Χορωδιακή παρέλαση και Schoolfest στο κέντρο της Λευκωσίας

Μέρα Τραγουδιού στη Λευκωσία στις 13 Απριλίου με Χορωδιακή Παρέλαση στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας για το 1ο Schoolfest

Δύο χιλιάδες χορωδοί συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση της «Μέρας Τραγουδιού», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος πραγματοποιεί τη μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση το Σάββατο 13 Απριλίου με στόχο «την ανάδειξη της διαχρονικής αξίας ητς μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η φετινή Μέρα Τραγουδιού θα ξεκινήσει με την Χορωδιακή Παρέλαση στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, με τη συμμετοχή δύο χιλιάδων χορωδών σε σχέση με χίλιους που συμμετείχαν το 2018. Οι χορωδοί προέρχονται από 70 και πλέον σύνολα από Δήμοσια και Ιδιωτικά σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς με ποικίλο ρεπερτόριο όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά.

Η Χορωδιακή Παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου για μια παρουσίαση με εκπλήξεις.

Θα ακολουθήσει στις 19:00 το πρώτο Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων, με τη συμμετοχή τεσσάρων νεανικών σχολικών σχημάτων που θα εγκαινιάσουν τον θεσμό του Schoolfest. Πρόκειται για τα συγκροτήματα «Met in Lav», «Dystopia», «Midnight Rainbow», «Άθλιες Σφήκες». Συμμετέχει επίσης η μαθήτρια Μαρίνα Jungwirth που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο The Voice of Greece 2018.

+ Μέρα Τραγουδιού στη Λευκωσία στις 13 Απριλίου: Χορωδιακή Παρέλαση στις 16:00 στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Schoolfest. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη το 2019

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη θα ανακηρυχθεί το 2019, όπως πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας και πήρε ...

Συναυλίες στη μνήμη του Σόλωνα Μιχαηλίδη

Ελάχιστο φόρο τιμής στον Κύπριο μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη, 40 χρόνια από τον θάνατο του ...

Οι «Σαντούτο» παίζουν σε ταράτσα της παλιάς Λευκωσίας

«Μια στάλα Ανατολή» παρουσιάζει το σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Σαντούτο» και ο Στέφανος Δορμπαράκης, σε ...

Ο διάσημος καλλιτέχνης Craig David στη Σωτήρα

Στην παραλία «Ποσειδώνας» στη Σωτήρα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο διάσημος καλλιτέχνης Craig ...

«Χρώματα Ανατολικής Μεσογείου» με ήχους από Κρήτη και Κύπρο

Οι ήχοι της Κρήτης σμίγουν με τις φωνές της Κύπρου έχοντας ως κοινό παρονομαστή ...

Νέοι μουσικοί επί σκηνής με μαέστρο το Λευτέρη Μουμτζή

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Νέοι μουσικοί ηλικίας 16-21 ετών απαρτίζουν το μουσικό σύνολο, που ...

X