Χορωδιακή παρέλαση και Schoolfest στο κέντρο της Λευκωσίας

Μέρα Τραγουδιού στη Λευκωσία στις 13 Απριλίου με Χορωδιακή Παρέλαση στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας για το 1ο Schoolfest

Δύο χιλιάδες χορωδοί συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση της «Μέρας Τραγουδιού», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος πραγματοποιεί τη μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση το Σάββατο 13 Απριλίου με στόχο «την ανάδειξη της διαχρονικής αξίας ητς μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η φετινή Μέρα Τραγουδιού θα ξεκινήσει με την Χορωδιακή Παρέλαση στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, με τη συμμετοχή δύο χιλιάδων χορωδών σε σχέση με χίλιους που συμμετείχαν το 2018. Οι χορωδοί προέρχονται από 70 και πλέον σύνολα από Δήμοσια και Ιδιωτικά σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς με ποικίλο ρεπερτόριο όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά.

Η Χορωδιακή Παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου για μια παρουσίαση με εκπλήξεις.

Θα ακολουθήσει στις 19:00 το πρώτο Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων, με τη συμμετοχή τεσσάρων νεανικών σχολικών σχημάτων που θα εγκαινιάσουν τον θεσμό του Schoolfest. Πρόκειται για τα συγκροτήματα «Met in Lav», «Dystopia», «Midnight Rainbow», «Άθλιες Σφήκες». Συμμετέχει επίσης η μαθήτρια Μαρίνα Jungwirth που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο The Voice of Greece 2018.

+ Μέρα Τραγουδιού στη Λευκωσία στις 13 Απριλίου: Χορωδιακή Παρέλαση στις 16:00 στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Schoolfest. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Aπόσπασμα από εμφάνιση των Beatles στο “Top of the Pops” του BBC βρέθηκε στο Μεξικό

Βιντεοσκοπημένο πλάνο με τη μοναδική ζωντανή εμφάνιση των Beatles στο μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του ...

Η Αξιοθέα τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Από την 1η Σεπτεμβρίου το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει μια σειρά εκδηλώσεων ...

Ρεσιτάλ για πιάνο από τον Vladimir Petrov

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ με τον νεαρό πιανίστα Vladimir Petrov την ...

Ο Λευτέρης Μουμτζής τραγουδά Bowie, εις μνήμην

Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 10 Ιανουαρίου από τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι, μιας θρυλικής ...

Συνεχίζονται οι βραβεύσεις για τους «Monsieur Doumani»

Με τέσσερα σημαντικά βραβεία τιμήθηκε το κυπριακό μουσικό σχήμα «Monsieur Doumani» στα διεθνή μουσικά ...

The Handmade Band |Τα ήσυχα χρόνια

Οι Handmade θα σας παίξουν τα τραγούδια τους τα μυστικά. Αυτά που οφείλονται στην ...

X