Whiskey Cavalier: FBI + CIA = L.F.E

Κολλημένη στα procedurals έχει μείνει η ανοιχτή ζώνη της αμερικανικής τηλεόρασης με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρίσκεις εύκολα μια σειρά που να αξίζει σχολιασμό. Γιατί είτε μιλάμε για αστυνομικές είτε ιατρικές είτε ακόμη και για δικαστικές σειρές, όλες ακολουθούν την ίδια λογική. Αν σου αρέσει αυτό το είδος, κολλάς και μένεις να βλέπεις τη μια μετά την άλλη. Αν όχι, τότε αρχίζεις να αναζητάς τις σειρές στη συνδρομητική τηλεόραση ή το παίζεις πιο ψαγμένος και θες να έχεις και άλλες προσλαμβάνουσες.

Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια για να δούμε μια σειρά άξια σχολιασμού, και ίσως η τελευταία να ήταν το «Hannibal» πριν από αρκετά χρόνια. Το ABC, το οποίο έχει γεμίσει το πρόγραμμά του με δραματικές σειρές και realities αποφάσισε να επενδύσει σε ένα άλλο είδος σειράς, αυτό της αστυνομικής κωμωδίας. Και από τα πρώτα δύο επεισόδια καταλαβαίνεις πως το «Whiskey Cavalier» είναι εκείνη η σειρά την οποία θες για να χαλαρώσεις, χωρίς να αναζητείς τα περίεργα κινηματογραφικά πλάνα και τους ευφάνταστους διαλόγους.

Η σειρά ακολουθεί το αντίστροφο μοτίβο του ερωτευμένου ζευγαριού, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα και βάζοντάς τους σε αντίστροφους ρόλους. Εκείνος είναι ο Will Chase πράκτορας του FBI. Είναι ένας αλλιώτικος μπάτσος που μυξοκλαίει ακόμη για τον πρόσφατο χωρισμό του με τη γυναίκα που τον παράτησε λίγο πριν παντρευτούν για τον καλύτερό του φίλο, βλέπει τα ερωτευμένα ζευγάρια στον δρόμο και λιώνει, πιστεύει στην αγάπη, στην αφοσίωση, παρόλο που στη δουλειά του λειτουργεί ως κλασικός μπάτσος. Εκείνη πάλι είναι η badass πράκτορας της CIA Francesca Trowbrifge. Παρόλο που εξωτερικά είναι το απόλυτο θηλυκό, συμπεριφέρεται με το ύφος του κλασικού άντρα μπάτσου. Αντισυμβατική, ξερόλα και αδίστακτη. Παράλληλα, ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί τη θηλυκότητά της, ώστε να λειτουργεί υπογείως και να πετυχαίνει τον στόχο της.

Η γνωριμία τους φυσικά και θα ξεκινήσει με κόντρα, όπως συμβαίνει με όλα τα τηλεκινηματογραφικά ρομάντζα, αφού κυνηγούν τον ίδιο κακό Ρώσο (εντάξει, είπαμε, καλή σειρά, αλλά σιγά μην ξεφεύγει από το κλασικό αμερικανικό στερεότυπο). Η διυπηρεσιακή κόντρα θα φέρει εν τέλει μια συνεργασία των δύο, αφού θα τους προταθεί να γίνουν δίδυμο, ώστε να αντιμετωπίσουν τον κοινό στόχο. Αν και όλο το σενάριο παραείναι απλοϊκό για να πάρουμε τη σειρά στα σοβαρά, εντούτοις δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το στόρι και τους χαρακτήρες της.

Κανείς δεν προσποιείται στη σειρά πως πρόκειται για μια σοβαρή παραγωγή, κανείς δεν βάζει soundtracks και εναλλακτικές μουσικές γιατί οι μπάτσοι έχουν και την… κουλτουριάρική τους εκδοχή. Είναι μια τυπική αστυνομική σειρά, ωστόσο είναι όσο σπιντάτη πρέπει, όσο ρομαντική αντέχεις, όσο δραματική αξίζει. Hats off και για τον Tyler James Williams, την κωμική πινελιά της σειράς που θυμίζει εκείνες τις καλές, παλιές αστυνομικές σειρές της δεκαετίας του 80.

 

  • Μιχάλης Σταύρου

    Γεννήθηκε (1983), μπλα μπλα, σχολείο μπλα μπλα, πανεπιστήμιο για τα Μέσα Ενημέρωσης (Πάντειο) μπλα, μπλα, δημοσιογραφία σε τηλεόραση, sites, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο. Πλέον ενεργός «Πολίτης». Γράφει για όσα του αρέσουν και όσα τον εκνευρίζουν.

You May Also Like

The Looming tower: Η 11η Σεπτεμβρίου από την αρχή

Τρέχεις να κάνεις τα όποια έγγραφα στη δημόσια υπηρεσία. Πας π.χ. από το Κτηματολόγιο ...

Το μόνο σίγουρο με το Limetown είναι πως θα… την ακούσετε

Δεν υπάρχει στόρι που να μην έχει γίνει στην τηλεόραση, δεν υπάρχει κάτι που ...

Sick note: Το binge-watching θα γίνει… καρκίνος

Ένα ψέμα ποτέ δεν είναι αρκετό όταν διηγείσαι μια ιστορία. Θα πρέπει να πεις ...

Αμαρτία να μην δεις back to back το “The Sinner”

Δύο κύκλους μετρά η σειρά “The Sinner” (ο δεύτερος παίζει αυτή την περίοδο στην ...

We are the wave: Επανάσταση χωρίς κινητά;

Μία ομάδα μαθητών αποφασίζει να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον, καταπολεμώντας την αδικία και ...

Το «True detective» ξαναβρήκε τον εαυτό του

Στην πρώτη σεζόν μιλούσαμε όλοι για ένα νέο είδος σειράς, για μια άλλη τηλεόραση, ...

X