Μαρία Αλεξάνδρου

Ποια είσαι;

Μια Λεμεσιανή που γουστάρει να εκφράζεται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο μέσω του περφόρμανς και του τραγουδιού.

Τι κάνεις;

Τελευταία ασχολούμαι περισσότερο με το φαινόμενο της ψηφιακής ταυτότητας που δημιουργούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων, κυρίως στο πλαίσιο της έκθεσης Self as Actor: Colonizing identity την οποία διοργανώνει το NeMe Arts Centre (http://www.neme.org) στη Λεμεσό.

Ξεχωρίζουν το περφόρμανς «I can’t explain myself» το οποίο ανέβασα με τη βοήθεια της ομάδας μου και η ταινία μικρού μήκους «Desiring the digital sublime» του σκηνοθέτη Sakari Laurila. Τον περασμένο Νοέμβριο πρωταγωνίστησα στη «RAM», μια παράσταση συλλογικής δημιουργίας με θέμα τη μνήμη και την τεχνολογία, η οποία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος theYard.Residency.18 με σκηνοθέτρια τη Μαρία Βαρνακίδου.

Επίσης, τραγουδάω με το φωνητικό σύνολο Cantus Novus Femina, Epilogi, το οποίο συνεργάζεται με διάφορα καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Τι θέλεις;
Θέλω να ‘βρω τζ’ άλλους «πελλούς» να κάμουμε πράματα. Θέλω έναν χώρο που να μπορούμε να πειραματιζόμαστε τζ’αι να κάμνουμε τες πελλάρες μας. Θέλω μια κοινωνία πιο ειλικρινή. Θέλω ένα κράτος που να στηρίζει τους καλλιτέχνες και μαζί να γεμίσουμε τη Λεμεσό με «πύργους» πολιτιστικής δημιουργίας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Φάισαλ Μρούε

Ο Φάισαλ Μρούε δίνει βάση στη φαντασία   Τι κάνεις; Φτιάχνω εγκαταστάσεις και εκθέσεις ...

Αντρούλα Καφά

Ποια είσαι; Είμαι η Αντρούλα Καφά, 23 ετών. Σπούδασα Φιλοσοφία στο University College London, ...

Romeotees

O Romeotees τυπώνει το πιο κουλ κυπριακό brand σε μπλουζάκια Τι κάνεις; Κάνω διάφορα, ...

Bomba Design

19.12.2010 Ποιοι είστε; Πόμπα – Από το κυπριακό “πόμπα” που σημαίνει κάτι πραγματικά εξαιρετικό. ...

Λητώ Κάττου

H Λητώ Κάττου διατελεί μεταξύ σημείων, στιγμών και στίξεων  Πού βρίσκεσαι; Μεταξύ Αθήνας και ...

Γιώργος Φιλίππου

Ο Γιώργος Φιλίππου δεν κάθεται έναν τόπο Τι κάνεις; Τα κάνω όλα και συμφέρω, ...

X