, γράφω μουσική για μικρού μήκους ...

Στέλιος Μουσαρρής

Ο Στέλιος Μουσαρρής σχεδίασε μια πόλη-κύμα και της έδωσε τη χρήση τραπεζιού Τι σχεδιάζεις; ...

Μυρτώ Περιστιάνη

Ποια είσαι; Είμαι η Μυρτώ Περιστιάνη, ιδρύτρια και σχεδιάστρια της σειράς ρούχων Relevant Artists ...

X