Whiskey Cavalier: FBI + CIA = L.F.E

Κολλημένη στα procedurals έχει μείνει η ανοιχτή ζώνη της αμερικανικής τηλεόρασης με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρίσκεις εύκολα μια σειρά που να αξίζει σχολιασμό. Γιατί είτε μιλάμε για αστυνομικές είτε ιατρικές είτε ακόμη και για δικαστικές σειρές, όλες ακολουθούν την ίδια λογική. Αν σου αρέσει αυτό το είδος, κολλάς και μένεις να βλέπεις τη μια μετά την άλλη. Αν όχι, τότε αρχίζεις να αναζητάς τις σειρές στη συνδρομητική τηλεόραση ή το παίζεις πιο ψαγμένος και θες να έχεις και άλλες προσλαμβάνουσες.

Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια για να δούμε μια σειρά άξια σχολιασμού, και ίσως η τελευταία να ήταν το «Hannibal» πριν από αρκετά χρόνια. Το ABC, το οποίο έχει γεμίσει το πρόγραμμά του με δραματικές σειρές και realities αποφάσισε να επενδύσει σε ένα άλλο είδος σειράς, αυτό της αστυνομικής κωμωδίας. Και από τα πρώτα δύο επεισόδια καταλαβαίνεις πως το «Whiskey Cavalier» είναι εκείνη η σειρά την οποία θες για να χαλαρώσεις, χωρίς να αναζητείς τα περίεργα κινηματογραφικά πλάνα και τους ευφάνταστους διαλόγους.

Η σειρά ακολουθεί το αντίστροφο μοτίβο του ερωτευμένου ζευγαριού, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα και βάζοντάς τους σε αντίστροφους ρόλους. Εκείνος είναι ο Will Chase πράκτορας του FBI. Είναι ένας αλλιώτικος μπάτσος που μυξοκλαίει ακόμη για τον πρόσφατο χωρισμό του με τη γυναίκα που τον παράτησε λίγο πριν παντρευτούν για τον καλύτερό του φίλο, βλέπει τα ερωτευμένα ζευγάρια στον δρόμο και λιώνει, πιστεύει στην αγάπη, στην αφοσίωση, παρόλο που στη δουλειά του λειτουργεί ως κλασικός μπάτσος. Εκείνη πάλι είναι η badass πράκτορας της CIA Francesca Trowbrifge. Παρόλο που εξωτερικά είναι το απόλυτο θηλυκό, συμπεριφέρεται με το ύφος του κλασικού άντρα μπάτσου. Αντισυμβατική, ξερόλα και αδίστακτη. Παράλληλα, ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί τη θηλυκότητά της, ώστε να λειτουργεί υπογείως και να πετυχαίνει τον στόχο της.

Η γνωριμία τους φυσικά και θα ξεκινήσει με κόντρα, όπως συμβαίνει με όλα τα τηλεκινηματογραφικά ρομάντζα, αφού κυνηγούν τον ίδιο κακό Ρώσο (εντάξει, είπαμε, καλή σειρά, αλλά σιγά μην ξεφεύγει από το κλασικό αμερικανικό στερεότυπο). Η διυπηρεσιακή κόντρα θα φέρει εν τέλει μια συνεργασία των δύο, αφού θα τους προταθεί να γίνουν δίδυμο, ώστε να αντιμετωπίσουν τον κοινό στόχο. Αν και όλο το σενάριο παραείναι απλοϊκό για να πάρουμε τη σειρά στα σοβαρά, εντούτοις δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το στόρι και τους χαρακτήρες της.

Κανείς δεν προσποιείται στη σειρά πως πρόκειται για μια σοβαρή παραγωγή, κανείς δεν βάζει soundtracks και εναλλακτικές μουσικές γιατί οι μπάτσοι έχουν και την… κουλτουριάρική τους εκδοχή. Είναι μια τυπική αστυνομική σειρά, ωστόσο είναι όσο σπιντάτη πρέπει, όσο ρομαντική αντέχεις, όσο δραματική αξίζει. Hats off και για τον Tyler James Williams, την κωμική πινελιά της σειράς που θυμίζει εκείνες τις καλές, παλιές αστυνομικές σειρές της δεκαετίας του 80.

 

You May Also Like

MotherFatherSon: Τα παιδιά μας δεν μας ανήκουν

Εκείνος, ο Max, είναι ένας χαρισματικός και αυτοδημιούργητος Αμερικανός επιχειρηματίας, μεγιστάνας των Μέσων. Εκείνη, ...

To Bodyguard είναι η σειρά που θα δεις θες δεν θες

Ξεκίνησε στο BBC τον Αύγουστο και πήρε διεθνή διανομή μέσω του Netflix τέλη Οκτωβρίου. ...

The Tick: Ο υπερήρωας της… καθημερινότητας

Αφού γνωρίσαμε όλους τους άλλους υπερήρωες, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και έναν ο ...

Condor: Όταν η θεωρία συνωμοσίας γίνεται εβδομαδιαία απόλαυση

Ζώντας στην πολιτική παράνοια του Τραμπ, στην εποχή που η τεχνολογία αναπτύσσεται και τα ...

To “The good cop” είναι τόσο κακή σειρά, όσο είναι και καλή

Δεν έχουμε καταλάβει τι παίζει ακριβώς με το “The good cop”. Τη μια θέλεις ...

Sweetbitter: Η γυναικεία ημίωρη έκπληξη για να κολλήσεις

Είναι κάποιες φορές που δεν επιλέγεις τις σειρές που θες να δεις. Αναγκάζεσαι να ...

X