Χορωδιακή παρέλαση και Schoolfest στο κέντρο της Λευκωσίας

Μέρα Τραγουδιού στη Λευκωσία στις 13 Απριλίου με Χορωδιακή Παρέλαση στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας για το 1ο Schoolfest

Δύο χιλιάδες χορωδοί συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση της «Μέρας Τραγουδιού», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος πραγματοποιεί τη μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση το Σάββατο 13 Απριλίου με στόχο «την ανάδειξη της διαχρονικής αξίας ητς μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η φετινή Μέρα Τραγουδιού θα ξεκινήσει με την Χορωδιακή Παρέλαση στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, με τη συμμετοχή δύο χιλιάδων χορωδών σε σχέση με χίλιους που συμμετείχαν το 2018. Οι χορωδοί προέρχονται από 70 και πλέον σύνολα από Δήμοσια και Ιδιωτικά σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς με ποικίλο ρεπερτόριο όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά.

Η Χορωδιακή Παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου για μια παρουσίαση με εκπλήξεις.

Θα ακολουθήσει στις 19:00 το πρώτο Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων, με τη συμμετοχή τεσσάρων νεανικών σχολικών σχημάτων που θα εγκαινιάσουν τον θεσμό του Schoolfest. Πρόκειται για τα συγκροτήματα «Met in Lav», «Dystopia», «Midnight Rainbow», «Άθλιες Σφήκες». Συμμετέχει επίσης η μαθήτρια Μαρίνα Jungwirth που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο The Voice of Greece 2018.

+ Μέρα Τραγουδιού στη Λευκωσία στις 13 Απριλίου: Χορωδιακή Παρέλαση στις 16:00 στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Schoolfest. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά» σε ένα ρεσιτάλ κιθάρας

Ο κιθαρίστας και βαρύτονος Σωτήρης Κασπαρίδης παρουσιάζει το ρεσιτάλ κιθάρας με τίτλο «Ο γύρος ...

Ο δρόμος, ο μονόδρομος και ο Πρόδρομος

Γράφει η δρ Άντρη Χατζηανδρέου | πιανίστα και πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Arts Embrace Μία ...

«Η Τέχνη στις Κοινότητες»|Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2019

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά, θέτει ...

Το WINDCRAFT MUSIC FEST 7 μπαίνει σε αναμονή

Οι αναπάντεχες εξελίξεις των τελευταίων μηνών επηρέασαν ραγδαία όλους τους τομείς της ζωής μας, ...

Μπλουζ πένθιμο η αγάπη όλων

Με την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου η παρέα των καλών διαχρονικά τραγουδοποιών μικραίνει επικίνδυνα. ...

Στέφανος Κορκολής στο Ριάλτο

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας, Στέφανος Κορκολής, παρουσιάζει στο Θέατρο Ριάλτο στις 10 Οκτωβρίου, ...

X